Navigáció


RSS: összes ·
Dunapest - Fesztivál a vízen

2016-06-12 08:49:45, 422 olvasás, P. Molnár Ágnes, 0 hozzászólás

Fesztivál

A Duna kulturális, funkcionális és közösségi szerepének középpontba állításával művészeti és urbanisztikai fesztivál lesz június közepén, Budapesten: a dunai helyszíneken többségében ingyenes zenei, színházi, filmes, képzőművészeti, irodalmi, urbanisztikai, közösségi, családi és sportprogramokat szerveznek Budapest Főváros Önkormányzatával összefogásban.

Dunapest címmel kortárs művészeti és urbanisztikai fesztivál mutatkozik be június 16-19. között Budapesten.

A régiós kitekintéssel bíró rendezvénysorozat programjainak többsége ingyenes, és mindegyik kapcsolódik valamilyen formában a Dunához, akár a témát, akár a helyszínt tekintve.
A négynapos esemény kilenc úszó és vízparti helyszínén összesen hatvan művészeti és urbanisztikai programot szervez a Kultúrkombinát Kft. Budapest Főváros Önkormányzatával és a BVA-val összefogásban. A rendezők szándéka, hogy fontos kortárs alkotókat mutassanak be és új együttműködéseket indítsanak el, miközben a Dunára és a városlakók folyóval való kapcsolatára irányítják a figyelmet: a koncertek, színházi előadások, képzőművészeti bemutatók, irodalmi felolvasások, filmvetítések mellett az amatőr hajóépítő workshoptól kezdve, a város és víz kapcsolatát feszegető szakmai beszélgetésen át a Dunát és a kapcsolódó városrészeket felfedező tematikus városi sétákig terjed a fesztivál urbanisztikai vetülete.

A szervezők és a főváros célja, hogy közvetlenebb módon hívják fel a figyelmet közös értékeinkre, és arra buzdítanak, hogy gondolkozzunk közösen Budapestről, fedezzük fel, használjuk és értékeljük azt az örök természeti és városarculati adottságot, amelyet a Duna közvetít.

Színház
2016. június 17. (péntek)

16:00 Cyclists (utcaszínház) - Kiosk Budapest
19:00 Dongó (előadás) - Szkéné Színház - a k2 Színház (Kaposvár) előadása

2016. június 18. (szombat)

10:00 Funny faces (utcaszínház) - Kopaszi gát
17:00 Wegenstreits vendégei (utcaszínház) - Kiosk Budapest
19:00 Keep in touching (táncelőadás) - Szkéné Színház - a SÍN Kulturális Központ (Budapest) előadása
20:00 Wegenstreits vendégei (utcaszínház) - Bálna - a Kiosk Budapest (Budapest) előadása

2016. június 19. (vasárnap)

10:00 Mudjumping (előadás) - Kopaszi gát

Egyéb események:

2016. június 17. (péntek)

Egész nap Dunapest fesztivál - Julius Popp: Bit.Fall - Ludwig Múzeum (Művészetek Palotája)

2016. június 18. (szombat)

Egész nap Dunapest fesztivál - Julius Popp: Bit.Fall - Ludwig Múzeum (Művészetek Palotája)
10:00 LandArt a városban - Kopaszi gát
10:30 A Bölcs Kavics - Ludwig Múzeum (Művészetek Palotája)
12:00 Fürdőmontázsok - Kopaszi gát
14:00 Dunai Expedíció a Cellux csoporttal - Kopaszi gát

További programok http://www.port.hu/pls/fe/festival.festival_page?i_festival_id=18707 oldalon található.Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a programajánlóval kapcsolatban, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

BeszélgetésSmileSadBig grinClownCool...Tongue...SunglassesSmokinBabyEek...CryingEmbrassed...Beach ChairSarcastic...LoLPicnicTastyWink2Yawn...VerysadEatingKirályDevil2Hi...QuestionMailBaby BoyReadTombstoneSmiley balloonCsigaSzívVirágBowlingNono!GyagyaLábnyomSörKukucsNonoHolyByeÁáááááá!ImaSzerelmesGondolkodomAllahTapsOh! My God!LolIdegbetegAngyalOlvasKávéBaby GirlHelloSzerelemNem tudomHappypápá...TáncFej-törõTapsLibikóka... mondjuk :)GépelekPunkLolAngardAlszomHallgatokNonoDanceZenebolondBólogatNyúlNyúlSétaSzámítógépgyilkosÖlelésFalnak megy...AlszikUgrálóKoccintósAngyalLáncfûrészesComputerUdvaribolondCookColdKirályDobosTévénézõSprintTeknõs...Csírke-fogóAlszikShockedSírósSírósTelefonosEsõfelhõMeditáló......ÖlelésRózsaNapocska 1Napocska 2CsillagSzakácsFace-matrixCsoport.........Szellem......Kalózrosesmile..................Bravo!Szülinapi gyertyaTábortüzEgy csésze kávéKávézás 1Kávézás 1Kávézás a gép elõttRejtõzködõKézfogásPartyBirthDayTorta1Torta2Party 2Dog KissKávéKávéKissesKissesFlowerFlowerSmiley loveSpring

Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 8
Regisztrált: 0
Kereső robot: 15
Összes: 23

Könyvajánló

lilluby:
LülübeJakab Lilla: Lülübe

Lovasíjászok szerint a lóhoz való viszonyulásunkból a külvilággal való kapcsolatunkra lehet következtetni. Gyerekkorom lovasiskolás időszakában az egyik lovat kül...


Tovább...

Zeneajánló

LP:A halott koldus
Küldte: csacsika

Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor kattints a címre...

Zenék

Kategóriák


Page generated in 0.0427 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz