Navigáció


RSS: összes ·




Jegyzet: 2018. december 26.

, 218 olvasás, imreolaah , 0 hozzászólás

Karácsony

Ahogy nézem a napfényben az ablakba vetett egy éves fenyőket, s figyelem, milyen észrevétlenül nőttek meg karjaik... Ahogy kutatom negyvenhárom éves önmagam... Ahogy gondolok gyermekeimre, feleségemre s az emberekre... S ahogy gondolkodom Istenről... Nem is ismerem igazán magam.
Talán a szülői feladat az lehet, hogy Isten szemüvegén át látni és láttatni a világot... A gyerekeknek elmondani a velük történt aktív 8-10 év alatt, hogy kik ők. Mert ha mi nem mondjuk el, nem tudják biztosan, s rossz helyen keresik majd a választ. Csak nőnek észrevétlenül, mint ablakomban a fenyők... S dísztelenek, tudatlanok maradnak. A világ akar majd válaszolni nekik. Láthatatlan lesz számukra a sok-sok dísz, az isteni ajándék, mi ágaikon függ, s mi mindig is ott volt, csak nem tudták, mert nem reflektoroztam rá, vagy én sem ismertem...
Azért, azt hiszem, hogy a tizenkét éves Jézus, mikor a templomi bölcsek elé lépett, ismerte gyerekkora teljes történetét... Tudott Betlehemről, tudott a pásztorokról, a csillagról, s az angyalokról. Biztosan hallhatta, hogy mindezek ellenére menekülni kellett ebben a világban, s Egyiptomból tértek vissza... Erről látszólag hallgat minden, de ha a szívembe nézek, nem hallgathat el egy szülő sem ennyi csodát. Az kitör, mint egy örömteli forrás ebben a hideg világban.
Talán a világ mindig is arra törekedett, hogy elhallgassa, s kitörölje a jót, s keveset van csendben, hogy a lényeget megkeresse. Nekem nem mondták el igazán gyerekként, hogy milyen vagyok... Sok rögön át lépve jutottam el oda, ahol ma állok. Talán ezért nem ismerem magam, igazán.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Karácsony
· Kategória: Jegyzet
· Írta: imreolaah
· Jóváhagyta: Vox_humana

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 228
Regisztrált: 2
Kereső robot: 34
Összes: 264
Jelenlévők:
 · Napfeny
 · Sutyi


Page generated in 0.1523 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz