Navigáció


RSS: összes ·
Plasztika és történet – történet és plasztika novellaíró pályázat

2012-05-08 11:38:28, 247 olvasás, Pieris, 0 hozzászólás

Lejárt pályázatok

Legújabb kiállításához kapcsolódva novellaíró pályázatot hirdetett a leányfalusi Faluházban mûködõ Aba-Novák Galéria. Csíkszentmihályi Róbert szobrászmûvész hat alkotása az ihletforrás.
Csíkszentmihályi Róbert "Létközhelyek" címû kiállítása 2012. 01. 22. és 2012. 02. 26. között volt látható az Aba-Novák Galériában, a Leányfalu-Házban. A kiállítás anyagának egy részét Csíkszentmihályi kétalakos, két keresztneves címzésû kisplasztikái adták, szám szerint hat gyönyörû darab. Mindegyiknek története van, egy-egy novellát formált alkotójuk a bronzba. Mintegy felkínálja a nézõnek: bontsd ki az anyagba rejtett történetet! Öntsd szavakba, amit én a szobrász térformába gyúrtam!

Arra hívnak minden kedves mûvészetkedvelõt, írót és olvasót, amatõrt és hivatásos mûvészt, hogy tegyék együtt szövegben is hozzáférhetõvé azt a történetet, amit a bronz rejt. Az Aba-Novák Galéria ezen tárcanovellák megszületését egy pályázat kiírásával szeretné szolgálni.

A feladat: Csíkszentmihályi Róbert hat kisplasztikája közül bármelyiknek megfelelõ és címéhez illeszthetõ azonos címû tárcanovella megírása. A tárcanovella mûfajából adódóan 2-4 oldalas írásokat várnak.
A pályázaton bárki részt vehet.

A pályamûveket négytagú alkalmi zsûri bírálja el: Vathy Zsuzsa, Csíkszentmihályi Róbert, Varga Borbála és Kováts Kristóf.
Beadási cím: Aba-Novák Galéria, 2016 Leányfalu, Móricz Zs. út 124. vagy abanovak@gmail.com

A bírálók által legjobbnak tartott írás szerzõjét egy Aba-Novák rézkarccal jutalmazzák.
A mûvek megtekinthetõk az Aba-Novák Galériában (2016 Leányfalu, Móricz Zs. út 124., Leányfalu-Ház), kedd-szombat, 14:00-18:00 között.

A szobrászmûvész alkotásait itt lehet megtekinteni: www.dunakorzo.info

Beérkezési határidõ: 2012.05. 31.
További információ: abanovak@gmail.com
+36 20 4465234
Aba-Novák Galéria

Megjegyzés: Beérkezési határidõ: 2012. 05. 31.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a pályázati kiírásról, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

BeszélgetésSmileSadBig grinClownCool...Tongue...SunglassesSmokinBabyEek...CryingEmbrassed...Beach ChairSarcastic...LoLPicnicTastyWink2Yawn...VerysadEatingKirályDevil2Hi...QuestionMailBaby BoyReadTombstoneSmiley balloonCsigaSzívVirágBowlingNono!GyagyaLábnyomSörKukucsNonoHolyByeÁáááááá!ImaSzerelmesGondolkodomAllahTapsOh! My God!LolIdegbetegAngyalOlvasKávéBaby GirlHelloSzerelemNem tudomHappypápá...TáncFej-törõTapsLibikóka... mondjuk :)GépelekPunkLolAngardAlszomHallgatokNonoDanceZenebolondBólogatNyúlNyúlSétaSzámítógépgyilkosÖlelésFalnak megy...AlszikUgrálóKoccintósAngyalLáncfûrészesComputerUdvaribolondCookColdKirályDobosTévénézõSprintTeknõs...Csírke-fogóAlszikShockedSírósSírósTelefonosEsõfelhõMeditáló......ÖlelésRózsaNapocska 1Napocska 2CsillagSzakácsFace-matrixCsoport.........Szellem......Kalózrosesmile..................Bravo!Szülinapi gyertyaTábortüzEgy csésze kávéKávézás 1Kávézás 1Kávézás a gép elõttRejtõzködõKézfogásPartyBirthDayTorta1Torta2Party 2Dog KissKávéKávéKissesKissesFlowerFlowerSmiley loveSpring

Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 9
Regisztrált: 2
Kereső robot: 15
Összes: 26
Jelenlévők:
 · Alberczki László
 · Christiandry


Könyvajánló

nagyvendel:
Egyebet nem mondhatokNagy Vendel: Egyebet nem mondhatok

Egyebet nem mondhatok

A világ végére kiülök,
Lábamat a semmibe lógatom,
érzem hogy jó nagyon.
Hallgassátok meg
Szóno...


Tovább...

Zeneajánló

MHanded: Eternal Loneliness
Küldte: MHanded

Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor kattints a címre...

Zenék

Kategóriák


Page generated in 0.0572 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz