BFanni: Az Én Mécs Lászlóm irodalmi pályázat
Megjelent: 2014, november 13. Idő: 09:34:51
Témakör: Lejárt pályázatokAz Én Mécs Lászlóm irodalmi pályázat

Az Országos Mécs László Irodalmi Társaság és a Pálffy Dénes népfõiskola társaság közös felhívása. Mécs László méltatlanul elfeledett , elhallgatott költõje volt a XX. századi Magyarországnak. Célunk, hogy személye, költészete, szellemisége ismét elnyerje a jól megérdemelt helyét a magyar irodalomban.
„Az én Mécs Lászlóm” címmel hirdetünk – hagyományteremtõ céllal, idén I. alkalommal- pályázatot az alábbiak szerint:

Pályázatunk témája: Pályázni visszaemlékezésekkel , adomákkal, rövid, humoros írásokkal (amelynek szereplõje Mécs László volt) lehet, vagy olyan rövid karcolatokkal, novellákkal, versekkel lehet, amelyek ihletõje Mécs László valamely verse. A pályamûveket illusztrálhatják is.

A pályázók köre: A pályázatunkra kifejezetten amatõr, rendszeresen nem publikáló szerzõk tollából várunk eddig még meg nem jelentetett mûveket a fent megfogalmazott és kibontott témában. Alsó életkori határ: 18. életév.

A pályázat idõtartama : 2014. október 27. – 2014. december 5.

A pályázatot kizárólag word dokumentumban kérjük beküldeni emailben.
E-mail cím: omlit@hotmail.hu
A tárgyhoz szíveskedjenek odaírni: Az én Mécs Lászlóm

A pályázathoz kérjük megadni: a pályázó /szerzõ/ nevét, címét, elérhetõségét.

Egy pályázó maximum 2 alkotással nevezhet. A pályázat nem jeligés. A pályázó a pályázaton történõ részvételével automatikusan hozzájárul, hogy mûve térítésmentesen megjelenjen a kiíró valamely elektronikus, vagy nyomtatott kiadványában.

A kiíró az általa legkifejezõbbnek, legjobbnak tartott írás(ok) szerzõjét vagy szerzõit Elismerõ Oklevél-díjban részesíti, amelyet 2014. december 20-ig postán juttatunk el.

Nevezési díj nincs, szponzorációt (adományt) köszönettel fogadunk az alábbi számlaszámra : Erste Bank Hungary NYRT 11600006 -00000000 -48175065

További információ:

www.mecslaszlotarsasag.webnode.hu
www.irodalmipalyazat.webnode.hu

Megjegyzés: Beküldési határidõ: 2014. december 5.A weboldal neve:
Pieris · Πιερίς
interaktív művészeti portál
www.pieris.hu

A pályázat linkje:
https://www.skin.pieris.hu//palyazatok/olvas/palyazat/403