Navigáció


RSS: összes ·
Csajkovszkij: A Diótörő és az Egérkirály

2015-12-03 09:07:34, 410 olvasás, P. Molnár Ágnes, 0 hozzászólás

Színház

Mese - Volt egyszer egy Diótörő, akit megátkozott Egérfül asszonyság. Az átkot azonban feloldani csak egy módon lehet. Veszélyes úton, sötét helyeken és félelmetes birodalmakon át Marika és a Diótörő a Marcipán-palotába érkezik, amely fényes ugyan, de vajon biztonságos is?

Tánc - A klasszikus és a kortárs tánc prózával és bábokkal való ötvözete nemcsak izgalmassá teszi az előadást, hanem a fantáziánk kiterjesztését is szolgálja.

Játék - Az előadás teret nyit a játszani vágyó gyerekek számára, hiszen akinek kedve tartja, részt vehet az Egérfejek és a Diótörő párbajában. Azt, hogy ki melyik oldalon harcol majd, ki-ki eldöntheti saját belátása szerint.


Az eredeti Csajkovszkij zenéjét és E. T. A. Hoffmann meséjét a Közép-Európa Táncszínház és az Átrium Film-Színház közösen dolgozza fel.
Az összetartozás öröme és nehézsége, az emlékezés csalafintasága és a játék feszültsége a meghatározója az előadásnak, amely egyaránt szól kicsiknek és nagyoknak.
A Diótörő és az Egérkirály végül a kortárs tánc és a klasszikus balett mellett prózai részekkel, látványos vizuális világgal és a gyerekközönség aktív bevonásával valósult meg izgalmas és ízléses módon.

ÁTRIUM FILM-SZÍNHÁZ előadása
Mese-tánc-játék
A Közép-Európa Táncszínház és az Átrium Film-Színház közös előadása
Szerző:
Pjotr Iljics Csajkovszkij
Ernest Theodor Hoffmann

Rendező:
Magács László

Koreográfus:
Kun Attila

Tánc:
Horváth Adrien
Palcsó Nóra
Ivanov Gábor
Frigy Ádám
Hargitai Mariann
Jakab Zsanett
Mádi László
Kovács Péter
Stetina Szonja

Előadás időpontok:

ÁTRIUM FILM-SZÍNHÁZ - Budapest
1024 Budapest, II. kerület, Margit körút 55.


december 5. (szombat) 15:00 és 18:00
december 6. (vasárnap) 11:00 és 15:00
december 26. (szombat) 11:00 és 15:00
december 27. (vasárnap) 11:00 és 15:00


BARTÓK KAMARASZÍNHÁZ ÉS MŰVÉSZETEK HÁZA - Dunaújváros
december 29. (kedd) 17:00

SZEGEDI NEMZETI SZÍNHÁZ - Szeged
december 22. (kedd) 18:00 Jegy


Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a programajánlóval kapcsolatban, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

BeszélgetésSmileSadBig grinClownCool...Tongue...SunglassesSmokinBabyEek...CryingEmbrassed...Beach ChairSarcastic...LoLPicnicTastyWink2Yawn...VerysadEatingKirályDevil2Hi...QuestionMailBaby BoyReadTombstoneSmiley balloonCsigaSzívVirágBowlingNono!GyagyaLábnyomSörKukucsNonoHolyByeÁáááááá!ImaSzerelmesGondolkodomAllahTapsOh! My God!LolIdegbetegAngyalOlvasKávéBaby GirlHelloSzerelemNem tudomHappypápá...TáncFej-törõTapsLibikóka... mondjuk :)GépelekPunkLolAngardAlszomHallgatokNonoDanceZenebolondBólogatNyúlNyúlSétaSzámítógépgyilkosÖlelésFalnak megy...AlszikUgrálóKoccintósAngyalLáncfûrészesComputerUdvaribolondCookColdKirályDobosTévénézõSprintTeknõs...Csírke-fogóAlszikShockedSírósSírósTelefonosEsõfelhõMeditáló......ÖlelésRózsaNapocska 1Napocska 2CsillagSzakácsFace-matrixCsoport.........Szellem......Kalózrosesmile..................Bravo!Szülinapi gyertyaTábortüzEgy csésze kávéKávézás 1Kávézás 1Kávézás a gép elõttRejtõzködõKézfogásPartyBirthDayTorta1Torta2Party 2Dog KissKávéKávéKissesKissesFlowerFlowerSmiley loveSpring

Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 7
Regisztrált: 0
Kereső robot: 15
Összes: 22

Könyvajánló

Ara_Rauch:
Pecsét a karodonMegjelent Ara Rauch: Pecsét a karodon c. könyve.

"A lenyomat, amit egymáson hagytak, megjelölte őket, mint egy pecsét, mélyen, kitörölhetetlenül bevésődött határtalan tudatalattijukba, ame...


Tovább...

Zeneajánló

Mögiszter feat. Laura: Tudnod kell
Küldte: mogiszter

Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor kattints a címre...

Zenék

Kategóriák


Page generated in 0.1124 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz