Navigáció


RSS: összes ·
Vidéki Színházak Fesztiválja 2015

2015-08-30 09:11:29, 450 olvasás, P. Molnár Ágnes, 0 hozzászólás

Színház

2015. szeptember 7. és 13. között ismét megrendezésre kerül a Vidéki Színházak Fesztiválja a Thália színházban.
A rendezvény hét napja alatt nyolc (hat nagyszínpadi, két stúdió) előadás lesz látható, melyek többségében az élethazugságok és az igazságkeresés áll a középpontban.
A rendezvény egyik célja – a bemutatkozási lehetőség és a verseny mellett, – hogy azok a budapesti nézők, akik nem tudják megengedni maguknak, hogy ellátogassanak vidékre egy-egy előadás miatt, a rendezvényen kedvező, 1200-1800 forintos jegyáraknak köszönhetően mégis megnézhessék a vidéki produkciókat.

   A program szeptember 7-én, hétfőn a Békéscsabai Jókai Színház produkciójával, Federico García Lorca Bernarda Alba háza című spanyol drámájával kezdődik, amely a lorcai szöveg és a flamenco világának találkozásából született, az előadást Béres László állította színpadra.
A színdarab félig táncjáték, félig színházi előadás, végigjárta Európát, számos fesztiválon vett részt.
   Szeptember 8-án, kedden a Veszprémi Petőfi Színház előadásában Henrik Ibsen színműve, A vadkacsa lesz látható Guelmino Sándor rendezésében.
A Váci Dunakanyar Színház Václav Havel Audiencia és Vernisszázs című színműveit adja elő Nagy Péter István rendezésében.
A következő napon szeptember 9-én Friedrich Dürrenmatt Az öreg hölgy látogatása című tragikomédiája szerepel a programban; az egri Gárdonyi Géza Színház előadása Csiszár Imre rendezésében látható.
   Szeptember 10-én, csütörtökön a kecskeméti Katona József Színház hozza el Budapestre Jurij Poljakov orosz kortárs író Párcsere című darabját Cseke Péter rendezésében. Az előadást 16 éven felülieknek ajánlják. A darab, amelyben az író a mai kort pellengérezi ki, a kecskeméti színház mutatta be először Magyarországon, a premieren jelen volt maga a szerző is.
A fesztiválon szeptember 11-én a Miskolci Nemzeti Színház játssza Heinrich von Kleist vígjátékát, Az eltört korsót Szőcs Artúr rendezésében.
   Szeptember 12-én, szombaton szintén egy Kleist-mű alapján készült előadást láthat a közönség: a német drámaíró elbeszélése nyomán írta Tasnádi István a Közellenség című darabot, amelyet a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház ad elő Sztarenki Pál rendezésében. A darab arra keresi a választ, hogy meddig mehet el az ember az igazság keresésében.
   A fesztivál zárónapján két stúdióprodukció várja a nézőket. A kaposvári Csiky Gergely Színház játssza Gareth Armstrong Shylock című darabját, amely a shakespeare-i velencei kalmár-történetet dolgozza fel, az előadás Kőváry Katalin rendezésében, Hunyadkürty György előadásában látható.


Helyszín: Thália színház
Időpont: 2015. szeptember 7-13.


Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a programajánlóval kapcsolatban, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

BeszélgetésSmileSadBig grinClownCool...Tongue...SunglassesSmokinBabyEek...CryingEmbrassed...Beach ChairSarcastic...LoLPicnicTastyWink2Yawn...VerysadEatingKirályDevil2Hi...QuestionMailBaby BoyReadTombstoneSmiley balloonCsigaSzívVirágBowlingNono!GyagyaLábnyomSörKukucsNonoHolyByeÁáááááá!ImaSzerelmesGondolkodomAllahTapsOh! My God!LolIdegbetegAngyalOlvasKávéBaby GirlHelloSzerelemNem tudomHappypápá...TáncFej-törõTapsLibikóka... mondjuk :)GépelekPunkLolAngardAlszomHallgatokNonoDanceZenebolondBólogatNyúlNyúlSétaSzámítógépgyilkosÖlelésFalnak megy...AlszikUgrálóKoccintósAngyalLáncfûrészesComputerUdvaribolondCookColdKirályDobosTévénézõSprintTeknõs...Csírke-fogóAlszikShockedSírósSírósTelefonosEsõfelhõMeditáló......ÖlelésRózsaNapocska 1Napocska 2CsillagSzakácsFace-matrixCsoport.........Szellem......Kalózrosesmile..................Bravo!Szülinapi gyertyaTábortüzEgy csésze kávéKávézás 1Kávézás 1Kávézás a gép elõttRejtõzködõKézfogásPartyBirthDayTorta1Torta2Party 2Dog KissKávéKávéKissesKissesFlowerFlowerSmiley loveSpring

Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 6
Regisztrált: 0
Kereső robot: 14
Összes: 20

Könyvajánló

aranytk:
A Lélek magányosságaArany Tóth Katalin (aranytk): A Lélek magányossága

"A belső békétlenség útja a kilábalás és az ön-megtalálás útvesztőjében, keresztként hordozott vágyak gyötrelmével. Ez Arany-Tóth K...


Tovább...

Zeneajánló

Power Rangers főcímdal
Küldte: kovacsgabor

Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor kattints a címre...

Zenék

Kategóriák


Page generated in 0.1037 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz