Navigáció


RSS: összes ·
Aranypenna

2013-05-26 11:16:05, 572 olvasás, Pieris, 0 hozzászólás

Lejárt pályázatok

A MIISZ történetíró versenyt hirdet 14-22 évesek számára. A jelentkezõk több fordulón keresztül, és változatos témákban adják le írásaikat az interneten keresztül. A célunk, hogy lehetõséget, ösztönzést biztosítsunk az írásra, az önmagvalósításra, valamint a versenytársaktól és a szervezõktõl kapott kritikákkal és véleményekkel pedig fejlõdéshez is. Továbbá szeretnénk összehozni egy jó internetes közösséget a fiatalok számára a nyárra.

A verseny menete:
-A verseny teljes egészében az interneten zajlik, a Facebook közösségi portálon, azon belül pedig egy külön a versenynek létrehozott, titkosított csoportban.
-"Elõválogatást" nem terveztünk, a nevezõk közül mindenki egybõl bekerül a versenybe (csak a vártnál több nevezõ esetén történhet ilyen, ez esetben a jelentkezõket e-mailban értesítjük).
-A jelentkezõket a verseny kezdetekkor több csoportra, elõdöntõkre osztjuk. Itt két forduló zajlik le. Azt, hogy egy fordulóban milyen témában, mûfajban írnak rövid történetet, novellát az írók, azt maguk választják meg. Minden fordulóra egy írást kell beküldeni, maximum hossz nincs megszabva. Körül-belül két hét áll majd rendelkezésre egy fordulóra. Az, hogy hány elõdöntõ lesz, a jelentkezõk számától függ.
-Mindkét elõdöntõi forduló után szavazást tartunk minden csoportban. A tagok és a zsûri is pontozza az írásokat. A két forduló utáni összesített pontok alapján kikerül minden csoportból ugyanannyi számú továbbjutó (ez a szám a résztvevõk számától függ). A kiesett versenyzõk igény szerint elhagyhatják a versenyt, vagy ha akarnak, akkor maradhatnak mint olvasók és pontozók a továbbiakban. A továbbjutottak bekerülnek egy csoportba, ahol folytatják a versenyt, immáron együtt az egész mezõnnyel. Az elõdöntõben kapott pontokat a versenyzõk nem viszik tovább a második szakaszra.
-Ebben, a második szakaszban újabb három forduló vár a versenyzõkre, hasonló lefolyással mint az elõzõ kettõ: egy írást kell beküldeni, nagyjából két hetes határidõvel. Az egyetlen változás, a témaválasztás, itt már több megadott téma közül kell választani (eléggé bõ és tágan értelmezhetõ témák lesznek, nem tervezzük túl kötöttre).
-Az itteni harmadik forduló végén van az eredményhirdetés, ahol kiderül, ki nyerte meg a MIISZ "Aranypenna" titulusát.
-Ha egy versenyzõ kiesett az elõdöntõben, attól még írhat történetet a döntõbe, amit fel is töltünk a döntõ csoportjába, azonban a szavazásban nem vesz részt.

A Szavazásról és Eredményhirdetésrõl:
-A fordulók végén kihirdetett szavazáskor a versenyzõknek sorrendbe kell állítani a történeteket (tehát csinálni kell egy "toplistát"), minden hely valamennyi pontot ér. Például, a listában elsõ történet 15 pontot kap, a második 12-t (ez csak példa). Ezeket a toplistákat a versenyszervezõnek kell elküldeni (aki a verseny legvégén minden szavazatot nyilvánosságra hoz). Ezek a sorrendek összesítve lesznek, és így jön ki az adott forduló végeredménye.
-Minden forduló végén ki lesz hirdetve az eredmény.
-A saját történetednek természetesen nem adhatsz pontot.
-A verseny névtelenül zajlik, így a történetek írói csak az adott forduló eredményhirdetésekor leplezõdnek le. Ezáltal szeretnénk elkerülni a szimpátia alapú szavazást.

További tudnivalók:
-Az elõdöntõk és a második - az úgynevezett döntõ - szakasz versenyzõinek számait igyekszünk úgy alakítani, hogy a lehetõ legkellemesebb legyen, tehát ne kelljen túl sokat olvasniuk a versenyzõknek.
-A beérkezett írásokat a Facebook csoportba írjuk ki dokumentumként.
-Az írásokat a MIISZ e-mail címére kell beküldeni, és ahogy már említve volt, névtelenül kerülnek fel.
-A határidõ körül-belül két hét lesz minden fordulóra.
-Ha egy versenyzõ kiesett az elõdöntõben, attól még írhat történetet a döntõbe, amit fel is töltünk a döntõ csoportjába,

Jelentkezés:
-A jelentkezésed a következõ e-mail címre küldd el: miisz.art@gmail.com
-A jelentkezésed tartalmazza:
--Rövid bemutatkozás, csupán egy-két mondatban.
--Egy link ami a Facebook profilodra mutat, vagy a neved.
-A jelentkezés elfogadásáról visszaigazolást küldünk e-mailben.

Jelentkezési határidõ: Június 24. (éjfél)

Miért érdemes jelentkezni a versenyünkre?
-Mert véleményt, és építõ kritikát kapsz a többi versenyzõtõl, és a zsûritõl; jó szórakozás; megismerkedhetsz más korodbeli írókkal; remek hangulatot biztosít a MIISZ.

Mi az a MIISZ?
-Magyar Ifjúsági Írók Szövetsége, egy baráti kis csoport.
Társaságunk jelenleg tizenkét tagú, 2011 szeptemberében alakult meg. Eleinte csak az írás font össze minket, hisz ez által ismerkedtünk meg, de mára már társaságilag rengeteget fejlõdtünk: egy közvetlen, barátsági társaság lettünk, ahol a közös hobbi az írás. A MIISZ a társaság hivatalos formája és neve, magunk közt ennyire azért nem vagyunk formálisak :)

A nevezéseket és a felmerülõ kérdéseket várjuk a miisz.art@gmail.com címre!

Köszönjük a figyelmet, további jó írást, költészetet, mûvészkedést mindenkinek!

Megjegyzés: Jelentkezési határidõ: Június 24. (éjfél)

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a pályázati kiírásról, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

BeszélgetésSmileSadBig grinClownCool...Tongue...SunglassesSmokinBabyEek...CryingEmbrassed...Beach ChairSarcastic...LoLPicnicTastyWink2Yawn...VerysadEatingKirályDevil2Hi...QuestionMailBaby BoyReadTombstoneSmiley balloonCsigaSzívVirágBowlingNono!GyagyaLábnyomSörKukucsNonoHolyByeÁáááááá!ImaSzerelmesGondolkodomAllahTapsOh! My God!LolIdegbetegAngyalOlvasKávéBaby GirlHelloSzerelemNem tudomHappypápá...TáncFej-törõTapsLibikóka... mondjuk :)GépelekPunkLolAngardAlszomHallgatokNonoDanceZenebolondBólogatNyúlNyúlSétaSzámítógépgyilkosÖlelésFalnak megy...AlszikUgrálóKoccintósAngyalLáncfûrészesComputerUdvaribolondCookColdKirályDobosTévénézõSprintTeknõs...Csírke-fogóAlszikShockedSírósSírósTelefonosEsõfelhõMeditáló......ÖlelésRózsaNapocska 1Napocska 2CsillagSzakácsFace-matrixCsoport.........Szellem......Kalózrosesmile..................Bravo!Szülinapi gyertyaTábortüzEgy csésze kávéKávézás 1Kávézás 1Kávézás a gép elõttRejtõzködõKézfogásPartyBirthDayTorta1Torta2Party 2Dog KissKávéKávéKissesKissesFlowerFlowerSmiley loveSpring

Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 9
Regisztrált: 1
Kereső robot: 9
Összes: 19
Jelenlévők:
 · Christiandry


Könyvajánló

Adelheidis:
Amikor éjfélt üt az óraCorinna Ann Jay: Amikor éjfélt üt az óra

„Tudod, mi lapul odaát a fák árnyékában? Mi húzódik a szekrényajtók mögött, az ágyak alatt? Néma sarkokban, reszkető bokrok alatt, s a kapua...


Tovább...

Zeneajánló

Smaragd idill
Küldte: Piacsek László Zoltán

Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor kattints a címre...

Zenék

Kategóriák


Page generated in 0.2311 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz