BFanni: Novella pályázat
Megjelent: 2014, november 18. Idő: 10:09:28
Témakör: Külső pályázatokNovella pályázat

Az SFmag céljainak egyike, hogy kezdõ és profi fantasztikus írók számára is megjelenési lehetõséget biztosítson, és havonta olyan novellákat kínáljon olvasóinak, amelyek izgalmas, érdekes és nívós képviselõi a kortárs magyar SF irodalomnak. Terveink szerint havonta egy magyar, kéthavonta egy külföldi szerzõ novelláját publikáljuk.

Minden olyan novellát szívesen látunk, amelyben a fantasztikum ilyen vagy olyan formában megjelenik.

A megjelenés feltételei: az eredetiség, a helyesírás és a nyelvtani szabályok ismerete, a friss és következetes stílus, a jó karakterábrázolás, a cselekmény magabiztos kezelése, a téma vagy a látásmód egyedisége és az a csipetnyi plusz, ami egy jó és egy kiváló írás közötti különbséget jelenti.

Terjedelem: 3000–5000 szó között

Honorárium: 2500 Ft

Zsáner: Sci-fi, fantasy, horror, mágikus realizmus, felnõttmese

Jogok: Elsõ elektronikus megjelenés (online, epub, prc) és nem exkluzív megjelenés az éves SFmag elektronikus antológiában.

Beküldési formátum: RTF vagy DOC, 12-es Times New Roman betûtípus, képek nélkül. A fájl neve mindig tartalmazza a szerzõ nevét és a novella címét is, pl. mord_boglarka_eletem_legjobb_novellaja.rtf

A novellákat az sfmaghun@gmail.com címre várjuk névvel, elérhetõséggel együtt. Amennyiben vannak korábbi referenciamunkák, szívesen látjuk a fontosabbak felsorolását, de csínján a hosszú bibliográfiákkal – a bemutatkozás legyen lényegre törõ.
Válasz egy hónapon belül várható, csak ennél hosszabb hallgatás után érdemes újabb levelet küldeni. Egy szerzõ évente és egyszerre legfeljebb két novellát küldhet be, a pályázat egyébként folyamatos.

Hiszünk abban, hogy a fantasztikus irodalom legnagyobb erõssége a változatossága és a lehetõségek szinte végtelen tárháza. Szeretnénk, ha ez a beküldött novellákon is tükrözõdne: ismert fordulatok, klisék és megoldások helyett (ha nem tudod, mik ezek, akkor nem olvastál elég fantasztikus irodalmat ahhoz, hogy magabiztos írója lehess a zsánernek) az újat, az egyedit, a csak rád jellemzõ hangot és meglátásokat szeretnénk olvasni.

Keressük a legjobb magyar fantasztikus novellákat.

Lehet, hogy a tiéd az egyik?

További információ: www.sfmag.hu

Megjegyzés: Beküldési határidõ: folyamatosA weboldal neve:
Pieris · Πιερίς
interaktív művészeti portál
www.pieris.hu

A pályázat linkje:
https://www.skin.pieris.hu//palyazatok/olvas/palyazat/405