Navigáció


RSS: összes ·
Országos Mécs László Irodalmi Társaság

Társaságunk, az Országos Mécs László Irodalmi Társaság (OMLIT) irodalomszerető emberek közössége. Olyan civil szerveződés, amely nem jogi személyiségű nonprofit társaság, s mely ápolja és népszerűsíti MÉCS LÁSZLÓ praemontrei szerzetes, pap-költő szellemi hagyatékát. Társaságunk tagjait a költő verseinek szeretete és tisztelete, és általában az irodalom, kultúra és művészetek iránti érdeklődés jellemzi. Tagjaink között nemcsak magyarországi, hanem számos határon túli magyar is van.

Társaságunkat 1994-ben alapította Rátz Ottó, Magyar Köztársasági Bronz Érdemkereszt-díjas, Diploma Honoris Causa-díjas, Doctor Honoris Causa-díjas tanár, igazgató, újságíró-szerkesztő, aki hosszú éveken keresztül fáradhatatlanul szervezte az Országos Mécs László Szavalóversenyeket, illetve alapító-főszerkesztője volt a Lyra Irodalmi Antológiának. Társaságunknak tagja lehet bárki, aki egyetért célkitűzéseinkkel, aki érdeklődik a magyar irodalom, s különösen Mécs László költészete iránt.

Napvilág Íróklub

Sokunkban él a vágy, hogy gondolatainkat, érzéseinket, fantáziáinkat, emlékeinket akár prózai, akár verses formában megörökítsük. Ezek a művek, melyek létünk egy darabjai, sokszor csupán íróasztalunkon, vagy valamelyik eldugott virtuális könyvtárunkban hevernek porosan. A Napvilág Íróklubot 2004-ben azzal a célzattal hoztuk létre, hogy teret biztosítsunk a saját írások mellett más szerzők alkotásainak; hogy mindazon lelkes amatőr írók és költő, aki kilépne az íróasztal árnyékából, megmutathassa művészetét, verseit, prózai műveit vagy akár drámáját a netvilág irodalomkedvelő látogatóinak. Úgy gondoltuk, a klubtagság független nemtől, kortól, vallásbéli és egyéb el(nem)kötelezettségtől vagy bőrszíntől - egyetlen közös ismérve klubtagjainknak az, hogy mindannyian (akár ha kedvtelésből vagy elhivatottságtól hajtva írnak) művészetükkel ápolják, őrzik és tisztelik a magyar nyelvet és az irodalmat...

Sub.hu

A Sub.hu portált az Opera Közhasznú Kulturális Egyesület működteti. Szerveztünk szubkultúrákhoz tartozó fiatalok számára olyan közösségi alkotótereket nyújt, ahol a zene, az irodalom és a képzőművészet áll a középpontban.

Online rádiónk esélyt ad a tehetséges, de kevésbé ismert lemezlovasok, producerek, civil szervezetek és a rádiózni vágyók számára. Debreceni székhelyű stúdiónk felszereltsége lehetőséget biztosít rádióműsorok felvételére, szerkesztésére, sugárzására.

Honlapunk egy platform önkénteseink számára, ahol a szubkultúrákhoz kapcsolódó témákban blog-szerű bejegyzéseket, ajánlókat, interjúkat publikálhatnak.

A programszervezésen belül a zene és a képzőművészet kerül előtérbe. Fiatalokat és idősebbeket is egyaránt bevonzó kiállításokkal, bulikkal, civil eseményekkel hozunk létre közösségi tereket.

Lidércfény Online

A Lidércfény Online Kulturális Magazinhoz célja, hogy amatőr, szárnypróbálgató íróknak, költőknek lehetőséget adjunk műveik megjelentetésére. Főbb kategóriáink: novellák, versek, könyv- és filmajánlók, szépirodalom, sci-fi, fantasy, horror és neoprimitív írások. Írásaid mellett természetesen lehetőség van a bemutatkozásra is, mely az Alkotóink rovatban kap helyet. Ez felfogható egy szűkebb, speciális önéletrajznak is.

Helyezd ki weboldaladra valamelyik bannerünk te is...

Ha szeretnéd azt érezni, hogy Te is hozzájárultál ahhoz, hogy oldalunk sikeres, és népszerű legyen, akkor tedd ki weboldaladra, echo vagy blogodba (ha van) az alábbi bannereink egyikét a hozzá tartozó HTML kód segítségével!
Pieris.hu - interaktív művészeti portál

Pieris.hu - interaktív művészeti portál

Pieris.hu - interaktív művészeti portál

Pieris.hu - interaktív művészeti portál


BeszélgetésSmileSadBig grinClownCool...Tongue...SunglassesSmokinBabyEek...CryingEmbrassed...Beach ChairSarcastic...LoLPicnicTastyWink2Yawn...VerysadEatingKirályDevil2Hi...QuestionMailBaby BoyReadTombstoneSmiley balloonCsigaSzívVirágBowlingNono!GyagyaLábnyomSörKukucsNonoHolyByeÁáááááá!ImaSzerelmesGondolkodomAllahTapsOh! My God!LolIdegbetegAngyalOlvasKávéBaby GirlHelloSzerelemNem tudomHappypápá...TáncFej-törõTapsLibikóka... mondjuk :)GépelekPunkLolAngardAlszomHallgatokNonoDanceZenebolondBólogatNyúlNyúlSétaSzámítógépgyilkosÖlelésFalnak megy...AlszikUgrálóKoccintósAngyalLáncfûrészesComputerUdvaribolondCookColdKirályDobosTévénézõSprintTeknõs...Csírke-fogóAlszikShockedSírósSírósTelefonosEsõfelhõMeditáló......ÖlelésRózsaNapocska 1Napocska 2CsillagSzakácsFace-matrixCsoport.........Szellem......Kalózrosesmile..................Bravo!Szülinapi gyertyaTábortüzEgy csésze kávéKávézás 1Kávézás 1Kávézás a gép elõttRejtõzködõKézfogásPartyBirthDayTorta1Torta2Party 2Dog KissKávéKávéKissesKissesFlowerFlowerSmiley loveSpring

Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 15
Regisztrált: 1
Kereső robot: 12
Összes: 28
Jelenlévők:
 · boszorka


Könyvajánló

Marossy József:
VajonMarossy József: Vajon

Családi arcképek az idők távlatában sem fakulnak.
Elesett emberek, haikuk, vagy éppen vidám dolgok egyaránt foglalkoztatnak, amelyeknek írásaimban hango...


Tovább...

Zeneajánló

Bress: Szeretlek
Küldte: bress

Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor kattints a címre...

Zenék

Kategóriák


Page generated in 0.3772 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz