Navigáció


RSS: összes ·




Ez+az: A Lélek felszabadítása

, 1142 olvasás, kaltes , 10 hozzászólás

Gondolat

"Jézus mondta: A világ közepén álltam, és testben jelentettem ki magam
nekik. Mindnyájukat részegen találtam, nem leltem köztük senki szomjúhozót, és
fájt a lelkem az emberek fiai miatt, hogy vakok szívükben, és nem látnak.
Hiszen üresen jöttek a világra…"

… mezítelenül, mondhatnánk! Csupaszul testben, szellemben, lélekben! Kezdetben a szülei vigyáznak rá, hisz tudják, törékeny még az az aprócska lény. Felöltöztetik, hogy ne fázzon. Etetik, hogy fejlődjön. A test fejlődésével elkezd fejlődni a Szellem és a Lélek is. A tudata gyorsabban fejlődik, mint Lelke. A hatalmas ingeráradat legjobban az "agyát" célozza meg! Azt mondják, az ember agya úgy szívja fel az információt, mint a szivacs!
Legalábbis egy ideig…
Mikor az agy és vele az ember saját tudatára ébred, elhagyja a szülői házat és pátyolgatás! Saját útját keresi és kezdi járni. De mindaddig a felnőttek dolga a Szellem és a Lélek ápolása, gyarapítása! Mikor már elég érett lesz az ember, önmagának kell minderről gondoskodnia. A Szellem és a Lélek nevelését saját érdekének kell, hogy tekintse az ember.
Ilyenkor, jó esetben, a Lélek elkezd felzárkózni a fejlődésben. Mert, ha a szülők nem vigyáztak kellőképpen a materiális világ csábeszméi, tévútra sodorták a gyermeki cipőben járó Lelket! A merketing világ diktálta eszmények és ideák burkot vontak az elmére és a lélekmagra! Pont a tegnapi nap láttam, az egyik tudományokkal foglalkozó televíziós adó műsorában, miként terjeszkedik a XXI. sz.-ban a reklám! Fiatal gyerekeknek tettek fel különböző keresztkérdéseket, mikből rájöttek, hogy nagyon fiatalon kialakul a gyermekben a határozottság, tudatosság! Ebből kifolyólag nincs mit tenniük a cégeknek és vállalatoknak, azt a réteget kell megcélozniuk, amelyikre már hatással vannak az ingerek, de hatékonyan még nem tudnak tiltakozni ellene! Ezt a réteget nem mások, mint a csecsemők alkotják! Ez lenne hát a romlás végső stádiuma, mikor gyermekeinket áldozzuk fel a haszon oltárán? Minden tettünk és cselekedetünk, nekik szánt játékaink és meséink mögött is csak egy cél lebeg,…?
Ha szerencsés csillagzat alatt születtünk, Lelkünk felébred és feltámad a haszon zsarnoksága alól! Átveszi vezető szerepét! Az Egó háttérbe szorul és megértjük, hogy az "értünk" lüktető reklámok és kampányok mit sem érnek ezen a földön! Hazudnak nekünk és elcsábítanak a fontos dolgok irányából! Ha ezt megérti az ember, rádöbben, hogy a Lélek a lényeg az Életben, mely függ a Szellemtől, a Szellem, pedig a Testtől! A Testre való vigyázás és óvás tehát alapfeltétele létünknek! Az érzékszerveinkkel felfogott ingereket továbbítjuk agyunkba, hol tudatunk feldolgozza és raktározza azokat! Ezekből táplálkozik a Lélek, ettől fejlődik, ez az eledele! Nem mindegy hát, hogy milyen körülményeket biztosítunk az ifjú Lelkeknek! Ha nem olyan egy adott kor vagy társadalom, melyet az érzett idea diktál, akkor csak azokat lehet hibáztatni kik előttünk felnőttek, és olyan világot teremtettek, amilyet meg kell élnünk! Ha az elkövetkezendő társadalmaknak jobb életet szeretnénk, nekünk kell tenni azért, és nekünk kell áldozatokat hozni! A felelősségeket elodázók a vétkesek! Az Életünk célja a Lelkünk megszabadítása! Ez nem történhet meg egy életen keresztül, így addig reinkarnálódunk, míg lelkünk el nem éri azt az állapotot, hogy bebocsátást nyerjen a másik valóságba!

Jézus, így folytatja:"… és arra törekednek, hogy ismét üresen menjenek ki a világból."

Miskolc, 2006. december 11.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Gondolat
· Kategória: Ez+az
· Írta: kaltes
· Jóváhagyta: Pieris

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 323
Regisztrált: 2
Kereső robot: 21
Összes: 346
Jelenlévők:
 · PiaNista
 · Tristan Kekovian


Page generated in 0.5123 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz