Navigáció


RSS: összes ·
Novella pályázat

2014-11-18 10:09:28, 552 olvasás, BFanni, 0 hozzászólás

Külső pályázatok

Az SFmag céljainak egyike, hogy kezdõ és profi fantasztikus írók számára is megjelenési lehetõséget biztosítson, és havonta olyan novellákat kínáljon olvasóinak, amelyek izgalmas, érdekes és nívós képviselõi a kortárs magyar SF irodalomnak. Terveink szerint havonta egy magyar, kéthavonta egy külföldi szerzõ novelláját publikáljuk.

Minden olyan novellát szívesen látunk, amelyben a fantasztikum ilyen vagy olyan formában megjelenik.

A megjelenés feltételei: az eredetiség, a helyesírás és a nyelvtani szabályok ismerete, a friss és következetes stílus, a jó karakterábrázolás, a cselekmény magabiztos kezelése, a téma vagy a látásmód egyedisége és az a csipetnyi plusz, ami egy jó és egy kiváló írás közötti különbséget jelenti.

Terjedelem: 3000–5000 szó között

Honorárium: 2500 Ft

Zsáner: Sci-fi, fantasy, horror, mágikus realizmus, felnõttmese

Jogok: Elsõ elektronikus megjelenés (online, epub, prc) és nem exkluzív megjelenés az éves SFmag elektronikus antológiában.

Beküldési formátum: RTF vagy DOC, 12-es Times New Roman betûtípus, képek nélkül. A fájl neve mindig tartalmazza a szerzõ nevét és a novella címét is, pl. mord_boglarka_eletem_legjobb_novellaja.rtf

A novellákat az sfmaghun@gmail.com címre várjuk névvel, elérhetõséggel együtt. Amennyiben vannak korábbi referenciamunkák, szívesen látjuk a fontosabbak felsorolását, de csínján a hosszú bibliográfiákkal – a bemutatkozás legyen lényegre törõ.
Válasz egy hónapon belül várható, csak ennél hosszabb hallgatás után érdemes újabb levelet küldeni. Egy szerzõ évente és egyszerre legfeljebb két novellát küldhet be, a pályázat egyébként folyamatos.

Hiszünk abban, hogy a fantasztikus irodalom legnagyobb erõssége a változatossága és a lehetõségek szinte végtelen tárháza. Szeretnénk, ha ez a beküldött novellákon is tükrözõdne: ismert fordulatok, klisék és megoldások helyett (ha nem tudod, mik ezek, akkor nem olvastál elég fantasztikus irodalmat ahhoz, hogy magabiztos írója lehess a zsánernek) az újat, az egyedit, a csak rád jellemzõ hangot és meglátásokat szeretnénk olvasni.

Keressük a legjobb magyar fantasztikus novellákat.

Lehet, hogy a tiéd az egyik?

További információ: www.sfmag.hu

Megjegyzés: Beküldési határidõ: folyamatos

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a pályázati kiírásról, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Napi szerkesztői ajánlat

Szilárd:
Vers: Pedig

Ajánló: Syringa

Heti ajánló

Pilinszky János: Dél

Ajánló: Syringa

Szakmai anyag


BeszélgetésSmileSadBig grinClownCool...Tongue...SunglassesSmokinBabyEek...CryingEmbrassed...Beach ChairSarcastic...LoLPicnicTastyWink2Yawn...VerysadEatingKirályDevil2Hi...QuestionMailBaby BoyReadTombstoneSmiley balloonCsigaSzívVirágBowlingNono!GyagyaLábnyomSörKukucsNonoHolyByeÁáááááá!ImaSzerelmesGondolkodomAllahTapsOh! My God!LolIdegbetegAngyalOlvasKávéBaby GirlHelloSzerelemNem tudomHappypápá...TáncFej-törõTapsLibikóka... mondjuk :)GépelekPunkLolAngardAlszomHallgatokNonoDanceZenebolondBólogatNyúlNyúlSétaSzámítógépgyilkosÖlelésFalnak megy...AlszikUgrálóKoccintósAngyalLáncfûrészesComputerUdvaribolondCookColdKirályDobosTévénézõSprintTeknõs...Csírke-fogóAlszikShockedSírósSírósTelefonosEsõfelhõMeditáló......ÖlelésRózsaNapocska 1Napocska 2CsillagSzakácsFace-matrixCsoport.........Szellem......Kalózrosesmile..................Bravo!Szülinapi gyertyaTábortüzEgy csésze kávéKávézás 1Kávézás 1Kávézás a gép elõttRejtõzködõKézfogásPartyBirthDayTorta1Torta2Party 2Dog KissKávéKávéKissesKissesFlowerFlowerSmiley loveSpring

Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 19
Regisztrált: 2
Kereső robot: 10
Összes: 31
Jelenlévők:
 · arttur
 · Tiberius


Könyvajánló

nagyvendel:
Ízes történetekNagy Vendel: Ízes történetek


Faddi étlap

Magos jegenyefán
Palacsinta fészek.
Kedves sült galambom,
De szeretlek téged.

A paprikás csirke,

Tovább...

Zeneajánló

aroncook: Nightfall
Küldte: aroncook

Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor kattints a címre...

Zenék

Kategóriák


Page generated in 0.0967 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz