Navigáció


RSS: összes ·
1. Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál

2015-11-19 07:43:04, 369 olvasás, P. Molnár Ágnes, 0 hozzászólás

Fesztivál

között ad helyszínt a Liszt Ferenc téri zenepalota a Leo Brouwer kubai zeneszerző tiszteletére megrendezett I. Budapesti Nemzetközi Gitárfesztiválnak.
   Világhírű gitárművészek érkeznek december elején a Zeneakadémiára, az I. Budapesti Nemzetközi Gitárfesztiválra, melynek fókuszában Leo Brouwer MIDEM-díjas kubai zeneszerző, a UNESCO zenei nagykövetének művei állnak majd. Az I. Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál kiemelt vendége, Leo Brouwer a kubai forradalom idején nőtt fel, Castro rezsimje alatt művészetével igyekezett egyensúlyt teremteni a politikai vezetés és a kubai nép között. A ma már világhírű, MIDEM-díjas kubai zeneszerző, karmester és gitárművész, a UNESCO zenei nagykövete, aki magát úgy nevezi, „ az egyik kölyök a klubban”, hiszen Herbert von Karajan, Isaac Stern, Joan Sutherland, Yehude Menuhin és Ravi Shankar mellett a Unesco Tiszteletbeli Tagjává is választották.

A különleges koncertsorozat mellett mesterkurzust is adnak a vendégművészek, akik részben a Zeneakadémia volt és jelenlegi hallgatóiból álló Anima Musicae Kamarazenekar közreműködésével, a szerző vezényletével szólaltatják majd meg a kubai zeneszerző műveit.
Leo Brouwer mellett az I. Budapesti Nemzetközi Gitárverseny vendége lesz Costas Cotsiolis görög- valamint Ricardo Gallén spanyol gitárművész, mindketten szólóestet is adnak.

Fesztiválprogram:
2015. december 4. péntek
9:00-12:00 és 14:00-17:00

Nyilvános mesterkurzus Leo Brouwerrel
Helyszín: X. Terem

19:00 Koncert
Costas Cotsolis (Görögország) gitárművész szólóestje
Helyszín: Solti György Kamaraterem

2015. december 5. szombat
9:00-12:00 és 14:00-17:00

Nyilvános mesterkurzus Costas Cotsolissal
X.terem

19:00
Ricardo Gallén (Spanyolország) gitárművész szólóestje
Helyszín: Solti György Kamaraterem

2015. december 6. vasárnap
9:00-12:00 és 14:00-17:00

Nyilvános mesterkurzus Ricardo Gallénnel
Helyszín: X. Terem

19:00
Koncert
Kortárs kubai zene
Az Anima Musicae Kamarazenekarral
Vezényel: Leo Brouwer
MIDEM - díjas kubai zeneszerző, karmester
az UNESCO zenei nagykövete

Közreműködik: Costas Cotsolis gitár
Helyszín: Nagyterem
Zeneakadémia, 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.
Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a programajánlóval kapcsolatban, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Napi szerkesztői ajánlat

Szilárd:
Vers: Pedig

Ajánló: Syringa

Heti ajánló

Pilinszky János: Dél

Ajánló: Syringa

Szakmai anyag


BeszélgetésSmileSadBig grinClownCool...Tongue...SunglassesSmokinBabyEek...CryingEmbrassed...Beach ChairSarcastic...LoLPicnicTastyWink2Yawn...VerysadEatingKirályDevil2Hi...QuestionMailBaby BoyReadTombstoneSmiley balloonCsigaSzívVirágBowlingNono!GyagyaLábnyomSörKukucsNonoHolyByeÁáááááá!ImaSzerelmesGondolkodomAllahTapsOh! My God!LolIdegbetegAngyalOlvasKávéBaby GirlHelloSzerelemNem tudomHappypápá...TáncFej-törõTapsLibikóka... mondjuk :)GépelekPunkLolAngardAlszomHallgatokNonoDanceZenebolondBólogatNyúlNyúlSétaSzámítógépgyilkosÖlelésFalnak megy...AlszikUgrálóKoccintósAngyalLáncfûrészesComputerUdvaribolondCookColdKirályDobosTévénézõSprintTeknõs...Csírke-fogóAlszikShockedSírósSírósTelefonosEsõfelhõMeditáló......ÖlelésRózsaNapocska 1Napocska 2CsillagSzakácsFace-matrixCsoport.........Szellem......Kalózrosesmile..................Bravo!Szülinapi gyertyaTábortüzEgy csésze kávéKávézás 1Kávézás 1Kávézás a gép elõttRejtõzködõKézfogásPartyBirthDayTorta1Torta2Party 2Dog KissKávéKávéKissesKissesFlowerFlowerSmiley loveSpring

Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 7
Regisztrált: 3
Kereső robot: 18
Összes: 28
Jelenlévők:
 · Fekete Varjú
 · GoldDrag
 · Jakab Tibor


Könyvajánló

KRAase:
SzilánkokBrinkusz Gábor (KRAase): Szilánkok

Szilánkok… Valahogy mindig ez a szó jut eszembe, mikor elkészül egy írás, és szinte nem ismerve azt, visszagondolok születésének folyamatára. Mert...


Tovább...

Zeneajánló

Dal a hajnalhoz
Küldte: holloegyuttes

Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor kattints a címre...

Zenék

Kategóriák


Page generated in 0.0816 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz