Navigáció


RSS: összes ·
„Ihletfonál” saját kötet és pénz-fődíjas versíró pályázat

2014-12-14 12:27:19, 579 olvasás, BFanni, 0 hozzászólás

Külső pályázatok

Az Éden Művészeti Hálózat „Ihletfonál” címmel saját kötet és pénz-fődíjas versíró pályázatot hirdet. A verspályázat témája kötetlen, tehát bármilyen verssel lehet nevezni. A versenyre 14 éves kortól nevezhetnek az amatőr, elismerésre és megmérettetésre vágyó, alkotószellemű versírók a világ bármely pontjáról. Nem csak új versekkel, régiekkel is lehet nevezni a versíró pályázatra. Kötettel rendelkező költők is pályázhatnak!

A pályázat feltételei:

Nem lehet pályázni szonett-koszorúval, valamint a versek terjedelme nem haladhatja meg a három A/4-es oldalt 12-es betűmérettel. A verset vagy verseket wordben kérjük!

A pályázatra nem nevezhetnek a zsűriben résztvevők családtagjai, az Édentől Északra csoport és az Éden Irodalmi Műhely tagjai, valamint azok az alkotók sem, akik már a hálózat valamelyik verspályázatán első helyezést értek el!

Nevezési határidő: 2015. január 14. 23 óra 30 perc

A nevezési díj utolsó feladási időpontja január 17. 16 óra, de feladás, utalás után azonnal jelezzék e-mailben mindezt, hogy érvényes legyen a nevezés!
Kérnénk a pályázókat, hogy a versküldést és a befizetést lehetőleg ne az utolsó napokra hagyják, mert ez az eredményhirdetés csúszását eredményezheti! Várjuk a pályázók mihamarabbi nevezését.

Nem elegendő számú pályázati vers esetén a nevezési időt meghosszabbítjuk.

Díjazás:

- I. díj: Az első helyezést elért szerzőnek elkészítünk egy A/5-ös méretű, 50 oldalas, puha kötésű, kettő színből álló, borítójú verseskötetet 20 példányban.
- II. díj: 7 ezer Ft + 7 ezer Ft értékű könyvcsomag
- III. díj: 10 000 Ft értékű könyvcsomag
- IV. díj: 7 000 Ft értékű könyvcsomag
- V. díj: 5 000 Ft értékű könyvcsomag
- Különdíj: A legjobb helyezést elért - nem az első ötben szereplő - 25 év alatti versíró 5000 Ft értékű könyvcsomagot kap.

A verset a tenyforras@gmail.com e-mail címre kell küldeni. A levélben kérjük a pályázók életkorának feltüntetését és postázási címüket, valamint pár soros nyilatkozatot arról, hogy a beküldött mű saját szellemi termék!

Nevezési díj: 1000 Ft/vers.

Az Éden Művészeti Hálózat a nevezési díjakból befolyt összeget az elmúlt évek hagyományaihoz hasonlóan irodalmi estek színházbérleti díjára, tehetséges alkotók versantológiákban való szerepeltetésére, támogatására fordítja! Legutóbb a „Vers-esszenciák” antológia megjelenését, valamint 11. Éden Versklub rendezvényét támogattuk, amely a Vershajtások és a Belső fényspirál című pályázatokkal volt kapcsolatos – a helyszín a Spinoza Színház Téli Kertje volt.

A nevezési díjat rózsaszín postai utalványon, a következő címre lehet elküldeni, legkésőbb az utolsó feladási időpontig:

Beri Róbert
Budapest
II. ker. Érmelléki út 15. als. 2.
1026

Kérésre számlaszámot is tudunk adni.
Kérnénk mindenkit, hogy adatait a csekken olvashatóan tüntesse fel!

Pályázni akár több verssel is lehet, a nevezési díj ebben az esetben értelemszerűen annyiszor 1000 Ft, amennyi verssel nevez a pályázó.

A legjobbnak ítélt beérkező 40-50 alkotást a következő zsűri bírálja el:

- Beri Róbert – költő, az Éden Művészeti Hálózat, Édentől Északra Csoport, Éden Irodalmi Műhely vezetője, és a Comitatus folyóirat főszerkesztő-helyettese
- Csák Gyöngyi – költő, író, a Magyar Írószövetség tagja
- Gyimesi László – költő, irodalmár, a Magyar Írószövetség tagja
- Lajtai Gábor – költő, a Napsziget Irodalmi Folyóirat szerkesztője
- Payer Imre – József Attila-díjas költő, esszéista, irodalomtudós
- Petz György – költő, író, Szépírók Társasága egyesület
- Serfőző Attila – költő, író, festőművész, a Héttorony irodalmi portál vezetője
- Zalán Tibor – költő, író, dramaturg

A verspályázat döntőjébe jutottak névsora január 18-án, az Éden Művészeti Hálózatba tartozó Édentől Északra Csoport honlapján lesz olvasható, míg az eredményhirdetés január 25-én késő este lesz olvasható.
A döntőbe jutásról és az elért helyezésről külön e-mailben senkit nem értesítünk. Mindezek időpontjai megtalálhatóak a kiírásban, valamint az Éden oldalon lehet tájékozódni.

A pályázat eredményének közlésekor táblázatban közöljük a döntőbe jutott 40-50 versíró zsűritől kapott pontszámait – de nem csak az összesített pontszámot, hanem azt is, hogy az adott vers milyen lebontásban kapta a pontokat a zsűritagoktól. Ez merőben szokatlan a versírópályázatoknál, ugyanakkor igen érdekes és izgalmas. Az összes döntős vers is felkerül az oldalra.

A verspályázat döntőjébe jutott versek közül 25 elhangzik majd az Éden Versklub irodalmi műsorában, amely a Spinoza Színházban kerül megrendezésre. Az eddig lezajlott versklubok fotói az alábbi linken tekinthetők meg:
www.edentol.gportal.hu

További információ: www.edentol.gportal.huMegjegyzés: Beküldési határidő: 2015. január 14.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a pályázati kiírásról, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

BeszélgetésSmileSadBig grinClownCool...Tongue...SunglassesSmokinBabyEek...CryingEmbrassed...Beach ChairSarcastic...LoLPicnicTastyWink2Yawn...VerysadEatingKirályDevil2Hi...QuestionMailBaby BoyReadTombstoneSmiley balloonCsigaSzívVirágBowlingNono!GyagyaLábnyomSörKukucsNonoHolyByeÁáááááá!ImaSzerelmesGondolkodomAllahTapsOh! My God!LolIdegbetegAngyalOlvasKávéBaby GirlHelloSzerelemNem tudomHappypápá...TáncFej-törõTapsLibikóka... mondjuk :)GépelekPunkLolAngardAlszomHallgatokNonoDanceZenebolondBólogatNyúlNyúlSétaSzámítógépgyilkosÖlelésFalnak megy...AlszikUgrálóKoccintósAngyalLáncfûrészesComputerUdvaribolondCookColdKirályDobosTévénézõSprintTeknõs...Csírke-fogóAlszikShockedSírósSírósTelefonosEsõfelhõMeditáló......ÖlelésRózsaNapocska 1Napocska 2CsillagSzakácsFace-matrixCsoport.........Szellem......Kalózrosesmile..................Bravo!Szülinapi gyertyaTábortüzEgy csésze kávéKávézás 1Kávézás 1Kávézás a gép elõttRejtõzködõKézfogásPartyBirthDayTorta1Torta2Party 2Dog KissKávéKávéKissesKissesFlowerFlowerSmiley loveSpring

Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 10
Regisztrált: 2
Kereső robot: 16
Összes: 28
Jelenlévők:
 · Alberczki László
 · Christiandry


Könyvajánló

bratanerzsi:
Élni vagy ölni?Brátán Erzsébet: Élni vagy ölni? Egy vérvonal hattyúdala

– Gyenge vagyok a harchoz, megfutamodom – sajnálta magát és az elfecsérelt fiatal életét. Néhány könnycsepp jelent meg szomorú szeme...


Tovább...

Zeneajánló

Pokoli Út
Küldte: Tarone

Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor kattints a címre...

Zenék

Kategóriák


Page generated in 0.0657 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz