Navigáció


RSS: összes ·
Élni nélküle - irodalmi pályázat

2017-01-30 13:49:02, 328 olvasás, Pieris, 0 hozzászólás

Külső pályázatok

Az Élő Irodalom – Élő Könyv Műhely (www.mairodalma.hu) irodalmi pályázatot ír ki "Élni nélküle" címmel.

Amikor egy szerettünk meghal, úgy érezzük, abban a pillanatban nem csak az ő élete szakadt meg, hanem a mienk is. De másnap dühösen tapasztaljuk meg, hogy a saját életünk nem ért véget. Másnap ismét felkel a nap, csicseregnek a madarak, az emberek dolgukra sietnek, nevetnek, zenélnek.
Mi pedig értetlenül állunk, könnyeinket nyeljük, és talán azt kívánjuk, szakadjon le az ég is, hisz minek élünk, ha ő már elment. Abban a pillanatban elképzelni sem tudjuk, hogyan is éljünk tovább nélküle. Aztán múlik az idő, telnek a napok, tesszük mi is a kötelező dolgainkat, de mikor kezdünk ismét élni? Fogunk egyáltalán valamikor? Vagy csak élő halottként létezünk a világunkban?
Azt mondják, az idő begyógyítja a sebeket. Ez valóban így lehet. A testi sebek begyógyulnak, megszűnik a fájdalom, de nyomtalanul azok sem tűnnek el. A lelki sebek mikor gyógyulnak be? Mikor érezzük már azt, hogy nem fáj? Eljön valaha az a pillanat, amikor nem fájdalommal, hanem szeretettel tudunk gondolni az elment szerettünkre? Eljön valamikor az a pillanat, amikor ismét boldogan tudjuk élni életünket?

Ha ezekre a kérdésekre saját tapasztalatból van válaszod, akkor mondd el nekünk is!

A pályázat feltételei:
Egy pályázó maximum egy művel pályázhat.
Gyermekek írásait is várjuk.
Műfaji és méretbeli korlátozás nincs. (De ne írjunk kisregényt.)

A pályázatot elektronikus formában az info@mairodalma.hu email-címre kell elküldeni, csatolt fájlként.

A levél tárgya a pályázat címe legyen.

A csatolt fájl tartalmazza
– a pályázati művet
– a pályázó nevét
– életkorát
– ha írói néven szeretne megjelenni, akkor az írói nevét
– elérhetőségként email-címet, telefonszámot
– lakcímét.

A pályázat beadásával a pályázó
– nyilatkozik arról, hogy a beadott mű a pályázó saját szellemi terméke. Ez irányú bármilyen jogi felelősség a pályázót terheli.
– nyilatkozik arról is, hogy a pályázatra beadott mű nyomtatott könyvben nem szerepelt még.
– hozzájárulását adja, hogy a pályázatra beadott művön a szerkesztők irodalmi és könyvszakmai szempontok miatt korrekciókat hajtsanak végre.

A pályázatra érkező írások értékelése folyamatos, de az első értékelés tíz írás beérkezését követően készül el. Amennyiben a mű nem felel meg a kiírás feltételeinek vagy az erkölcsi normáknak, vagy bármilyen egyéb szempontból megjelenésre alkalmatlannak találják, az írás eleve kizáródik a pályázatból.

Az értékelés eredményéről a pályázók értesítést kapnak.

A kötetbe bekerülő pályázó a pályázat beadásával kötelezettséget vállal 1 db, a mairodalma.hu oldalon szereplő tetszőleges könyv megvásárlására.

A kötetbe bekerülő művek szerkesztését és a szerkesztés – pályázó általi – elfogadását követően a művekből ISBN-nel ellátott, nyomtatott könyvet készítünk.

A könyv – terveink szerint – 2017 júniusára, az Ünnepi Könyvhétre jelenik meg.

Határidő: 2017.02.28

Nevezési díj: A nevezés ingyenes.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a pályázati kiírásról, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

BeszélgetésSmileSadBig grinClownCool...Tongue...SunglassesSmokinBabyEek...CryingEmbrassed...Beach ChairSarcastic...LoLPicnicTastyWink2Yawn...VerysadEatingKirályDevil2Hi...QuestionMailBaby BoyReadTombstoneSmiley balloonCsigaSzívVirágBowlingNono!GyagyaLábnyomSörKukucsNonoHolyByeÁáááááá!ImaSzerelmesGondolkodomAllahTapsOh! My God!LolIdegbetegAngyalOlvasKávéBaby GirlHelloSzerelemNem tudomHappypápá...TáncFej-törõTapsLibikóka... mondjuk :)GépelekPunkLolAngardAlszomHallgatokNonoDanceZenebolondBólogatNyúlNyúlSétaSzámítógépgyilkosÖlelésFalnak megy...AlszikUgrálóKoccintósAngyalLáncfûrészesComputerUdvaribolondCookColdKirályDobosTévénézõSprintTeknõs...Csírke-fogóAlszikShockedSírósSírósTelefonosEsõfelhõMeditáló......ÖlelésRózsaNapocska 1Napocska 2CsillagSzakácsFace-matrixCsoport.........Szellem......Kalózrosesmile..................Bravo!Szülinapi gyertyaTábortüzEgy csésze kávéKávézás 1Kávézás 1Kávézás a gép elõttRejtõzködõKézfogásPartyBirthDayTorta1Torta2Party 2Dog KissKávéKávéKissesKissesFlowerFlowerSmiley loveSpring

Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 9
Regisztrált: 2
Kereső robot: 11
Összes: 22
Jelenlévők:
 · Alberczki László
 · Christiandry


Könyvajánló

Horváth István:
Furcsa időkHorváth István: Furcsa idők

"Ez az első kötetem, amely 2010 és 2013 között írt verseimből tartalmaz közel hetvenet. Található köztük szabályosabb verselésű művek, szabad versek, haik...


Tovább...

Zeneajánló

Synopsis Project: Lonely Road
Küldte: Synopsis

Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor kattints a címre...

Zenék

Kategóriák


Page generated in 0.0921 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz