Navigáció


RSS: összes ·
Terézanyu pályázat

2012-04-03 18:35:22, 220 olvasás, Pieris, 0 hozzászólás

Lejárt pályázatok

A Terézanyu.hu harmadik éve hirdeti meg a Richter Gedeon Nyrt.-vel közösen a Terézanyu pályázatot. Újdonság lesz idén, hogy felnõttek mellett már kamaszok is jelentkezhetnek a pályázatra. A legjobb alkotásokat ebben az évben is több százezer forint összértékû könyvutalvánnyal és további különdíjakkal jutalmazzák.
A pályázat egyik témája a felnõtt nõket szólítja meg: miként változott meg életük az anyasággal?
A tinédzserektõl pedig arra várják a választ, hogy milyen ma kamasznak lenni.


A 2012-es Terézanyu pályázat két kategóriája:

1. Felnõtt (18 év felettiek)
Téma: Hogyan változott meg az életem a gyermekvállalással?
Pályázati anyag: maximum 5000 karakteres írás

Az elmúlt évekhez hasonlóan most is egy tabutéma kerül a felnõtt kategória középpontjába: vallomásokat várnak arról, hogyan változik meg egy nõ élete a gyermekvállalással. Ez egy olyan kérdés, amelyrõl egy nõnek általában idealizált módon illik beszélnie, és valóban: a gyerekvállalás a legnagyobb öröm és kiváltság az életben. Arról azonban ritkán beszélünk, hogy egyúttal ez a legnagyobb horderejû változás is egy nõ életében, amely sok kétséggel és nehézséggel is jár, és életünk minden területére kihat. Ezekrõl nehéz beszélnünk, mert tartunk tõle, hogy saját lelkiismeret-furdalásunk mellett a környezetünk is elítél.
Azért választották a pályázat kiírói ezt a témát, mert szeretnének nyíltan beszélni arról, hogy milyen változásokat hoz a gyermekvállalás az életünkbe, a párkapcsolatunkba, a baráti kapcsolatainkba, hogyan változik a munka világában a helyünk, hogyan tudjuk összeegyeztetni az otthoni és munkahelyi teendõket, hogyan változik önértékelésünk, nõiségünkhöz és saját testünkhöz való viszonyunk.

2. Tinédzser (13-18 év közöttiek)
Téma: Milyen ma kamasznak lenni?
Pályázati anyag: maximum 5000 karakteres írás és egy rövid, mobiltelefonnal felvett videó

A Terézanyu pályázat idén a középiskolás korosztályt is megszólítja: milyen ma kamasznak lenni?
A felnõtt generáció keveset tud a kamaszokról, nincs képük arról, hogy milyen tinédzsernek lenni ma Magyarországon. A pályázat kiírói azt szeretnék, ha errõl „elsõ kézbõl” kapnánk választ, és a fiatalok segítenének abban, hogy történeteiken keresztül betekinthessünk világukba. Az idei Terézanyu pályázattal arra kérnek Titeket, hogy meséljetek arról, mi a jó és mi a nehéz a kamaszkorban; milyen a felnõttekkel való viszonyotok; kikkel barátkoztok, milyen az iskolai élet és miket csináltok szabadidõtökben; hogyan ismerkedtek, randevúztok vagy, hogy milyenek manapság a fiúk és a lányok, könnyû-e boldogulni velük. Történetetek leírása mellett egy mobiltelefonnal felvett videót is készítsetek, melyen egy jellemzõ pillanatot vagy szituációt örökítetek meg írásotokhoz kapcsolódóan (pl.: hogy múlatjátok az idõt suli után; legjobb barátotok/barátnõtök bemutatása; hogyan élitek meg a szerelmet stb.).

A pályázatokat mindkét kategória esetében a klub@terezanyu.hu email címre lehet elküldeni. A történetetek mellett ne feledjétek el megírni életkorotok, lakhelyetek (város) és egy olyan telefonszámot, amelyen el tudnak érni!

A zsûri által kiválasztott pályázatok alkotói között százezer forint összértékû könyvutalványt és értékes különdíjakat osztanak ki mindkét kategóriában.

Beérkezési határidõ: 2012. 04. 15.
Eredményhirdetés:
Eredményhirdetés a 2012. május 17-én megrendezett díjkiosztó eseményen.

További információ:
www.terezanyu.hu

Megjegyzés: Beérkezési határidõ: 2012. 04. 15.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a pályázati kiírásról, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

BeszélgetésSmileSadBig grinClownCool...Tongue...SunglassesSmokinBabyEek...CryingEmbrassed...Beach ChairSarcastic...LoLPicnicTastyWink2Yawn...VerysadEatingKirályDevil2Hi...QuestionMailBaby BoyReadTombstoneSmiley balloonCsigaSzívVirágBowlingNono!GyagyaLábnyomSörKukucsNonoHolyByeÁáááááá!ImaSzerelmesGondolkodomAllahTapsOh! My God!LolIdegbetegAngyalOlvasKávéBaby GirlHelloSzerelemNem tudomHappypápá...TáncFej-törõTapsLibikóka... mondjuk :)GépelekPunkLolAngardAlszomHallgatokNonoDanceZenebolondBólogatNyúlNyúlSétaSzámítógépgyilkosÖlelésFalnak megy...AlszikUgrálóKoccintósAngyalLáncfûrészesComputerUdvaribolondCookColdKirályDobosTévénézõSprintTeknõs...Csírke-fogóAlszikShockedSírósSírósTelefonosEsõfelhõMeditáló......ÖlelésRózsaNapocska 1Napocska 2CsillagSzakácsFace-matrixCsoport.........Szellem......Kalózrosesmile..................Bravo!Szülinapi gyertyaTábortüzEgy csésze kávéKávézás 1Kávézás 1Kávézás a gép elõttRejtõzködõKézfogásPartyBirthDayTorta1Torta2Party 2Dog KissKávéKávéKissesKissesFlowerFlowerSmiley loveSpring

Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 10
Regisztrált: 2
Kereső robot: 12
Összes: 24
Jelenlévők:
 · Alberczki László
 · Christiandry


Könyvajánló

Alkony:
ALKONYZagyi Gáborné: ALKONY

Az apró érintéseket ne hagyd elveszni,
lesz olyan perc, mikor az életet jelenti.
Lesz, mikor az emlékek újra élednek.
Felmelegíthetik megfagyott...


Tovább...

Zeneajánló

Bress-Egyedül maradtam 2
Küldte: bress

Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor kattints a címre...

Zenék

Kategóriák


Page generated in 0.0565 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz