Navigáció


RSS: összes ·




Novella: Osztálytalálkozó

, 836 olvasás, sloe , 2 hozzászólás

Szerelem

Panni ismeri greget.
"Ki lehet ő?", töprengett greg, majd megnyitva a profilt, meglátva a fényképet, hirtelen feltódultak benne az emlékek…

… ő, greg volt egyedül igazán férfi, legalábbis így gondolta akkor, 14 évesen, a lányok szobájában, Panni ágyában a takaró alatt.
15 fiú és 15 lány volt az osztályban ez volt az utolsó együttlétük, az utolsó osztálykirándulás nyolcadik után, nyáron.
Panni és greg az iskola befejezése előtti napokban kezdték el figyelni egymást órán, szemeztek. greg az ablakfelőli oldalon ült, Panni az ajtófelőlin, de ugyanúgy a második sorban. Először csak kis pillanatokra gabalyodott össze a tekintetük, majd később egymással teljesen szembefordulva, amennyire a pad engedte, gyönyörködtek egymás tekintetében, egymásban. A szünetekben egy-egy társaságba vegyültek és alig-alig szóltak egymáshoz.
Aztán elérkezett a várva-várt kirándulás, a Mátrába utaztak. A fiúk, a lányok és a tanárnő a kísérő szülőkkel külön-külön szobákban voltak elszállásolva, csoportosan.
gregnek és két bátor társa óvatosan haladt el az éjszaka közepén a szülők szobájának ajtaja előtt, hogy besurranjanak a lányokhoz. Besurrantak, greg Pannihoz sietett, ő egy emeletes ágy alsó szintjén feküdt. Nyomban halk beszélgetésbe, becézgetésbe, ölelkezésbe kezdtek. A másik két fiú nagy zajt csapott, felébresztve több lányt is, így a szülők hamarosan berontottak, hogy rendet tegyenek. greg gyorsan alvó lánynak álcázta magát, szerencsésen megúszván a szülői intézkedést. Hajnalban osont vissza a szobába, a nagy élmény után és igen boldog volt.
Pannival jól teltek a következő napok, a közös programok, de néhány árulkodó lány miatt a szülők, már szigorú őrizet alatt tartották a lányok hálóját, nem tölthettek el több éjszakát kettesben. A hazautazás előtti nap valami megváltozott, Panni kijelentette, hogy nem szereti többé greget…

"Így kezdődött", mosolyodott el greg Panni fényképére tekintve.

…5 év múlva találkoztak ismét, az első osztálytalálkozón. greg az étteremben volt már, mint többen is a csapatból, amikor betoppant Panni egy babakocsival és egy férjjel az oldalán. Ők voltak a fő attrakció, Panni gyermeke, a megtisztelő "az osztály első babája" címet kapta. greg csak két szót váltott Pannival, megcsodálta a babát, ahogy illett. A búcsúzkodás sutára sikeredett, tekintetük összetalálkozott, mint akkor az osztályteremben és ekkor Panni csúnyán eltolta magától greget. Senki sem vette észre az apró jelenetet, mindenki a babára figyelt…

… a 10 éves osztálytalálkozóra Panni csak fényképeket hozott gyermekeiről. A legnagyobb 5, a középső 3 és a legkisebb 1 éves volt. greg dicsérte őket és igyekezett fesztelenül, lazán viselkedni. Azonban, ahogy egymás közelébe értek, szikrázni kezdett körülöttük a levegő és kínos nevetésbe torkolt a beszélgetés…

"Tavaly nem jött el az osztálytalálkozóra Panni, így 6 éve láttam utoljára", gondolta greg, amikor éppen a legkisebb, a negyedik gyermek fényképét töltötte le böngészője. greg ezután üzenetet küldött Panninak, gratulálva szép családjához és érdeklődött hogyléte felől. Panni válaszolt, majd rákérdezett greg életének alakulására.
"Kapcsolataim voltak, több is, komoly, most egyedül élek, gyerek nincs." felelte greg, hozzáfűzvén a munkájával, ambícióival összefüggő eseményeket.
"Büszke vagyok Rád", írta Panni gregnek, majd hozzátette "most mennem kell, de még írok."

Ez 4 éve történt.
greg valóban kapott még üzenetet Pannitól.
A hétvégén osztálytalálkozóra megy, a 20 évesre.
Panni is ott lesz, 5 gyermekével.
Együtt mennek.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Szerelem
· Kategória: Novella
· Írta: sloe
· Jóváhagyta: Pieris

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 50
Regisztrált: 0
Kereső robot: 20
Összes: 70

Page generated in 0.0655 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz