Navigáció


RSS: összes ·
JAKkendõ-díj

2012-06-29 11:11:06, 295 olvasás, Pieris, 0 hozzászólás

Lejárt pályázatok

A József Attila Irodalmi Kör Egyesület (JAK) a Mr. Sale Öltönyüzlet támogatásával szépirodalmi díjat alapít JAKkendõ néven.
A kortárs szépirodalmi és kulturális színtéren egyre többen fordulnak a prózaírás felé, a pályakezdõ szerzõk teljesítménye azonban nehezebben követhetõ nyomon. Éppen ezért az alapítók úgy döntöttek, a JAK-füzetek könyvsorozatának jubileumi évében alapított JAKkendõ célja, hogy a kötettel még nem rendelkezõ, 40 év alatti prózaírókat rangos elismeréssel segítse az elindulásban. Továbbá hogy a minõségi teljesítményt produkáló szerzõk nagyobb ismeretségre tegyenek szert.

A pályázati anyag lehet novelláskötet, kisregény, regény, vagy egyéb szépirodalmi prózai munka.
A díjazott pályamunka az 1982-tõl létezõ JAK-füzetek sorozatában jelenhet meg, továbbá a szerzõ 200.000 Ft díjazást kaphat.

A pályázat feltételei:
- pályázni kész kézirattal lehet, melyet a pályázónak nyomtatva (2 példány) és elektronikusan (1 példány) is be kell küldenie;
- rövid szövegmutatvány (1 ív / 16 oldal terjedelemben)
- szinopszis (2-3 oldal)
- pályamûtõl függõen tartalomjegyzék

A pályázat jeligés.
A nevezési korhatár: 40 év

A pályázathoz külön dokumentumban mellékelni kérik a következõ adatokat:
- név, születési idõ
- jelige
- lakcím
- telefonszám, email cím
- rövid önéletrajz

A pályázati anyagokat kinyomtatva a JAK postacímére (1088 Budapest, Múzeum u. 7.) és elektronikusan a jak@jozsefattilakor.hu címre várják.
A pályázónak hiánypótlásra egyszer van lehetõsége, melyrõl e-mailben értesítik. A pályázati feltételek nem teljesítése esetén a pályázat érvénytelennek mínõsül.

A beérkezett pályamûvek mennyisége alapján a kiírók elõválogatást tarthatnak. A beérkezõ pályázatokat elbíráló 5 fõs kuratórium tagjai:
- Garaczi László, József Attila-díjas író
- Mikola Gyöngyi, irodalomkritikus, esszéista
- Szvoren Edina, Bródy-díjas író
- és a JAK-füzetek mindenkori sorozatszerkesztõi

A díjat 2012. novemberében adják át.

Beérkezési határidõ: 2012. 09. 09.
További információ:www.jozsefattilakor.hu

Megjegyzés: Beérkezési határidõ: 2012. 09. 09.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a pályázati kiírásról, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Napi szerkesztői ajánlat

hazugsagok:
Vers: Mama

Ajánló: Syringa

Heti ajánló


Szakmai anyag


BeszélgetésSmileSadBig grinClownCool...Tongue...SunglassesSmokinBabyEek...CryingEmbrassed...Beach ChairSarcastic...LoLPicnicTastyWink2Yawn...VerysadEatingKirályDevil2Hi...QuestionMailBaby BoyReadTombstoneSmiley balloonCsigaSzívVirágBowlingNono!GyagyaLábnyomSörKukucsNonoHolyByeÁáááááá!ImaSzerelmesGondolkodomAllahTapsOh! My God!LolIdegbetegAngyalOlvasKávéBaby GirlHelloSzerelemNem tudomHappypápá...TáncFej-törõTapsLibikóka... mondjuk :)GépelekPunkLolAngardAlszomHallgatokNonoDanceZenebolondBólogatNyúlNyúlSétaSzámítógépgyilkosÖlelésFalnak megy...AlszikUgrálóKoccintósAngyalLáncfûrészesComputerUdvaribolondCookColdKirályDobosTévénézõSprintTeknõs...Csírke-fogóAlszikShockedSírósSírósTelefonosEsõfelhõMeditáló......ÖlelésRózsaNapocska 1Napocska 2CsillagSzakácsFace-matrixCsoport.........Szellem......Kalózrosesmile..................Bravo!Szülinapi gyertyaTábortüzEgy csésze kávéKávézás 1Kávézás 1Kávézás a gép elõttRejtõzködõKézfogásPartyBirthDayTorta1Torta2Party 2Dog KissKávéKávéKissesKissesFlowerFlowerSmiley loveSpring

Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 21
Regisztrált: 2
Kereső robot: 12
Összes: 35
Jelenlévők:
 · arttur
 · hazugsagok
 · piciedith


Könyvajánló

Polgár Veronika:
Készen-létPolgár Vera: Készen-lét

A Készen-lét c könyv rendhagyó alkotás úgy szerkezetében, mind tartalmában. Egy ma is létező helyszín szolgál rendezőelvként a novellák és a cím nélküli, rövi...


Tovább...

Zeneajánló

Smaragd idill
Küldte: Piacsek László Zoltán

Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor kattints a címre...

Zenék

Kategóriák


Page generated in 0.2903 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz