Navigáció


RSS: összes ·




Sci-fi: A jövő hírnöke - Az Utolsó Háború

, 166 olvasás, Déness , 4 hozzászólás

Elmélkedés

ÜZENET AZ EMBERISÉGNEK

Mivel öles léptekkel tartotok az Utolsó Háború felé, eljött az a perc, amikor ellenfeleitekkel is össze kéne fogni. Amikor Önző Éneteket letaszítva trónjáról, egy új királyt kellene trónra emelni. Az Emberséget, mely legyőzheti az általatok életre keltett Ragadozót.
Persze minderre legyinthetsz, hiszen ez egy láthatatlan szörnyeteg, mely „mindössze” gyűlölettel táplálkozik. De ettől még létezik, és mivel telhetetlen a bendője, felfalhatja világotokat. Mire észbe kaptok, már láthatóvá válva, letépi a húst a csontvázatokról, s ottjártát egy gombafelhő jelzi majd az égen.

Tudom, ott a múltban, ez egy szörnyű vízió, de itt a jövőben a valóság, hogy kinézve az ablakon, amit látok, csak egykoron volt város, tele siető, nevető, boldog, káromkodó, alvó, síró, ölelkező, búcsúzó, születő emberekkel, de most mindössze az ég felé törő épületek málladozó halmai türemkednek elém, megcsúfolásaként az emberi civilizációnak. Szégyen, hogy idejutottatok. Ami történt nem más, mint a létezés végzetes öncsonkítása, és hiába fognátok mindent a Ragadozóra. Hiszen ti teremtettétek, mert nem Istenek vagytok, hanem csak földi lények. Önzésből, hatalomvágyból, gyűlöletből gyúrtátok össze, és neveltétek fel évszázadokon keresztül. Hát ellenetek támadt a saját teremtményetek!

Azt még tudnotok kell, hogyha ezt a ragadozót megölitek, ti is ragadozóvá váltok. Akkor mit kéne tenni?
Valahol jogos ez a kérdés, de ne tőlem várjátok a feleletet. Ti vagytok a megoldás kulcsa, mellyel kinyitható egy jobb világ ajtaja.
Furcsán fog hangzani, de abban a világban is ott lesz majd a Ragadozó, mert „csak” emberek vagytok. Ketrecébe zárva él majd elválasztva a békés világtól? Bár ennyire egyszerű lenne a megoldás. Igaz, ha lelketek mélyére néztek, jó eséllyel tudni fogjátok a választ. A választ, amely túlélésetek záloga. A választ, mely nem az, hogy imádkozva várjátok az Isteni csodát, és majd beköszönt a béke. A csoda már megszületett, s úgy hívják, hogy Ember. Ám mindannyian közösen felneveltétek a Ragadozót, és eljön az a nap, amikor szembe kell néznetek vele... Síri csend honol majd, mikor a lélek legsötétebb zugából előszökken világotok színterére, és lassan megindul előre. Ekkor még mindig megállítható. De, ha a Csendet széttépve üvöltés tör elő a torkából, akár száz és száz légvédelmi riadó vijjogó hangjának megtestesülése, már késő minden.

Tán mosolyogva a fejedet ráznád, ha a jövőből küldött üzenetemben benne volna, hogy most melyik éveben „járunk”. A válaszom erre az, hogy túl közel van ahhoz, amelyben most te élsz. Vagy mégsem mosolyogsz, mert már érzed a Ragadozó jelenlétét? Bármikor láthatóvá válhat, és tán még lesz néhány másodperced a vérvörös szemébe nézni, de másra már nem. Épp ideje lenne hát a szörnyeteggel „foglalkozni”, persze előtte meg kéne döntened Önző Éned királyságát. Ám egyetlen rohammal kell bevenned a várát, már nincs idő hosszú csatára. Képes vagy rá?
Isten hisz benned, már csak az a kérdés, hogy te is hiszel e magadban?

Még annyit, hogy azért küldtem ezt az üzenetet vissza a múltba, mert a jövő még megváltoztatható.
Rajtatok múlik, hogy éltek-e ezzel a lehetőséggel.


Megjegyzés: Ezt az "írásomat" csak a későbbiekben terveztem beküldeni, de sajnálatos módon aktuálissá vált.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Elmélkedés
· Kategória: Sci-fi
· Írta: Déness
· Jóváhagyta: Vox_humana

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 59
Regisztrált: 0
Kereső robot: 31
Összes: 90

Page generated in 0.0674 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz