Navigáció


RSS: összes ·
Õrség idején - novellapályázat

2012-01-13 16:38:10, 242 olvasás, Pieris, 0 hozzászólás

Lejárt pályázatok

"Õrség idején" mottóval az LFG.HU újabb novella pályázatot hirdet.
Pályázni fantasy, sci-fi vagy horror témában lehet, legalább 5.000, legfeljebb 20.000 karakteres (szóközökkel együtt) mûvekkel. Az egyetlen megkötés, hogy a novellák õrségváltástól õrségváltásig játszódhatnak. Természetesen ennél rövidebb intervallumot is felölelhet a mû, ám hosszabbat semmiképp. A cselekménynek kapcsolódnia kell az õrséghez, akár úgy, hogy fõszereplõje maga az õr, akár úgy, hogy a szereplõk megpróbálják kijátszani az õrséget stb.

Csak önálló, eredeti mûveket várnak: a novellák nem íródhatnak már létezõ fantasztikus irodalmi világra, a pályázók ezúttal is teremtsenek önálló mítoszt. Bármely történelmi korszakban, vagy arra hasonlító alternatív földi/kitalált világban játszódhatnak a történetek, és a képzelet szülte, mitológiai, mesebeli és más lények (pl. sárkányok, manók, lidércek, robotok stb.) is megjeleníthetõk. Nem elvárás, hogy a novellában szóról-szóra elhangozzék a mottó és nem kötelezõ tartózkodni a humoros megoldásoktól sem.

A pályázat jeligés, ami azt jelenti, hogy a mûveket tartalmazó fájl neve legyen a jelige, a levélben pedig csatoltan egy „jelige.rtf” nevû fájlban a jeligét, a mû címét, a szerzõ teljes (polgári) nevét, email címét, és a honlapon való megjelenésre vonatkozó nyilatkozatát kérik feltüntetni. Ebben a fájlban szerepeljen még az író(k) nyilatkozata, melyben kijelenti(k), hogy a beküldött írás az õ kizárólagos, eredeti szellemi terméke(ük).

Pl.: „Corleone” jeligével érkezõ történet esetén:
- Corleone.rtf (kizárólag a novellát tartalmazó fájl, amelyben nem szerepelhet a szerzõ neve)
- jelige.rtf (a jelige feloldása: tehát a jelige, a mû címe, a szerzõ neve, email címe és a nyilatkozatok megadása)

Az eddigiekhez képest két változás:

1. A jelige fájlban kérik, hogy mindenki tüntesse fel a mû címét!
2. Szintén korábbi tapasztalatok alapján felmerülõ problémákat elkerülendõ, ettõl kezdve csak olyan mûveket fogadnak el, amelyeket korábban sem nyomtatásban, sem az interneten nem publikáltak!

Elfogadott formátumok: RTF/DOC/DOCX

Egy szerzõ korlátlan számú novellával nevezhet (társszerzõséget elfogadnak).

A jeligés beküldés szabályait megsértõ vagy hiányos pályázatot, valamint a megadott leütés számot durván (10 % felett) átlépõ pályázatokat nem fogadják el, ez kizárást von maga után.
Pályázhat minden magában kedvet érzõ író, függetlenül attól, hogy jelent-e már meg kötete vagy szerepelt-e novelláskötetben írása.

A pályázatokat az orsegidejen@lfg.hu email címre várják, illetve belépés után beküldhetõk az LFG.HU “Novellapályázat – nevezések” menüpontjában is.

A beküldött novellákat az LFG.HU szerkesztõsége fogja elbírálni. Az egyes irányzatok között nem tesznek különbséget, tehát nem hirdetnek gyõztest külön a sci-fi, fantasy, horror novellák között.

A szerkesztõség fenntartja a jogot, hogy az elsõ helyezést ne ossza ki, ha nem talál arra érdemes mûvet a novellák között, vagy megosztottan díjazzon.

1. díj: 15.000 Ft értékû könyvutalvány
2. díj: 10.000 Ft értékû könyvutalvány
3. díj: 5.000 Ft értékû könyvutalvány

A díjazott mûvek mindenképpen, minõségtõl (és a szerzõ hozzájárulásától) függõen a többi novella is megjelenik az LFG.HU-n a pályázat lezárását és az eredményhirdetést követõen.

A nem díjazott, de a honlapon megjelenésre alkalmasnak talált novellák közönségszavazáson vehetnek részt, amennyiben a szerzõ engedélyezte a megjelenést. A közönségdíjas novella szerzõje szintén 5.000 Ft értékû könyvutalványt nyer.

Beérkezési határidõ: 2012. 03. 15. éjfél
Eredményhirdetés: 2012. április 25.

További információ: LFG.HU

Megjegyzés: Beérkezési határidõ: 2012. 03. 15. éjfél

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a pályázati kiírásról, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Napi szerkesztői ajánlat

hazugsagok:
Vers: Mama

Ajánló: Syringa

Heti ajánló


Szakmai anyag


BeszélgetésSmileSadBig grinClownCool...Tongue...SunglassesSmokinBabyEek...CryingEmbrassed...Beach ChairSarcastic...LoLPicnicTastyWink2Yawn...VerysadEatingKirályDevil2Hi...QuestionMailBaby BoyReadTombstoneSmiley balloonCsigaSzívVirágBowlingNono!GyagyaLábnyomSörKukucsNonoHolyByeÁáááááá!ImaSzerelmesGondolkodomAllahTapsOh! My God!LolIdegbetegAngyalOlvasKávéBaby GirlHelloSzerelemNem tudomHappypápá...TáncFej-törõTapsLibikóka... mondjuk :)GépelekPunkLolAngardAlszomHallgatokNonoDanceZenebolondBólogatNyúlNyúlSétaSzámítógépgyilkosÖlelésFalnak megy...AlszikUgrálóKoccintósAngyalLáncfûrészesComputerUdvaribolondCookColdKirályDobosTévénézõSprintTeknõs...Csírke-fogóAlszikShockedSírósSírósTelefonosEsõfelhõMeditáló......ÖlelésRózsaNapocska 1Napocska 2CsillagSzakácsFace-matrixCsoport.........Szellem......Kalózrosesmile..................Bravo!Szülinapi gyertyaTábortüzEgy csésze kávéKávézás 1Kávézás 1Kávézás a gép elõttRejtõzködõKézfogásPartyBirthDayTorta1Torta2Party 2Dog KissKávéKávéKissesKissesFlowerFlowerSmiley loveSpring

Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 18
Regisztrált: 2
Kereső robot: 13
Összes: 33
Jelenlévők:
 · arttur
 · gszabo


Könyvajánló

nagyvendel:
Igazam van? Ugye, hogy igazam van? Hát persze, hogy igazam vNagy Vendel: Igazam van? Ugye, hogy igazam van? Hát persze, hogy igazam van!

"A múlt században, leírni is borzasztó, a hetvenes évek első éveiben kezdtem el írogatni, a magam és fiók...


Tovább...

Zeneajánló

Shngahai maglev
Küldte: MiltonGray

Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor kattints a címre...

Zenék

Kategóriák


Page generated in 0.0612 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz