Navigáció


RSS: összes ·
Megakrimi - lélektani krimi és pszichothriller író pályázat

2012-05-10 19:24:36, 339 olvasás, Pieris, 0 hozzászólás

Lejárt pályázatok

Az Oriold és Társai Kiadó és az Írók Boltja közösen pályázatot hirdet MEGAKRIMI címmel magyar vonatkozású lélektani krimi illetve pszichothriller megírására.
A pályázat fõdíja, hogy a kiadó 2012 végén megjelenteti a díjnyertes könyvet.

Bárki pályázhat, aki elsõkötetes krimi szerzõ (azaz más mûfajban megjelent korábbi mû nem kizáró ok). A pályázat célja a magyar nyelvû lélektani krimi illetve pszichothriller mûfajának népszerûsítése.

A zsûri tagjai: Felházi Anett pszichoanalitikus, Garaczi László író, Lévai Balázs szerkesztõ, mûsorvezetõ és Radnóti Sándor esztéta.

Bármely 18 év feletti magyar állampolgár pályázhat. Pályázó csak természetes személy lehet. A pályázónak korábban nem jelenhetett meg krimi mûfajú irodalmi mûve nyomatásban (sem teljes mértékben, sem részleteiben, sem könyvben, sem folyóiratban), viszont más mûfajban publikált munka nem kizáró ok.

A pályázat jeligés, a pályázó által választott jeligét az Írók Boltja ellenõrzi és visszaigazolja. A visszaigazolás személyesen a boltban, vagy e-mailben történik meg. Amennyiben a pályázó nem tudja személyesen a pályamûvet az Írók Boltjába bevinni és ott jeligét egyeztetni, akkor elõször a jelige egyeztetése történik meg e-mailben irokboltjabemutatok@gmail.com, és a pályamûvet postán kell feladni a következõ címre: Írók Boltja, 1061 Budapest, Andrássy út 45. A borítékra írják rá: MEGAKRIMI.
A pályázat akkor érvényes, ha ezen pályázati feltételek elfogadását a pályázó aláírásával igazolja (kinyomtatva és aláírva mellékeli a pályázathoz) és két tanúval (tanúk olvasható neve, lakcíme, aláírása)!
A pályamûvekre nevet nem, csak jeligét lehet írni, a pályázati feltételeket elfogadó nyilatkozatot zárt borítékban kell mellékelni a pályázathoz. A borítékra csak a jeligét lehet ráírni. Amennyiben formai hiba történik (tanúk aláírásának elmaradása, nem jeligés boríték) a pályázat érvénytelen.

A pályamû maximális terjedelme 220 gépelt oldal (3200 karakter/oldal). A pályamûveket 4 példányban kinyomtatva és 1 db CD-n kérik benyújtani. Amennyiben nem ilyen formában küldi el a pályázó a mûvet, a pályázat érvénytelen. A pályázó hozzájárul ahhoz, hogy pályamûvében ésszerû javításokat tegyen a kiadó, amennyiben ezt szükségesnek tartja. A pályázathoz mellékelni kell a fentiekben ismertetett módon az aláírt nyilatkozatot.

Mivel a pályázat célja a magyar nyelven születõ lélektani krimi illetve thriller irodalom népszerûsítése, ezért a pályamû ehhez a mûfajhoz (mûfajokhoz) tartozzon, mégha tágan is értelmezi a határokat. A cselekmény idõben és térben bármikor és bárhol játszódhat, azonban a zsûri elõtérbe helyezi a magyar vonatkozású pályamûveket.

A zsûri által legjobbnak talált pályamûvet az Oriold és Társai Kiadó nyomtatásban megjelenteti. A megjelentetett pályamû után a Kiadó 10% jogdíjat fizet minden eladott példány után a pályázónak. A Kiadó vállalja, hogy az elsõ helyezett kiadott könyvet az általa szerzõdésben levõ forgalmazókhoz eljuttatja és minden ésszerû módon terjeszti. Ezen pályázati feltételek aláírásával a pályázó ezen kiadói feltételt elfogadja

Ezen pályázati feltételek aláírásával a pályázó vállalja, hogy pályamûvének maximum 20%-a (karakter mennyiségre kalkulálva) írásban, nyomtatott vagy elektronikus formában (internet), illetve megfilmesítve, vagy rádióban elbeszélve megjelenhessen. Ezen megjelenésekért nem jár jogdíj. A szerzõ hozzájárul a közléshez, az említett 20% terjedelmû pályázati anyag adoptált megfilmesítéséhez, rádióban való lejátszásához.

Az elsõ helyezett kötet megjelenési határideje 2012. december 5.

A pályázati feltételeket és nyilatkozatot tartlmazó ûrlap innen letölthetõ: www.irokboltja.hu

Beérkezési határidõ: 2012. 08. 31.
Eredményhirdetés: 2012. november 2.

Megjegyzés: Beérkezési határidõ: 2012. 08. 31.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a pályázati kiírásról, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

BeszélgetésSmileSadBig grinClownCool...Tongue...SunglassesSmokinBabyEek...CryingEmbrassed...Beach ChairSarcastic...LoLPicnicTastyWink2Yawn...VerysadEatingKirályDevil2Hi...QuestionMailBaby BoyReadTombstoneSmiley balloonCsigaSzívVirágBowlingNono!GyagyaLábnyomSörKukucsNonoHolyByeÁáááááá!ImaSzerelmesGondolkodomAllahTapsOh! My God!LolIdegbetegAngyalOlvasKávéBaby GirlHelloSzerelemNem tudomHappypápá...TáncFej-törõTapsLibikóka... mondjuk :)GépelekPunkLolAngardAlszomHallgatokNonoDanceZenebolondBólogatNyúlNyúlSétaSzámítógépgyilkosÖlelésFalnak megy...AlszikUgrálóKoccintósAngyalLáncfûrészesComputerUdvaribolondCookColdKirályDobosTévénézõSprintTeknõs...Csírke-fogóAlszikShockedSírósSírósTelefonosEsõfelhõMeditáló......ÖlelésRózsaNapocska 1Napocska 2CsillagSzakácsFace-matrixCsoport.........Szellem......Kalózrosesmile..................Bravo!Szülinapi gyertyaTábortüzEgy csésze kávéKávézás 1Kávézás 1Kávézás a gép elõttRejtõzködõKézfogásPartyBirthDayTorta1Torta2Party 2Dog KissKávéKávéKissesKissesFlowerFlowerSmiley loveSpring

Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 8
Regisztrált: 2
Kereső robot: 15
Összes: 25
Jelenlévők:
 · galamboki
 · Öreg


Könyvajánló

KRAase:
SzilánkokBrinkusz Gábor (KRAase): Szilánkok

Szilánkok… Valahogy mindig ez a szó jut eszembe, mikor elkészül egy írás, és szinte nem ismerve azt, visszagondolok születésének folyamatára. Mert...


Tovább...

Zeneajánló

Spiritual Trip
Küldte: kovacsgabor

Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor kattints a címre...

Zenék

Kategóriák


Page generated in 0.0858 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz