BFanni: Hommage à József Attila irodalmi pályázat
Megjelent: 2014, október 29. Idő: 09:46:41
Témakör: Lejárt pályázatokHommage à József Attila irodalmi pályázat

„A távolságot, mint üveg golyót, megkapod, óriás leszel”…, Hommage à József Attila irodalmi pályázat. A Ferencvárosi Mûvelõdési Központ és Intézményei országos irodalmi, alkotói pályázatot hirdet.

A pályázat célja: József Attila irodalmi hagyatékából kiindulva, olyan vers, vagy próza megalkotása, amely kortárs kontextust teremt a költõgéniusz morális értékrendje és a jelen társadalmi, mûvészeti folyamatai között. Formai megkötés nincs, bármilyen szöveggel lehet pályázni.

Részvételi feltételek:

A pályázaton bárki részt vehet, eddig semmilyen formában nem publikált szöveggel. (On-line felület: blog, irodalmi portál, facebook is publikációnak számít). Egy pályamû maximum 15 000 karakter lehet. Egy alkotó maximum 3 mûvel pályázhat, a nevezési lap kitöltésével és elküldésével.

A nevezési lap letölthetõ innen: www.fmkportal.hu

Beküldési határidõ: 2014. november 15.
A pályázatok beérkezésérõl az FMK visszaigazolást küld.

Nevezési díj: nincs

A pályázatokat zsûri bírálja el, a zsûri döntése végleges és nem vitatható.

Beküldési cím e-mailen: jat@fmkportal.hu
Postai úton: Ferencvárosi Mûvelõdési Központ és Intézményei (1096 Budapest, Haller u. 27). A borítékra kérjük írják rá a pályázat címét „Hommage à József Attila alkotói pályázat”.

A pályamûveket a nevezési lappal együtt kérjük egy levélben, vagy (e-mailban) elküldeni.
A pályázónak teljes mértékû szerzõi és személyiségi jogokkal kell rendelkeznie a beadott pályamûvek felett. A szervezõ nem vállal felelõsséget az ezek hiányából eredõ jogvitában.

A pályázatokat az FMK a József Attila életmûvéhez fûzõdõ pályázatban és a felújított József Attila emlékházhoz kapcsolódó irodalmi, mûvészeti programokban (kizárólag e célból) szabadon, jogdíj nélkül, a szerzõk feltüntetésévél felhasználhatja. A pályázaton elfogadott alkotásokkal az FMK több irodalmi és mûvészeti programot is megvalósít a szerzõk teljes körû közremûködése és nyilvánossága mellett. A pályamûvekbõl az FMK kiállítást rendez 2014 novemberében és a József Attila emlékház átadásának ünnepsége alkalmából. A pályázaton elfogadott és kiállításra kerülõ irodalmi alkotások nyilvános bemutatása kapcsán a nevezõknek további költsége nem merül fel.

Díjazás:

A díjazott alkotók (1-3. helyezett) értékes tárgyi jutalomban részesülnek, 2014 novemberében. Az alkotók emellett lehetõséget kapnak önálló portfólió bemutatására 2015-öt követõen az FMK irodalmi programjának keretében. Az FMK a pályamûvekbõl kötet kiadását is tervezi.

További információ:

jat@fmkportal.hu
www.fmkportal.hu

Megjegyzés: Beküldési határidõ: 2014. november 15.A weboldal neve:
Pieris · Πιερίς
interaktív művészeti portál
www.pieris.hu

A pályázat linkje:
https://www.skin.pieris.hu//palyazatok/olvas/palyazat/397