Navigáció


RSS: összes ·
Poéták 2014 - saját kötet és pénz-fõdíjas versíró pályázat

2014-11-05 11:00:49, 685 olvasás, BFanni, 3 hozzászólás

Lejárt pályázatok

Az Éden Mûvészeti Hálózat „Poéták 2014” címmel saját kötet és pénz-fõdíjas versíró pályázatot hirdet. A verspályázat témája kötetlen, tehát bármilyen verssel lehet nevezni!
A versenyre 14 éves kortól nevezhetnek az amatõr, elismerésre és megmérettetésre vágyó, alkotószellemû versírók a világ bármely pontjáról. Nem csak új versekkel, régiekkel is lehet nevezni a versíró pályázatra. Kötettel rendelkezõ költõk is pályázhatnak!

A pályázat részletei:

Nem lehet pályázni szonett-koszorúval, valamint a versek terjedelme nem haladhatja meg a három A/4-es oldalt 12-es betûmérettel! A verset vagy verseket wordben kérjük!

A pályázaton a zsûri tagjainak családtagjai és az Édentõl Északra csoport tagjai nem vehetnek részt!

Nevezési határidõ: 2014. november 12. 23 óra 30 perc

A nevezési díj utolsó feladási idõpontja: november 14. 20 óra, de feladás, utalás után azonnal jelezzék e-mailben mindezt, hogy érvényes legyen a nevezés!
Nem elegendõ számú pályázati vers esetén a nevezési idõt meghosszabbítjuk!

Kérnénk a pályázókat, hogy a versküldést és a befizetést lehetõleg ne az utolsó napokra hagyják, mert ez az eredményhirdetés csúszását eredményezheti! Várjuk a pályázók mihamarabbi nevezését.

Díjazás:

I. díj: Az elsõ helyezést elért szerzõnek elkészítünk egy A/5-ös méretû, 50 oldalas, puha kötésû, kettõ színbõl álló, borítójú verseskötetet 20 példányban.

II. díj: 7 ezer Ft + 7 ezer Ft értékû könyvcsomag

III. díj: 10 000 Ft értékû könyvcsomag

IV. díj: 7 000 Ft értékû könyvcsomag

V. díj: 5 000 Ft értékû könyvcsomag

Különdíj: A legjobb helyezést elért - nem az elsõ ötben szereplõ - 25 év alatti versíró 5000 Ft értékû könyvcsomagot kap.

A verset a tenyforras@gmail.com e-mail címre kell küldeni. A levélben kérjük a pályázók életkorának feltüntetését és postázási címüket, valamint pár soros nyilatkozatot arról, hogy a beküldött mû saját szellemi termék!

Nevezési díj: 1000 Ft/vers.

Az Éden Mûvészeti Hálózat a nevezési díjakból befolyt összeget az elmúlt évek hagyományaihoz hasonlóan irodalmi estek színházbérleti díjára, tehetséges alkotók versantológiákban való szerepeltetésére, támogatására fordítja!
Legutóbb a „Rejtélyes lélekrezdülések” antológia megjelenését, valamint 10. Éden Versklub rendezvényét támogattuk, amely a Lélekrezdülések 2013 címû pályázattal volt kapcsolatos – a helyszín a Spinoza Színház Téli Kertje volt: www.edentol.gportal.hu

A nevezési díjat rózsaszín postai utalványon, a következõ címre lehet elküldeni, legkésõbb az utolsó feladási idõpontig:

Beri Róbert
Budapest
II. ker. Érmelléki út 15. als. 2.
1026

Kérésre számlaszámot is tudunk adni.
Kérnénk mindenkit, hogy adatait a csekken olvashatóan tüntesse fel!

Pályázni akár több verssel is lehet, a nevezési díj ebben az esetben értelemszerûen annyiszor 1000 Ft, amennyi verssel nevez a pályázó.

A legjobbnak ítélt beérkezõ 40-50 alkotást a következõ zsûri bírálja el:

- Beri Róbert – költõ, az Éden Mûvészeti Hálózat vezetõje, a Comitatus folyóirat fõszerkesztõ-helyettese
- Csák Gyöngyi – költõ, író, a Magyar Írószövetség tagja
- Gyimesi László – költõ, irodalmár, a Magyar Írószövetség tagja
- Lajtai Gábor – költõ, a Napsziget Irodalmi Folyóirat szerkesztõje
- Payer Imre – József Attila-díjas költõ, esszéista, irodalomtudós
- Petz György – költõ, író, Szépírók Társasága egyesület
- Serfõzõ Attila – költõ, író, festõmûvész, a Héttorony irodalmi portál vezetõje
- Zalán Tibor – költõ, író, dramaturg

A verspályázat döntõjébe jutottak névsora november 16-án, az Éden Mûvészeti Hálózatba tartozó Édentõl Északra Csoport honlapján lesz olvasható, míg az eredményhirdetés november 23-án késõ este lesz olvasható.

A döntõbe jutásról és az elért helyezésrõl külön e-mailben senkit nem értesítünk. Mindezek idõpontjai megtalálhatóak a kiírásban, valamint az Éden oldalon lehet tájékozódni.
A pályázat eredményének közlésekor táblázatban közöljük a döntõbe jutott 40-50 versíró zsûritõl kapott pontszámait – de nem csak az összesített pontszámot, hanem azt is, hogy az adott vers milyen lebontásban kapta a pontokat a zsûritagoktól. Ez merõben szokatlan a versírópályázatoknál, ugyanakkor igen érdekes és izgalmas. Valamint az összes döntõs vers is felkerül az oldalra.

A verspályázat döntõjébe jutott versek közül 25 elhangzik majd az Éden Versklub irodalmi mûsorában, amely a Spinoza Színházban kerül megrendezésre. Az eddig lezajlott versklubok fotói az alábbi linken tekinthetõk meg: www.edentol.gportal.hu

További információ: www.edentol.gportal.hu

Megjegyzés: Beküldési határidõ: 2014. november 12.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a pályázati kiírásról, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

BeszélgetésSmileSadBig grinClownCool...Tongue...SunglassesSmokinBabyEek...CryingEmbrassed...Beach ChairSarcastic...LoLPicnicTastyWink2Yawn...VerysadEatingKirályDevil2Hi...QuestionMailBaby BoyReadTombstoneSmiley balloonCsigaSzívVirágBowlingNono!GyagyaLábnyomSörKukucsNonoHolyByeÁáááááá!ImaSzerelmesGondolkodomAllahTapsOh! My God!LolIdegbetegAngyalOlvasKávéBaby GirlHelloSzerelemNem tudomHappypápá...TáncFej-törõTapsLibikóka... mondjuk :)GépelekPunkLolAngardAlszomHallgatokNonoDanceZenebolondBólogatNyúlNyúlSétaSzámítógépgyilkosÖlelésFalnak megy...AlszikUgrálóKoccintósAngyalLáncfûrészesComputerUdvaribolondCookColdKirályDobosTévénézõSprintTeknõs...Csírke-fogóAlszikShockedSírósSírósTelefonosEsõfelhõMeditáló......ÖlelésRózsaNapocska 1Napocska 2CsillagSzakácsFace-matrixCsoport.........Szellem......Kalózrosesmile..................Bravo!Szülinapi gyertyaTábortüzEgy csésze kávéKávézás 1Kávézás 1Kávézás a gép elõttRejtõzködõKézfogásPartyBirthDayTorta1Torta2Party 2Dog KissKávéKávéKissesKissesFlowerFlowerSmiley loveSpring

Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 16
Regisztrált: 0
Kereső robot: 15
Összes: 31

Könyvajánló

nagyvendel:
Köztünk maradjon versemlékeimNagy Vendel: Köztünk maradjon versemlékeimTovább...

Zeneajánló

Közel
Küldte: Piacsek László Zoltán

Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor kattints a címre...

Zenék

Kategóriák


Page generated in 0.0813 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz