Nemes Anna: Lepedők
Megjelent: 2016, február 22. Idő: 14:28:40
Témakör: KiállításNemes Anna: Lepedők

2016 februárjában, a Várfok Project Room első kiállításán ismét egy ígéretes fiatal tehetség, Nemes Anna (1989, Budapest) mutatkozik be legújabb alkotásaival.
2014-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán, Bukta Imre osztályában, fiatal kora ellenére több egyéni és számos csoportos kiállításon mutatta már be alkotásait.
Művészi érdeklődésének középpontjában az ember (emberi test) áll. Míg korábbi alkotásain fogyatékosok, testépítők, családtagok vagy éppen állatok jelentek meg, addig a Várfok Project Roomban bemutatott legújabb festményeken a hozzá közel álló személyek mellett saját magát ábrázoló alkotások is főszerepbe kerülnek, így meztelen fekvő alakokat, vagy különféle grimaszokba meredt önarcképeket láthatunk a falakon.

A testek csupán önmagukban, a környezetükből és kontextusukból kiragadva jelennek meg, ezáltal is a reflexív hozzáállást erősítve, egészen az emberi psziché mélyéig hatolva.

Nemes Anna munkáit az akvarell technikájának egyedi használata határozza meg: monumentális, nagyméretű vásznain üres, fehér háttérben lebegő alakok jelennek meg.
A nagy technikai tudással és precizitással megalkotott művein különböző színű akvarell-foltok és azoknak összekapcsolódásai alkotják a figurális kompozíciót. Ez a különleges módszer lehetővé teszi számára, hogy művein a testek materiális tömege feloldódjon a vízfesték áttetsző rétegeiben.Megnyitó
febr. 25. (csütörtök) 18:30
Helyszín:
Várfok Galéria - Project Room
1012 Budapest, Várfok utca 14
A kiállítás megtekinthető:
február 25. (csütörtök) 18:30- március 26. (szombat)A weboldal neve:
Pieris · Πιερίς
interaktív kortárs művészeti portál
www.pieris.hu

A programajánló linkje: