Navigáció


RSS: összes ·
Próza: Pesti jegyzetek - Február 2022 Padon ülök és… 2. rész

, 58 olvasás, wiesztdora , 0 hozzászólás

Ezek vagyunk

Rajzolok vázlatfüzetembe, skiccek készülnek gyorsan, egymás után, mert az emberek sietnek, pár perc és eltűnnek. Jó a jó memória ilyenkor, megjegyezni a figurát, ruháját, jellegzetes mozdulatát.
Nézzük:
Íme itt a Deák-téri evangélikus templom, melynek tornyát régen statikai okból lebontották. Az 1838-as árvíz idején sokaknak szolgált menedékül is.
Rengeteg sétáló turista és pestiek haladnak a téren át. Sok fiatalnak kedvelt találkozóhelye. Előttem hatalmas, bokáig érő télikabátban, fehér pólóban egy hosszú, szőke hajú lány siet nagy léptekkel bakancsában. Mobil a kezében. Ma a fiatalok természetesnek veszik hogy állandóan kezükben legyen a kisokos. Járműveken, az utcán haladva néha nekimennek a szembejövő ismeretlennek. Valakire várakoznak, szó szót követ a mobilon.
Egyszer a villamoson a mellettem ülő fiatalember mobiljába pillantottam bele véletlenül. Látom hogy semmi fontos hír nem volt benne, se egy sms, semmi, csupán csak játszott rajta. Méghozzá annyira elmerült benne, hogy ha kisiklik a villamos, azt sem vette volna észre. Azért ennyire nem lehet belefelejtkezni a mobilozásba, mintha nem is lenne külvilág! Pedig ott csicseregnek a verebek a fán.
A templom előtt szoktak randizni a fiatalok. Ott is a mobil a főszereplő, no meg egy szál virág némely hódolónál. Az ilyen fiatalember olyan ritka, mint a fehér holló. Pedig a lányok nagyon tudnak örülni a virágnak!
Most egy fekete hajú, elegáns ruhájú férfi leáll egy leány mellett, és csak úgy mellékesen haverkodik az aránylag jól öltözött "magányos nőcivel" a sarkon. Talán a telt idomok vonzották a tekintetét, teljesen mindegy, öt perc csevegés után a férfi nevetgélősen indult tovább és elvegyült a tömegben.

Hideg van, megyek melegedni...

folyt. következik..

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Ezek vagyunk
· Kategória: Próza
· Írta: wiesztdora
· Jóváhagyta: Vox_humana

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 7
Regisztrált: 0
Kereső robot: 11
Összes: 18

Page generated in 0.0386 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz