Navigáció


RSS: összes ·
Bohózat: Menj el, nézd meg, vedd meg!

, 204 olvasás, Ifjabb_Tok , 0 hozzászólás

Kaland

Telefonhívást kaptam a napokban. Egy egészségügyi terméket bemutató cég tagja - vagy annak megbízásából valaki -, egy kedvesen búgó női hang tolmácsolásában invitált termékbemutatóra. Megpróbálom felidézni és megosztani veletek, önökkel a közöttünk lezajló beszélgetést.

Telefon csörög, felveszem:
- Tessék, Ilku Imre va… (Mutatkozom, illetve mutatkoznék be, de nem jutok ennek a rövid mondatnak a végére. Lehengerlő stílusával megszólított egy kedves női hang.)
- Jó napot kívánok, Rábeszélő Kisasszony vagyok (Én adtam neki ezt a nevet, természetesen nem így hívták. Mert hát személyiségi jogok is vannak a világon, így elégedjünk meg ezzel a névvel.), a Jöjjön El és Vegye Meg Semmire Se Való cég képviseletében telefonálok (Fantázia név.). Nem tudom, hallott-e már rólunk. (Rövid szünet, és már azt gondolom, hogy a válaszomra vár, de mielőtt elmondhatnám neki, hogy halványlila elképzelésem sincs az általa képviselt cégről, már mondja is tovább.) Cégünk új katrenszligurális kutatásainak legújabb következményeként, ami a nanotechnológia eredményeit használja [... ] kutatásaink végén, olyan terméket állítottunk elő [... ], amely minden betegségre, szegénységre megoldást kínál csak önnek, csak most, nagyon olcsón... (És csak úgy dőlnek belőle az értelmetlen és ritka szavak keverékeire épülő, félig zavaros mondatok, belőlem pedig kibújik a kisördög. Kivárom, míg felteszi az első kérdését, és már tudom, hogy eljött az én időm.)
- Szokott önnek fájni a térde vagy a dereka?
- Ó, szokott bizony kedveském! (És átmegyek egy idióta behízelgő stílusba, miközben lelki szemeimmel már látom is, ahogyan felcsillan a szeme.)
- És megkérdezhetem, mit használ ezekre a fájdalmakra?
- Tudja, ez nem nagyon nyilvános, de magának megsúgom. Régi családi recept alapján készült gyógyszert használok. Azzal szoktam kúrálni magamat. (Kíváncsi vagyok, ráharap-e a csalira, és már előre élvezem a beszélgetésünk végét.)
- Mi nagyon olcsón kínálunk első osztályú terméket önnek! És ezért semmit sem kell tennie. Szervezünk egy előadást, amire eljön, és még ajándékot is adunk, egy Teszi-veszi-hakap-eszi táplálék-kiegészítő ajándékcsomagot, amit ingyen adunk önnek! (Na, persze, gondolom magamban, de csak akkor, ha megveszem a Csiribiri Csodalámpát 30-tól 200-ezer forintig terjedő összegért!) És, hogyan kell használni azt a gyógymódot, amit ön használ, miből áll a családi recept? (Teszi fel végül a kérdését. Gondolom arra várt, hogy leüssön egy magas labdát és kifejtse, mennyivel jobb az, amit ő kínál nekem. Nos, megkapta.)
- Tudja kedvesem, ez egy igazi ősi módszer. Bevált már a nagyapámnál és a nagymamámnál is. Ha az ember térde fáj, kicsit meg kell vele kenegetni, ha a dereka, akkor öblögetni kell vele. Úgy hívják a készítményt, hogy Hp. Vagyis Há-zi pá-lin-ka. (Szótagolom el, hogy jobban értse, majd mivel döbbent csend van a vonal végén, tovább folytatom, és gondoltam, megadom a kegyelemdöfést). Reggel, délben és este meg kell belőle inni egy-egy kupicával, és mindjárt jobb kedve lesz tőle az embernek. Amikor meg nagyon fáj valamim, helyi érzéstelenítésre is jó. Olyankor szájon át kell bevenni és kis idő múlva már hat is. (Mikor ideérek, hogy bizonyítsam igazamat, dalra fakadok.) „Egyszer egy hétpettyes katica bogárka, elindult megnézni, mi van a világban… ”

Idáig jutottam, amikor kattanást hallottam. A hölgy letette a telefont. Nos, ez a beszélgetés, már vagy fél éve történt. Érdekes, hogy azóta senki sem hívott, és nem akarnak már nekem eladni sem terülj-terülj asztalkámat, sem magától kioldódó gumibugyit, sem futva repülő szőnyeget. Gondolom, tiltólistára került a telefonszámom, amit valahogy nem bánok. Csendesebben telnek a napjaim. Bár néha-néha még reménykedem, mikor megcsörren a telefonom: egy újabb érdekes beszélgetés vár rám, de hiába. Pedig isten-uccse. Azóta újabb történeteket találtam ki, amelyeket szívesen megosztanék a termékbemutatók szervezőivel. (U. i.: A családi recept létezik, de azért óva intenék mindenkit a mértéktelen fogyasztásától. Csak kis mennyiségben hatásos.)

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Kaland
· Kategória: Bohózat
· Írta: Ifjabb_Tok
· Jóváhagyta: Syringa

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 12
Regisztrált: 1
Kereső robot: 11
Összes: 24
Jelenlévők:
 · Bogáncska


Page generated in 0.0593 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz