Navigáció


RSS: összes ·
Kankalin profilja

Az Öreg-Bakony rejti gyökereim, ott születtem. Erdeiben és lankáiban tisztaszívű gyermekként éltem úgy, hogy otthon mindvégig magányos voltam: a soha meg nem értett, aki a tölgyekhez menekült.
Szüleim hároméves koromban elváltak, ez határozott meg körülöttem mindent akkor és később is.
Megviselt, hogy tinédzserként lakóhelyet kellett váltanom, így a hegyek szerepét a "nyavalyás puszta" vette át, amit nehezen tudtam feldolgozni, de hosszú évek elteltével megszerettem a sík vidéket is. Ma már megtalálom benne azt a nyugalmat, amire nagy szükségem van.

Általános iskolás koromban kiváló tanáraim hatására és ösztönzésére a zenében és az irodalom terén is igyekeztem kinyílni, bár óvatos, félénk megnyilvánulások voltak ezek állandó kisebbségi érzésem miatt. Komoly útmutatást kaptam, ami arra terelgetett, hogy énekeljek, írjak. Gimnáziumi éveim alatt további erősítések érkeztek felém.
Bár először magamba zártam, később mégis próbára tettem magam. Az éneklés évtizedeket átölelő szerelemmé teljesedett, az írás pedig akkor éledt fel újra, amikor elveszítettem valakit, aki számomra mindennél fontosabb volt. Férjem korai halála miatt csaknem kicsúszott lábam alól a talaj. Gyermekeim édesapja emberként és a zenekarunkban is tökéletes társnak bizonyult, így háromszoros veszteséggel kellett megbirkóznom. Valójában még ma is tart a folyamat, mert akit, vagy amit megszeretek, ahhoz hosszan tartó, maradandó kötődésem van.

Új lapot kellett nyitnom, hát írtam...
Először csak magamnak gyűjtögettem, sokasodtak a papírlapok, aztán valaki felhívta a figyelmem egy irodalmi portálra, ahova regisztráltam. Azóta is jelen vagyok ott, néhány éve feladatot vállaltam szerkesztőként is.

Kántor-tanító nagyapám hatása és példája miatt vonzott a pedagógus pálya. Egyértelmű volt számomra, hogy van helyem ott, úgyhogy érettségi után ebbe az irányba indultam.
A hétköznapokon ezen a területen dolgozom, amit hivatásomnak tekintek. Ez azt jelenti, hogy minden nap ünnep, amit a diákjaimmal tölthetek. Megtisztelő, hogy kamasz tanítványaim bizalommal fordulnak hozzám kérdéseikkel, problémájukkal, így pótanya is vagyok.
Ami koronát tesz az előzőekre az nem más, mint az autizmussal való véletlen találkozásom egy kisfiú által. Megérintett a zárt világ, amiben hamar megtaláltam a helyem. Képeztem magam, hogy jobban megérthessem őket, segíthessek nekik az eligazodásban, a beilleszkedésben.
Ez a terület az életem értelmévé vált, meghatározó a szerepe.
Már hat éve a legcsodásabb perceket, órákat nekik köszönhetem. Azt is, hogy az ő szemükkel, érzéseikkel észlelhetem a világot. Más emberré formáltak. Megtapasztaltam, megtanultam egyfajta fordított gondolkodást, amit nemcsak náluk kamatoztatok, hanem mindenkinél, akit szeretek.

Szabadidőmben írogatok, leginkább verseket, de olykor prózákban is megnyilvánulok. A költészet terén a kötött formákat részesítem előnyben. Fontosnak tartom a kritikát, mert hozzásegít a folyamatos tanuláshoz, szélesebb látókört eredményez, emeli az alkotások színvonalát.
Hálás vagyok mindenkinek, akitől támogatást kaptam, mert nélkülük eltévedtem volna az útvesztőkben. Hiszek a szavak gyógyító erejében:

"Gyakran ont a tollam nemvirágosat,
csupán a tisztulás mi hajt, dalom lett,
mert erősugár a szó ha megfogant,
hisz egyszer szült anyám, s egyszer halok meg.

Csak egyszer."

A kapcsolati adatok megtekintése csak regisztrált felhasználóink számára lehetséges!
Ha szeretnéd felvenni a kapcsolatot a szerzővel, akkor regisztrálj oldalunkra!

Az alább felsorolt statisztikai adatok az oldal három fő művészeti ágán alapulnak. Ezek pedig a galériába beküldött alkotások valamint az írott és zenei művek, valamint az ezekhez tartozó hozzászólások.

Beküldések:napi átlag:évi átlag:
Írott művek: 102 0.022 8.50
Zenék: 0 0.000 0.00
Galéria: 0 0.000 0.00
Kapott hozzászólások:napi átlag:évi átlag:
Írott művekhez: 1,363 0.296 113.58
Zenékhez: 0 0.000 0.00
Galériában: 0 0.000 0.00
Írt hozzászólások:napi átlag:évi átlag:
Írott művekhez: 996 0.217 83.00
Zenékhez: 7 0.002 0.58
Galériában: 56 0.012 4.67
Látogatottság:napi átlag:évi átlag:
Írott művek: 37,820 8.225 3151.67
Zenék: 0 0.000 0.00
Galéria: 0 0.000 0.00
Tagság időtartama:12 év, 218 nap

Az alábbi (maximum) öt pontos listában a szerzőnek azon művei találhatóak, melyek éppen az olvasóközönség figyelmébe ajánl.

Nincsenek önmaga által ajánlott művek!

Keresési feltételek...

BeküldésekÍrt HSZ-ekKapott HSZ-ek
Rendezés:

És az eredmény...

Adatok betöltése folyamatban...


...kérlek, várj.


BeszélgetésSmileSadBig grinClownCool...Tongue...SunglassesSmokinBabyEek...CryingEmbrassed...Beach ChairSarcastic...LoLPicnicTastyWink2Yawn...VerysadEatingKirályDevil2Hi...QuestionMailBaby BoyReadTombstoneSmiley balloonCsigaSzívVirágBowlingNono!GyagyaLábnyomSörKukucsNonoHolyByeÁáááááá!ImaSzerelmesGondolkodomAllahTapsOh! My God!LolIdegbetegAngyalOlvasKávéBaby GirlHelloSzerelemNem tudomHappypápá...TáncFej-törõTapsLibikóka... mondjuk :)GépelekPunkLolAngardAlszomHallgatokNonoDanceZenebolondBólogatNyúlNyúlSétaSzámítógépgyilkosÖlelésFalnak megy...AlszikUgrálóKoccintósAngyalLáncfûrészesComputerUdvaribolondCookColdKirályDobosTévénézõSprintTeknõs...Csírke-fogóAlszikShockedSírósSírósTelefonosEsõfelhõMeditáló......ÖlelésRózsaNapocska 1Napocska 2CsillagSzakácsFace-matrixCsoport.........Szellem......Kalózrosesmile..................Bravo!Szülinapi gyertyaTábortüzEgy csésze kávéKávézás 1Kávézás 1Kávézás a gép elõttRejtõzködõKézfogásPartyBirthDayTorta1Torta2Party 2Dog KissKávéKávéKissesKissesFlowerFlowerSmiley loveSpring

Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 7
Regisztrált: 0
Kereső robot: 29
Összes: 36

Könyvajánló

P.Palffy_Julianna:
Szerelmeskönyv antológiaLitera-Túra Művészeti Kiadó: Szerelmeskönyv antológia

Bemutató és díjkiosztó gála
2019. május 25-én
13:00-tól 15:00-ig Budapesten

Maconkai Orosz László Galéria<...


Tovább...

Zeneajánló

ChakaChe km. Slink - Egy kis nyár
Küldte: wabbit

Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor kattints a címre...

Zenék

Kategóriák


Page generated in 0.0855 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz