Navigáció


RSS: összes ·
Ez+az: Gondolatok a SZERELEMről

, 642 olvasás, Veroniq , 4 hozzászólás

Gondolat

Keresem a miérteket, a kérdéseket és a válaszokat…


Eddigi tapasztalatim alapján bizton állíthatom, hogy az emberek döntő többsége az ösztönös "szeret a szívem" szerelmet helyezik egy méltánytalanul magasabb eszmei szintre, mint az értelemmel való szeretést.

Mi ennek az oka?
Talán még olyan alacsony szinten vannak – mint érzelmileg, mint értelmileg -, hogy elhiszik ezt a "méhecske rászáll a virágra" típusú mesét. A szívvel való szeretés nem más, mint egy inger, mellyel a saját agyunk csap be bennünket és ösztökél – az evolúcióra hivatkoznék – szaporodásra.

Ez tenne bennünket Emberré?
Erős kétségeim vannak efelől. Véleményem szerint az "ésszel való szeretés" sokkal magasabb szinten áll, mint az előbb említett szeretési forma.
Épp a gondolkodásunk emelt ki bennünket az állatvilágból és ennek ellentmondva hivatkozunk az érzelmeinkre, hogy épp ezek miatt vagyunk emberek? BADARSÁG!
Aki igazán szeret, az megtanult és tud ésszel szeretni.

Milyen is a szívvel való szeretés?
Csapongó. Az ősi "vadász ösztönök" arra ösztökélnek bennünket, hogy minél több génállományt hagyományozzunk az utókorra magunkból. (Elég csak megvizsgálni az állatvilágot.)

Ismeri ez a szeretet a HŰSÉG fogalmát?
Csudákat! Amíg az érzelmeinkkel vagyunk elfoglalva elvonjuk a megfelelő energiákat az agyunkból, mely így testünk ösztönös vágyainak rabszolgája lesz.

Ilyen az IGAZ szerelem?
Az én értékrendemben NEM. Saját személyes értelmi és érzelmi fejlődésem tapasztalata, hogy a SZERELEM ettől sokkalta több.
Míg az idő múlásával szívünk csapdos az érzelmek sodrásában, addig agyunk kordában tudja tartani csapongó érzelmeinket – csak AKARNI kell tudni.

Az igaz szerelemhez nem hangzatos – bár üresen csengő - szavak kellenek, hisz ezek kiejtése a legkönnyebb, hanem csendes mozdulatok, tettek. Aki a némaságod megérti, az társad lehet. Hogy milyen? Az Rajtatok áll. Egyre intenélek: SOHA NE ENGEDD, HOGY A SZÍVED ELTAKARJA A SZEMED!

Megjegyzés: Kölked, 2oo7. március 1o.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Gondolat
· Kategória: Ez+az
· Írta: Veroniq
· Jóváhagyta: Pieris

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 25
Regisztrált: 0
Kereső robot: 9
Összes: 34

Page generated in 0.0406 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz