Navigáció


RSS: összes ·
Könyvajánló: A titok kapujáig

2014-12-01 08:00:00, 966 megnyitás, arion-x, 0 hozzászólás

Megjelent Rettegi Attila "A titok kapujáig" című verses kötete az UNISHER kiadó gondozásában.

Rettegi Attila: A titok kapujáig

"Én is vándoroltam egyik tengertől a másikig/elgyötört földeken a vodkaízű szélben..." - szólal meg éhen és szomjan az egyik vers lírai hőse. Egy másik helyen élete társával csónakázik az éjszakában, időnként hullámokon vergődve, ahogy a mítoszbeli Arión is hánykolódott a delfin hátán a tengeren. Ha dalol, szerelemről dalol; vagy Istent keresi, mert a lét titkait kutatva őt is nyugtalanság és félelem gyötri.

A versek tehát nem lépnek túl a líra hagyományos témavilágán, de sokféle módon szólnak ugyanarról: helyenként kötött ritmusban és fegyelmezetten, máshol a szabadvers szertelenségével, és láthatunk példát képversre és vizuális kísérletekre is. A kötet első harmada régebbi költeményeket foglal magába (Néma esték), a következő ciklust (Testünkön hosszan) a versek címzettjének személye köti össze, míg a harmadik rész darabjai (ARION-miX) jelentik leginkább a szerző jelen idejét.

A művek - néhány kivétellel - a Pieris-en megtalálhatók, de a ciklikus elrendezés és a vizuális megoldások újdonságot jelenthetnek az arion-x verseket ismerők számára is.

Terjedelem: 51 oldal
Ára: 1290 Ft
ISBN szám: 963 7375 61 9

Könyvajánlók


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

BeszélgetésSmileSadBig grinClownCool...Tongue...SunglassesSmokinBabyEek...CryingEmbrassed...Beach ChairSarcastic...LoLPicnicTastyWink2Yawn...VerysadEatingKirályDevil2Hi...QuestionMailBaby BoyReadTombstoneSmiley balloonCsigaSzívVirágBowlingNono!GyagyaLábnyomSörKukucsNonoHolyByeÁáááááá!ImaSzerelmesGondolkodomAllahTapsOh! My God!LolIdegbetegAngyalOlvasKávéBaby GirlHelloSzerelemNem tudomHappypápá...TáncFej-törõTapsLibikóka... mondjuk :)GépelekPunkLolAngardAlszomHallgatokNonoDanceZenebolondBólogatNyúlNyúlSétaSzámítógépgyilkosÖlelésFalnak megy...AlszikUgrálóKoccintósAngyalLáncfûrészesComputerUdvaribolondCookColdKirályDobosTévénézõSprintTeknõs...Csírke-fogóAlszikShockedSírósSírósTelefonosEsõfelhõMeditáló......ÖlelésRózsaNapocska 1Napocska 2CsillagSzakácsFace-matrixCsoport.........Szellem......Kalózrosesmile..................Bravo!Szülinapi gyertyaTábortüzEgy csésze kávéKávézás 1Kávézás 1Kávézás a gép elõttRejtõzködõKézfogásPartyBirthDayTorta1Torta2Party 2Dog KissKávéKávéKissesKissesFlowerFlowerSmiley loveSpring

Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 18
Regisztrált: 1
Kereső robot: 11
Összes: 30
Jelenlévők:
 · Öreg


Könyvajánló

Julia RedHood:
A ParadicsombanJulia RedHood: A Paradicsomban

„A művet 16 éves koromban, Vladimir Nabokov; Lolita c. alkotása ihlette. A főszereplő én vagyok, lelke összes rezdülésével, gondolatával, szeretetével,...


Tovább...

Zeneajánló

Neon hangyák
Küldte: northman

Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor kattints a címre...

Zenék

Kategóriák


Page generated in 0.0944 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz