Navigáció


RSS: összes ·
Húsvéti locsolóvers pályázat

2013-03-06 14:36:11, 452 olvasás, Pieris, 0 hozzászólás

Lejárt pályázatok

Vízbevetõ, vízbehányó hétfõnek nevezték a locsolkodás napját, ugyanis még ötven évvel ezelõtt is elterjedt formájában vödörnyi vízzel locsoltak vagy az itatóvályúba dobták a lányokat, akik a nemes alkalomra a legszebb ruhájukban pompáztak. A városokban, illetve napjainkban a finomabb formája az elterjedt, amikor illatos parfümféleséggel, locsolóvers elmondásával kell kiérdemelni a jutalmul kapott festett piros tojást. A szokás arra a legendára is visszavezethetõ, amely szerint locsolással akarták elhallgattatni a Jézus feltámadását hirdetõ jeruzsálemi asszonyokat, illetve vízzel öntötték le a Jézus sírját õrzõ katonák a feltámadás hírét vivõ asszonyokat. A pályázati felhívás célja, hogy a 30 legjobb verseket beküldõk írásait a nagy nyilvánosság számára még húsvét elõtt megjelentesse.

A locsolóvers külön mûfajjá fejlõdött a locsolkodáshoz párosuló – néha engedélyt kérõ, néha humorosan fenyegetõ – rövid vers elmondása. Sok közismert változata létezik, de rögtönzöttek is vannak. A Pályázati Interaktív Elektronikus Rendszer által meghirdetett “Húsvéti locsolóvers” pályázati felhívásra várják a hagyományoknak megfelelõ, de a modern kor szellemiségét is tükrözõ verseket.

A pályázat ingyenes és bárki részt vehet rajta.
Téma meghatározás:
Az írások olyan vers, esszé vagy más mûfajban megszületett alkotások lehetnek, melyek maximum 5000 karakterben elbúcsúztatják a telet.
Várják a farsangi mulatságok hangulatát visszaadó, jókedvre derítõ mûveket!
A pályázaton bárki részt vehet. Nevezési díj nincs.

Feltételek:
Ugyanazon személy több pályázatot is benyújthat, azonban 1 pályázat csak 1 db, saját maga által készített mûvet tartalmazhat, melyet tulajdonosa késõbb más fórumokon is szabadon megjeleníthet.
A pályázó kijelenti, hogy az alkotás még semmilyen fórumon nem jelent meg.
Pályázó kijelenti, hogy a szerzõi jogokra vonatkozó szabályokat betartja.
Az alkotás tiszteletben tartja mások érzéseit, nem tartalmaz szeméremsértõ, durván illemtelen, trágár vagy uszító kifejezéseket.
A pályázatot elektronikus úton nyújtották be a Pályázati Interaktív Elektronikus Rendszer használatával.
Az adatlap minden kötelezõen kitöltendõ része ki van töltve.
Pályázó hozzájárulását adja ahhoz, hogy benyújtott pályamûvét kiíró a szerzõi jogok tiszteletben tartása mellett ellenszolgáltatás nélkül felhasználja, publikálja.

Díjazás:
I-III. helyezett könyvjutalomban részesül.
Ezen felül a pontozási szempontok alapján rangsorolt legjobb 30 pályamûvet digitális formájú OKLEVÉLLEL díjazzák, valamint folyamatosan elérhetõvé teszik a nagy nyilvánosság számára a pier.hu honlapon.
Pontegyenlõség esetén azonos pontszámot elért pályamû azonos helyezést ér el (holtverseny).

Pályázatot kiíró szervezet:
Pályázati Interaktív Elektronikus Rendszer, 1044 Budapest, pier.hu
Kapcsolattartó: info@pier.hu
E-mail cím: palyazat@pier.hu

Benyújtás határideje:
2013. február 18. 00:00 – 2013. március 22. 23:30

Teljes felhívási dokumentáció és benyújtás helye: Elektronikus úton – a PIER rendszerén keresztül a www.pier.hu honlapon

Beérkezési határidõ: 2013. 03. 22. 23.30

Megjegyzés: Beküldési határidõ: 2013. március 22. 23:30

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a pályázati kiírásról, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Napi szerkesztői ajánlat

Cs Nagy László:
Vers: Óarany

Ajánló: Syringa

Heti ajánló


Szakmai anyag


BeszélgetésSmileSadBig grinClownCool...Tongue...SunglassesSmokinBabyEek...CryingEmbrassed...Beach ChairSarcastic...LoLPicnicTastyWink2Yawn...VerysadEatingKirályDevil2Hi...QuestionMailBaby BoyReadTombstoneSmiley balloonCsigaSzívVirágBowlingNono!GyagyaLábnyomSörKukucsNonoHolyByeÁáááááá!ImaSzerelmesGondolkodomAllahTapsOh! My God!LolIdegbetegAngyalOlvasKávéBaby GirlHelloSzerelemNem tudomHappypápá...TáncFej-törõTapsLibikóka... mondjuk :)GépelekPunkLolAngardAlszomHallgatokNonoDanceZenebolondBólogatNyúlNyúlFenyõfa1Fenyõfa2Hóember1Hóember2Mikulás1Mikulás2SétaSzámítógépgyilkosÖlelésFalnak megy...AlszikUgrálóKoccintósAngyalLáncfûrészesComputerUdvaribolondCookColdKirályDobosTévénézõSprintTeknõs...Csírke-fogóAlszikShockedSírósSírósTelefonosEsõfelhõMeditáló......ÖlelésRózsaNapocska 1Napocska 2SantaClausCsillagSzakácsFace-matrixCsoport..................Szellem......Kalózrosesmile........................................................................Bravo!Szülinapi gyertyaTábortüzEgy csésze kávéKávézás 1Kávézás 1Kávézás a gép elõttRejtõzködõKézfogásPartyBirthDayTorta1Torta2Party 2Dog KissKávéKávéKissesKissesFlowerFlowerSmiley loveSpring

Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 18
Regisztrált: 3
Kereső robot: 27
Összes: 48
Jelenlévők:
 · Kavics
 · Öreg
 · songeur


Könyvajánló

Marossy József:
Hinta és pacsirtaMarossy József: Hinta és pacsirta

Történelem, közélet, természet és vallás csendül fel verseimben.
Változatos kötetemben igyekszem mindenben mértéket tartani, értéket
n...


Tovább...

Zeneajánló

Elysium - Maradok ugyanaz
Küldte: wabbit

Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor kattints a címre...

Zenék

Kategóriák


Page generated in 0.065 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz