Navigáció


RSS: összes ·
Próza: Anyabajok

, 475 olvasás, toranka , 8 hozzászólás

Elmélkedés

Ha van egy kamasz fiad óriási szükséged lesz minden önbizalmadra, mert a nap huszonnégy órájában százszor is megkapod: Úristen, hogy tudtad ezt a szűk rongyot magadra húzni, látszanak az úszóöveid! Olyan az új frizurád, mintha rád borult volna a spagettistál, csinálj valamit magaddal! Hogy lehet ilyen göndör a hajad? Utcán: Hozzám ne szólj, amikor ideér a haverom! Őhozzá meg pláne! Eszedbe ne jusson valamivel nevelni! Hogy ki ez? Elég, ha én ismerem, neked nem kell beszélgetni vele. Meg ne kérdezd, hogy mi újság a suliban!

Ha van egy kamasz fiad, minden kommunikációs készséged csődöt mond. Nem csak az utcán, otthon sem vagy képes a kedvére tenni. Soha nem tudsz olyat és úgy mondani, hogy az ne váltana ki fergeteges hangú felháborodást. A legapróbb megjegyzésed, minthogy:- Kisfiam elég volt az ebéd? – oly mértékben kiakasztja ifjúi önérzetét, hogy még azt is megbánod, hogy egyáltalán lélegzetet vettél a közelében.

Ha van egy kamasz fiad, az ezer éves bölcs tapintat is kevés lenne ahhoz, hogy valami kis hibát észrevéve külsején, finoman figyelmeztesd erre. Például, ha borotválkozáson kapod rajta, és azt látod, hogy az összes pattanását már véresre kaparta, mégis egyetlen szőrszál sincs a pengén, eszedbe ne jusson elmosolyodni, vagy ’ uram bocsá’ megkérdezni mit lát ott, ahol te semmit? – Egy életre megsérted, és összetöröd érzékeny lelkét. Legalább három napig nem szól hozzád.

Ha van egy kamasz fiad, a világ összes tudománya kevés ahhoz a tudáshoz képest, amivel ő rendelkezik bizonyos esetekben, és főleg a te tudásoddal szemben. Ha ártatlanul megjegyzed: szerinted nem normális, hogy robogójának olyan hangja van, mint egy traktornak, és füstöl, mint, az Etna. Tekintete az égre ugrik, hangja kivágja a magas c-ét, és ölni tudna tájékozatlanságodért, amikor azt kiáltja: "Anya, te semmit nem tudsz a motorokról, ne szólj bele!"


Ha van egy kamasz fiad, készülj fel arra, hogy diplomáciai érzékedet a felsőfokon működtesd! Nyiladozó férfiasságával, az apját őrjíti meg. A papucsát, hatalmas cipőit, az előszobában az apjáénak a helyére teszi, hogy amikor az örege fáradtan hazaér, véletlenül se találja meg a szokott helyen a saját papucsát, hanem az övébe botoljon. Kulcsait, csakis az apja slusszkulcsa mellé tudja helyezi, hogy amikor a munkába indul, a fia kulcsát kapja fel véletlenül, és csak az autónál derüljön ki, hogy már megint "betolakodott" a gyerek az életébe. Lépten nyomon egymásba botlanak a lakásban. Minden alkalommal, ha elmegy az apja mellett, titkon méregeti mennyivel magasabb nála.
Az apja ugyanezt teszi vele, és te a két kakas között rohangálsz a béke olajágával, makacsul bizonygatva, hogy egyik sem akarja a másikat kitúrni sehonnan, és nem is lehetne, mert mindketten igazán remek fickók, szépek, okosak, erősek, különben is tudod, hogy szeretik egymást, csak könnyebb a lelküknek, ha piszkálódhatnak. A szíved szakad meg, amikor feszülten méregetik egymást, és mint a falkában élők, harcolnak a domináns hím szerepéért.

Aztán előfordul, hogy legszívesebben otthagynád őket. Eleged lesz, és jó messzire elmennél egy csendes, békés, madárcsicsergéssel, virágok illatával teli gyönyörű helyre, ahol teljesen egyedül vagy, és lebegsz a semmiben, csak lebegsz, csak lebegsz… hmmm.

Ha van egy kamasz fiad, a világ legboldogabb anyja lehet belőled, csak emlékezz arra, milyen édes baba volt, mennyire szeretett hozzád bújni! Milyen jókat nevettél bemondásain! Emlékezz, és ne bánd, hogy most már csak belül szeretheted!
Ha elég türelmes vagy, megint megölel, még egy puszit is nyom a képedre.
Na nem sűrűn, úgy félévente egyszer.Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Elmélkedés
· Kategória: Próza
· Írta: toranka
· Jóváhagyta: Pieris

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 14
Regisztrált: 1
Kereső robot: 14
Összes: 29
Jelenlévők:
 · gszabo


Page generated in 0.0511 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz