Navigáció


RSS: összes ·
Budapest Film Academy - Forgatókönyvíró Pályázat

2012-06-02 14:20:07, 289 olvasás, Pieris, 0 hozzászólás

Lejárt pályázatok

A Budapest Film Academy forgatókönyvíró pályázatot hirdet nyári szemeszterére tehetséges fiatal filmesek számára.
1. A pályázat kiírója

A Budapest Film Academy (BFA) az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel (ELTE) együttmûködésben filmes szakembereket képzõ, gyakorlati oktatást is biztosító angol és magyar nyelvû nemzetközi filmakadémia.

2. Pályázati kiírás

A pályázat során a Budapest Film Academy, „Etûdök egy fesztiválról – 20 éves a Sziget” nyári egyetemi program keretein belül olyan, magyar vagy angol nyelvû, rövid (maximum 1-4 perces) forgatókönyveket vár pályázóitól, melyek a fesztivál hangulatához, élményeihez kapcsolódó történeteket dolgoznak fel, kreatív és figyelemfelkeltõ módon.

Mûfaji vagy formai megkötés nincs, a forgatókönyvek lehetnek dramatizált, fikciós jelenetek a Szigeten való nyári találkozásokról, ismerkedésrõl, a fesztiválon született barátságokról, szerelmekrõl, de a könyvekbõl készülhetnek vizuálisan izgalmas kísérleti jellegû munkák és dokumentumfilmek is. Célunk, hogy a legjobb etûdökbõl, kisfilmekbõl, összeálljon egy nagyjátékfilm, melyet filmfesztiválokra, mozi forgalmazásra és televíziós vetítésre ajánlunk fel egy nemzetközi filmforgalmazással foglalkozó ügynökségen keresztül.

3. Díjak

A pályázat fõdíja egy 285 000 Ft értékû ösztöndíj a Budapest Film Academy 3 hetes nyári szemeszterére, mely magában foglalja a Sziget hetijegyet is.

Több kiemelkedõ alkotás is részesülhet díjban, így a második helyezetteknek 50%-os kedvezményt biztosítunk a program árából.

A zsûri által kiválasztott további forgatókönyvek alkotóinak pedig felajánljuk, hogy amennyiben hozzájárulnak, leforgatjuk a Szigeten a kisfilmjüket, ami így esélyt kap arra, hogy bekerüljön a legjobb rövidfilmekbõl összeállított nagyjátékfilmbe. Ebben az esetben az íróknak garantáljuk a forgatókönyvírói kreditet.

A Budapest Film Academy ezen kívül széleskörû nyilvánosságot nyújt a legjobb alkotások számára, valamint egy közös vetítést is szervez a BFA/ELTE tanárainak, akik konstruktív szakmai tanácsaikkal látják majd el a filmek készítõit.


4. Beküldés

A pályázók az elkészült forgatókönyveket a contest@budapestfilmacademy.com e-mail címre küldjék el, „Budapest Film Academy forgatókönyvíró pályázat” tárggyal.

Beküldési határidõ: 2012. július 20.

5. További feltételek

A beküldött forgatókönyvekre vonatkozó elsõdleges elvárás, hogy olyan igazán eredeti, emlékezetes ötletre épüljenek, mely kapcsolódik a fesztivál hangulatához és élményeihez. A legfontosabb az ötlet eredetisége, szellemessége, a Budapest Film Academy ugyanis elsõsorban nem a pályázó technikai és szakmai felkészültségére, hanem kreativitására kíváncsi.

Egy pályázó akár több pályamûvel is nevezhet.

A pályázat mindenki számára nyitott, kezdõ és profi forgatókönyvírók és filmkészítõk egyaránt nevezhetnek.

A pornográf, vagy sértõ tartalmú pályamûveket a versenybõl kizárjuk, ezen pályázók feltöltéseitõl a Budapest Film Academy elhatárolja magát.

6. Elbírálás

A beküldött forgatókönyveket a Budapest Film Academy zsûrije bírálja el (a fentebb megjelölt követelmények mentén), majd a nyerteseket e-mailben vagy telefonon értesíti.

További információ:

e-mail: contest@budapestfilmacademy.com
web: www.budapestfilmacademy.com

Megjegyzés: Beküldési határidõ: 2012. július 20.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a pályázati kiírásról, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Napi szerkesztői ajánlat

Szilárd:
Vers: Pedig

Ajánló: Syringa

Heti ajánló

Pilinszky János: Dél

Ajánló: Syringa

Szakmai anyag


BeszélgetésSmileSadBig grinClownCool...Tongue...SunglassesSmokinBabyEek...CryingEmbrassed...Beach ChairSarcastic...LoLPicnicTastyWink2Yawn...VerysadEatingKirályDevil2Hi...QuestionMailBaby BoyReadTombstoneSmiley balloonCsigaSzívVirágBowlingNono!GyagyaLábnyomSörKukucsNonoHolyByeÁáááááá!ImaSzerelmesGondolkodomAllahTapsOh! My God!LolIdegbetegAngyalOlvasKávéBaby GirlHelloSzerelemNem tudomHappypápá...TáncFej-törõTapsLibikóka... mondjuk :)GépelekPunkLolAngardAlszomHallgatokNonoDanceZenebolondBólogatNyúlNyúlSétaSzámítógépgyilkosÖlelésFalnak megy...AlszikUgrálóKoccintósAngyalLáncfûrészesComputerUdvaribolondCookColdKirályDobosTévénézõSprintTeknõs...Csírke-fogóAlszikShockedSírósSírósTelefonosEsõfelhõMeditáló......ÖlelésRózsaNapocska 1Napocska 2CsillagSzakácsFace-matrixCsoport.........Szellem......Kalózrosesmile..................Bravo!Szülinapi gyertyaTábortüzEgy csésze kávéKávézás 1Kávézás 1Kávézás a gép elõttRejtõzködõKézfogásPartyBirthDayTorta1Torta2Party 2Dog KissKávéKávéKissesKissesFlowerFlowerSmiley loveSpring

Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 10
Regisztrált: 2
Kereső robot: 9
Összes: 21
Jelenlévők:
 · arttur
 · Tiberius


Könyvajánló

Marossy József:
LeszakadtokMarossy József: Leszakadtok

Egy sokrétű, szándékaim szerint színes verseskötettel kívánom szórakoztatni olvasóimat.
Boldog vagyok, mert adhatok magamból valamit.


Tovább...

Zeneajánló

Téli Nyugalom
Küldte: aroncook

Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor kattints a címre...

Zenék

Kategóriák


Page generated in 0.0883 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz