Navigáció


RSS: összes ·
A jó pap is holtig tanul - esszépályázat

2012-08-05 20:39:30, 355 olvasás, Pieris, 0 hozzászólás

Lejárt pályázatok

A Magyar Mûvelõdési Intézet és Képzõmûvészeti Lektorátus esszéíró pályázatot hirdet a felnõttképzésben részvevõ 50+ korosztály számára.
A pályázat célja, a dolgozatokon keresztül bemutatni a felnõttkori/idõskori tanulás életminõség alakító hatását, a tanulás hozta változásokat, segítse a hasznosítható tapasztalatok átadását.

A pályázó írásában fejtse ki a tanulásra indító okokat, a döntés hátterét, miért éppen a választott képzésben vesz/vett részt. Döntését hogyan fogadta a család, a barátok, szûkebb és tágabb környezete? A tanulás folyamán kapott-e és milyen segítséget a családtól (unokáktól), a képzési helytõl vagy máshonnan?
Mennyiben és miben változott meg addigi életritmusa, életvitele?
Miben voltak nehézségei és hogyan sikerült fölülemelkedni ezeken?
Milyen új kapcsolatok születtek a tanulás során, ezek csak a tanulásra vonatkoznak?
Hogyan ítéli meg a tanárok, elõadók és az 50+ korosztály viszonyát, kapcsolatát, milyenek az elvárások, mennyire lehet megfelelni ezeknek?
Milyen a képzésben résztvevõ idõsebb és fiatalabb korosztály kapcsolata, milyen módon segíthetik egymást a tanulásban?
Miért tartja fontosnak, hogy képzésben vegyen/vett részt, mennyiben változtatta meg az életét? Milyen további tervei vannak a tanulással kapcsolatban vagy a tanulás hatására?
Miért ajánlja korosztályának a tanulást és milyen mások számára is hasznosítható tanácsokat adna át a tanulás megkezdése, a döntés elõtt?
Az idõskori tanulással kapcsolatosan milyen elképzeléseket továbbítana a döntéshozók felé?
Miben látja társadalmi fontosságát az idõskori tanulásnak?

A Magyar Mûvelõdési Intézet és Képzõmûvészeti Lektorátus – együttmûködõ partnereivel – díjazza a kuratórium által legkiválóbbnak ítélt pályamunkákat: megjelenésüket a SZÍN Közösségi Mûvelõdés c. folyóiratában biztosítja, illetve a Magyar Mûvelõdési Intézet és Képzõmûvészeti Lektorátus honlapján.

A pályázatok beadására vonatkozó tudnivalók:
Terjedelem: A/4-es méret, minimum 2 oldal, maximum 6 oldal
A pályázaton szerepeljen a név, cím, elérhetõség: telefon, e-mail

A pályázatokat elsõsorban elektronikus úton várják az alábbi címen:
tothe@mmikl.hu

Postai cím:
Magyar Mûvelõdési Intézet és Képzõmûvészeti Lektorátus
1011 Budapest, Corvin tér 8.
(Postai küldés esetén a borítékra írják rá: A jó pap is holtig tanul)

Beérkezési határidõ: 2012. 09. 14.
További információ:
Tóth Erzsébet Koordinációs osztályvezetõ: tothe@mmikl.hu , +36-30-606-8366
www.mmikl.hu

Megjegyzés: Beérkezési határidõ: 2012. 09. 14.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a pályázati kiírásról, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

BeszélgetésSmileSadBig grinClownCool...Tongue...SunglassesSmokinBabyEek...CryingEmbrassed...Beach ChairSarcastic...LoLPicnicTastyWink2Yawn...VerysadEatingKirályDevil2Hi...QuestionMailBaby BoyReadTombstoneSmiley balloonCsigaSzívVirágBowlingNono!GyagyaLábnyomSörKukucsNonoHolyByeÁáááááá!ImaSzerelmesGondolkodomAllahTapsOh! My God!LolIdegbetegAngyalOlvasKávéBaby GirlHelloSzerelemNem tudomHappypápá...TáncFej-törõTapsLibikóka... mondjuk :)GépelekPunkLolAngardAlszomHallgatokNonoDanceZenebolondBólogatNyúlNyúlSétaSzámítógépgyilkosÖlelésFalnak megy...AlszikUgrálóKoccintósAngyalLáncfûrészesComputerUdvaribolondCookColdKirályDobosTévénézõSprintTeknõs...Csírke-fogóAlszikShockedSírósSírósTelefonosEsõfelhõMeditáló......ÖlelésRózsaNapocska 1Napocska 2CsillagSzakácsFace-matrixCsoport.........Szellem......Kalózrosesmile..................Bravo!Szülinapi gyertyaTábortüzEgy csésze kávéKávézás 1Kávézás 1Kávézás a gép elõttRejtõzködõKézfogásPartyBirthDayTorta1Torta2Party 2Dog KissKávéKávéKissesKissesFlowerFlowerSmiley loveSpring

Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 13
Regisztrált: 0
Kereső robot: 13
Összes: 26

Könyvajánló

Polgár Veronika:
Készen-létPolgár Vera: Készen-lét

A Készen-lét c könyv rendhagyó alkotás úgy szerkezetében, mind tartalmában. Egy ma is létező helyszín szolgál rendezőelvként a novellák és a cím nélküli, rövi...


Tovább...

Zeneajánló

Hornet: A kvazáron túl
Küldte: majdnemnulla

Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor kattints a címre...

Zenék

Kategóriák


Page generated in 0.071 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz