BFanni: Verstónus 2015 - könyvdíjas versíró pályázat
Megjelent: 2015, február 16. Idő: 17:06:20
Témakör: Külső pályázatokVerstónus 2015 - könyvdíjas versíró pályázat

Az Éden Művészeti Hálózat könyvdíjas versíró pályázatot hirdet "Verstónus 2015" címmel. A verspályázat témája kötetlen, tehát bármilyen verssel lehet nevezni! A versenyre 14 éves kortól nevezhetnek a versírók a világ bármely pontjáról. A pályázatra nem csak új versekkel, régiekkel is lehet nevezni. Kötettel rendelkező alkotók is pályázhatnak.

Egy pályázó maximum három verset küldhet. Nem lehet pályázni szonett-koszorúval, valamint a versek terjedelme nem haladhatja meg a három A/4-es oldalt 12-es betűmérettel. A verset vagy verseket wordben kérjük!

A pályázatra nem nevezhetnek a zsűriben résztvevők családtagjai, az Édentől Északra csoport és az Éden Irodalmi Műhely tagjai, valamint azok az alkotók sem, akik már a hálózat valamelyik verspályázatán első helyezést értek el!

Nevezési határidő: 2015. március 1. 23 óra 30 perc. Nem elegendő számú pályázati vers esetén a nevezési időt meghosszabbítjuk.

Nevezési díj: nincs

Díjazás:

- I. díj 10 ezer Ft értékű könyvcsomag
- II. díj 7 ezer Ft értékű könyvcsomag
- III. díj 6 ezer Ft értékű könyvcsomag
- IV. díj 5 ezer Ft értékű könyvcsomag
- V. díj 4 ezer Ft értékű könyvcsomag
- Különdíj: A legjobb helyezést elért - nem az első ötben szereplő - 25 év alatti versíró 5 ezer Ft értékű könyvcsomagot kap.

A verset, vagy verseket – maximum hármat - a tenyforras@gmail.com e-mail címre kell küldeni. A levélben kérjük a pályázók életkorának feltüntetését és postázási címüket, valamint pár soros nyilatkozatot arról, hogy a beküldött mű saját szellemi termék.

A legjobbnak ítélt beérkező 40-50 alkotást a következő zsűri bírálja el:

- Beri Róbert – költő, az Éden Művészeti Hálózat, Édentől Északra Csoport, Éden Irodalmi Műhely vezetője, és a Comitatus folyóirat főszerkesztő-helyettese.
- Márté Zs. Fruzsina költő, az Édentől Északra Csoport tagja.
- Mátyás Ferenc költő, az Édentől Északra Csoport és az Éden Irodalmi Műhely tagja.
- Sánta Zsolt – költő, az Édentől Északra Csoport tagja
- Szecsődy Kristóf író, költő, filozófus, az Édentől Északra Csoport és az Éden Irodalmi Műhely tagja.
- Varga Nóra író, költő, az Édentől Északra Csoport tagja.
- Zsigmond Eszter – költő, az Édentől Északra Csoport és az Éden Irodalmi Műhely tagja.

A verspályázat döntőjébe jutottak névsora március 8-án, az Éden Művészeti Hálózatba tartozó Édentől Északra Csoport honlapján lesz olvasható. A döntőbe jutásról és az elért helyezésről külön e-mailben senkit nem értesítünk. Mindezek időpontjai megtalálhatóak a kiírásban, valamint az Éden oldalon lehet tájékozódni.

A pályázat eredményének közlésekor táblázatban közöljük a döntőbe jutott 40-50 versíró zsűritől kapott pontszámait – de nem csak az összesített pontszámot, hanem azt is, hogy az adott vers milyen lebontásban kapta a pontokat a zsűritagoktól. Ez merőben szokatlan a versírópályázatoknál, ugyanakkor igen érdekes és izgalmas. Az összes döntős vers is felkerül az oldalra.

A verspályázat döntőjébe jutott versek közül 25 elhangzik majd az Éden Versklub irodalmi műsorában, amely a Spinoza Színházban kerül megrendezésre. Az eddig lezajlott versklubok fotói az alábbi linken tekinthetők meg: www.edentol.gportal.hu.

További információ: www.palyazatmenedzser.hu

Megjegyzés: Beküldési határidő: 2015. március 1.A weboldal neve:
Pieris · Πιερίς
interaktív művészeti portál
www.pieris.hu

A pályázat linkje:
https://www.skin.pieris.hu//palyazatok/olvas/palyazat/427