Navigáció


RSS: összes ·
Mohácsi András: Faltól falig

2016-01-26 09:40:34, 342 olvasás, P. Molnár Ágnes, 0 hozzászólás

Kiállítás

"A fikció mindig visszahat az emberre. Egy nem létező kiállításról írni, eleve befolyásolja azt a lehetőséget, hogy a kiállítás egyszer tényleg elkészül.
Különösen így van ez, ha egy olyan kiállításról beszélünk, aminek anyaga ott születik helyben, a kiállítótérben.

A kiállítás helyszíne egy izgalmas kulturális hely kocsmájának oldalsó terme.
A zaj a hely szellemének hangjait közvetítik. A fal feketére festett sötét tábla feketéje. Erre a falra fognak készülni azok a fehér krétasávok, mely a kiállítás anyagát fogják jelenteni.


A rajz az elmúlt 30000 évben nem sokat változtott, legfeljebb mást gondolunk róla. Többé kevésbé sík felületeket koszolunk össze, amely neveltetéstől függően optikai összefügésekké, néha jelekké, jelentéssé áll össze bennünk.
Ennek a firkálásnak a lehetőségét fogom a kiállításom elkészítése során keresni.
   Manet gigantikus festményei a párizsi Musée de l'Orangerie-ben a befogható optikai mezők kiterjesztését adják, faltól falig kép az ottani kiállítóterem. Valami ilyesmi lehetnek Altamira és Lascaux barlagjainak 18-20000 éves képeinek hatása: faltól falig minden fal egyetlen kép.
   Nem tudom milyen lesz végig krétázni négy nagy falat, ebből kettőn ablak és ajtó is található.
Mégis, ez a kréta fehér arcot sejtető vállalkozás arra készetet, hogy olyan egyszerű elemeket vigyek afal felszínére, amelyek teret, vonalat, ködöt és fényt sejtetnek. Olyan foltokat szeretnék létrehozni, amelynek nincs szóban megfogalmazható, optikáról szóra történő jelentése. Fehéren és feketén szeretnék arról vallani, amit csak sejtek, amikor a rajzolok." (Mohácsi András)

Helyszín:
Jurányi Galéria
1027 Budapest, Jurányi utca 1-3

Időpont:

január 28. (csütörtök) 19:00- február 28. (vasárnap)

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a programajánlóval kapcsolatban, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

BeszélgetésSmileSadBig grinClownCool...Tongue...SunglassesSmokinBabyEek...CryingEmbrassed...Beach ChairSarcastic...LoLPicnicTastyWink2Yawn...VerysadEatingKirályDevil2Hi...QuestionMailBaby BoyReadTombstoneSmiley balloonCsigaSzívVirágBowlingNono!GyagyaLábnyomSörKukucsNonoHolyByeÁáááááá!ImaSzerelmesGondolkodomAllahTapsOh! My God!LolIdegbetegAngyalOlvasKávéBaby GirlHelloSzerelemNem tudomHappypápá...TáncFej-törõTapsLibikóka... mondjuk :)GépelekPunkLolAngardAlszomHallgatokNonoDanceZenebolondBólogatNyúlNyúlSétaSzámítógépgyilkosÖlelésFalnak megy...AlszikUgrálóKoccintósAngyalLáncfûrészesComputerUdvaribolondCookColdKirályDobosTévénézõSprintTeknõs...Csírke-fogóAlszikShockedSírósSírósTelefonosEsõfelhõMeditáló......ÖlelésRózsaNapocska 1Napocska 2CsillagSzakácsFace-matrixCsoport.........Szellem......Kalózrosesmile..................Bravo!Szülinapi gyertyaTábortüzEgy csésze kávéKávézás 1Kávézás 1Kávézás a gép elõttRejtõzködõKézfogásPartyBirthDayTorta1Torta2Party 2Dog KissKávéKávéKissesKissesFlowerFlowerSmiley loveSpring

Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 9
Regisztrált: 0
Kereső robot: 15
Összes: 24

Könyvajánló

nagyvendel:
Szilánkok, riportok, novellák és egyéb apróságokNagy Vendel: SZILÁNKOK, RIPORTOK, NOVELLÁK, ÉS EGYÉB APRÓSÁGOK

Megrendelési információk: NEM MEGVEHETŐ CSAK OLVASHATÓ EZEN A LINKEN: http://mek.oszk.hu/18200/18258/#
...


Tovább...

Zeneajánló

A Szív zenéje IV.
Küldte: Gnáli

Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor kattints a címre...

Zenék

Kategóriák


Page generated in 0.0825 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz