Navigáció


RSS: összes ·
Ez+az: Végcéljaim

, 706 olvasás, kaltes , 4 hozzászólás

Gondolat

A mély csendben próbál megnyugodni, de nem megy az se, hisz csak felidegesíti magát pillanatnyi tehetetlenségén! Rimánkodni kezd a hatalmasságokhoz, hogy tegyenek vele valamit, de rájön, hogy ilyen piszlicsáré ügyekkel nem foglalkoznak. Már miért is kellene!

Van úgy az életben, hogy az embert nem tölti el az elégedettség! Nyugtalan és bizonytalan. Belül. Ott mélyen. Olyan mélyen, hova már nem juthat el senki, csak ő és Ő! Mindennel és mindenkivel! Még a legszűkebb környezetével is! Legyen az testvér, rokon, barát, szerető - feltéve, hogy van ilyen -, Élet, Isten… Nem leli kedvét se a munkába, se a szórakozásba.
Aludna, de nem tud. Fent lenne, de nem bírja már.
A mély csendben próbál megnyugodni, de nem megy az se, hisz csak felidegesíti magát pillanatnyi tehetetlenségén! Rimánkodni kezd a hatalmasságokhoz, hogy tegyenek vele valamit, de rájön, hogy ilyen piszlicsáré ügyekkel nem foglalkoznak. Már miért is kellene! Az ember ilyenfajta nyugtalansága eltörpül más, komoly problémák mellett. És… ez így is van rendjén! Ha az ember beleéli magát egy másik egyén helyzetébe, rájön, hogy mégse olyan igazságtalan és kegyetlen, mint ahogy azt elsőre feltételezte. Szépen és lassan rájön, hogy ennek a fajta látásmódnak megvan a szépsége, hisz kialakít benne egy olyan képességet, melyet úgy szoktak nevezni, hogy beleélés! Vagy hívhatjuk empátiának, rokonszenvnek, együttérzésnek…, teljesen mindegy! Mint, ahogy a szavak is mutatják, rájöhetünk, hogy milyen színes ez az Élet! Hiszen, ami valakinek jó az nem rejti magában azt, hogy másnak is! Ami valakinek nyilvánvaló, az más előtt rejtve marad; és persze fordítva! Természetesen ezek mind réges-régi bölcseletek és megállapítások, de a dolgok melyhez ezek vezetnek, az egyénnek mindig is újak lesznek, és vezetik őt az álmatlan éjszakákon odáig, ahol megtanulja, hogyan legyen nyitott és befogadóképes; és, hogy hogyan jusson el a felismerésekig!

Minden lélek végcéljához!

Miskolc, 2008. január 20.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Gondolat
· Kategória: Ez+az
· Írta: kaltes
· Jóváhagyta: Pieris

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 14
Regisztrált: 0
Kereső robot: 20
Összes: 34

Page generated in 0.0417 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz