Agatha_Keyguard: GABO SFF novellapályázat
Megjelent: 2018, május 30. Idő: 23:30:31
Témakör: Külső pályázatokGABO SFF novellapályázat

Keressük a legjobb magyar fantasztikus novellákat!

Immár harmadik éve jelentetjük meg a Jonathan Strahan által szerkesztett Az év legjobb science fiction és fantasynovellái sorozat köteteit, amelyek az adott év legizgalmasabb fantasztikus novelláiból nyújtanak ízelítőt.

A külföldi szerzők műveit bemutató antológia mellett idén szeretnénk bemutatni a legjobb magyar fantasztikus novellákat is. Hol tart ma itthon a science fiction és a fantasy? Milyen témák foglalkoztatják a hazai írókat? A kötetbe felkértük a magyar fantasztikus irodalom ismert és elismert szerzőit, de mellettük új hangoknak is szeretnénk teret adni, hogy egy színes, a magyar kortárs fantasztikus irodalom legjavát bemutató könyv születhessen meg, ezért nyílt novellapályázatot hirdetünk meg.

Határidő: 2018. június 11. éjfél

Terjedelmi korlát: 10 000 - 40 000 leütés

Honorárium: megjelenés esetén bruttó 30 000 Ft

Formai követelmények: A novellákat RTF vagy DOC formátumban várjuk, a fájl neve tartalmazza a szerző nevét és a novella címét. A fájlban szintén fel kell tüntetni a szerző nevét és elérhetőségét. A szöveg legyen sorkizárt, a sortávolság szimpla vagy másfeles, kiemelésre bold vagy kurzív használható, hacsak a novella nem tartalmaz rendhagyó formai megoldásokat.

Beküldés: elektronikusan a gabosff@gabo.hu címre, az e-mail tárgymezőjébe kerüljön bele a "pályázat" szó, pl. Tárgy: PÁLYÁZAT: Gipsz Jakab: Novella címe

Tematikai megkötés: science fiction, fantasy, horror

Kikötések: Magyar nyelven sem nyomtatott, sem online formában nem publikált, eredeti, fennálló franchise-hoz nem köthető műveket várunk, amelyekkel máshol sem találkozhattunk korábban (tehát nem kaptunk korábban kéziratot és nem szerepelt a Fantasztikus kéziratok éjszakáján). Egy szerző egy pályaművet küldhet be.

Friss, eredeti, tartalmas novellákat várunk. Ugyan bármilyen témát szívesen látunk a fantasztikum területén belül, van néhány történettípus és -elem, amelyiknél már nehéz újat mondani. Az alábbi történetelemek nem kizáró tényezők, de már annyiszor láttuk őket (és többnyire nem jól megírva), hogy nehéz minket meglepni:

- szexi vámpírok/démonok/angyalok
- démoni gyerekek
- gonosz nagyurak (akik monologizálnak)
- a legutóbbi szerepjátékparti története
- ahol az űrutazás nem nehezebb, mint felmenni a tizedikre a lifttel
- az utolsó túlélőkről kiderül, hogy ők lesznek az új emberiség ősszülei
- ahol fehér szobában ébred a főhős
- ahol az időutazó véletlenül megöli/teherbe ejti az ősét
- kiválasztott hősök
- öncélú szex/erőszak
- zombik
- egzotikus szereplők egzotikus környezetben, amiről lerí, hogy csak egy Wikipedia szócikk jelentette a háttérkutatás alapját
- disztópiák, ahol a társadalmi rendet kamaszok döntik meg
- ahol az idegen lények nem különböznek jobban az emberektől, mint egy cosplayes

A bejegyzés trackback címe: gabosff.blog.hu/api/trackback/id/13873474A weboldal neve:
Pieris · Πιερίς
interaktív művészeti portál
www.pieris.hu

A pályázat linkje:
https://www.skin.pieris.hu//palyazatok/olvas/palyazat/450