Navigáció


RSS: összes ·
Ez+az: Daganat

, 254 olvasás, hegeanna , 10 hozzászólás

Abszurd

Újra és újra kijön.
Azt mondják, minden betegség egy gyerekkori plüss gondolataiban keresendő.
„Undorodom az érintésedtől! ”
Kicsit kétségbeejtő ezt egy négy éves szájából hallani.

Újra ott volt.
Ott. Hol? Nem tudja. De végre megint valakinek érezhette magát.
Meztelen testét fűtötte az emberek titka. Szárnyakat növesztett minden egyes éjszaka.
Tömzsi, kis zöld testét golyó formában gurítgatta a sárban. Néha egy ganajtúró bogár segítségével nyújtotta magát, hogy minél nagyobb legyen. Akkor is éppen ez történt: érezte a szellőt, aztán egyszer csak alákapott, és pár centivel a kis élősködő feje fölé került, aki már csak apró szájával fújogatta, hátha a levegő részecskéi adnak pár milligrammot a testtömegéhez. Titkos szövetséget kötöttek...

Éjszaka a színek sötétek. Mégis valami színes történet vette kezdetét, de talán már csak a végére ért oda. A hétemeletes lépcsőházból, aminek éppen az első emeletéhez jutott, fentről zúdult le a víz. Női kacarászást hallott, ami egy bipoláris mániákus szakaszát idézte. A negyedik vagy talán hatodik emeletről hirtelen kipördült egy test szele, azután egy kalapács vágódott az ablakba. A szél testet öltött, és már tudta a szabad szellem, hogy kivel is van dolga. „Igen enyhe estének nézünk elébe”-gondolta, aztán száguldott tovább.
A gyorsaság elvette az eszét. Már Pétervárott találta magát. „Annyira unalmas éjszakánk van, talán Isten megsajnálja vegetálásomat.”
Be is nézett a helyi templomba, kezdte volna az imát az ablak előtt, de megzavarta egy szánalmasan, saját orrához könyörgő öreg...
„Szeretnék már eleget tenni annak a barom ganajmacskának, de csak hisztérikus elmebetegeket és orrtalan embereket találok, akik ormótlanul helyezik rá magukat az ember fiára. Telepedjen rájuk, akinek két anyja van.. ”- Kezdett felizzani, már-már rákosodni…

Haza akart menni, semmi fantázia nem volt ebben az éjszakában. Pedig a ganajtúró Sátán már elígérte a lelkét annak a bizonyos rákkutató cégnek.
Egy hídnál járt, de már tudta melyik az, mikor a két kurtizán nercbundáját szaggatta le valami hajléktalan szag. A vörös és szőke hajzuhatag csak úgy hullámzott az idegtépő sikolytól. Közönséges unalmuk végigcikázott az utcán, a szag pedig büszkén hordta mind a két gyilkolástól szépült luxuscikket.

Hősünk végképp feladta kalandját, ami már inkább hasonlított egy pszichológiai terápiához. Ekkor a levegőben kormos szmogban megjelent a főnök: a szarva már egészen hasonlított a gyerekkönyvekben ábrázolt társaiéra, és még valóban ártatlannak hatott. Még akkor is, mikor a bajuszát kezdte növeszteni kitinpáncélján. Ez már a visszafordíthatatlan kifakadása jele volt:
- HOL VAN A LÁNY? MEGBESZÉLTÜK, ALÁÍRTAD A SZERZŐDÉST, ERRE TE ITT SZÓRAKOZOL, ÉS AZT HISZED, EGY KURVA GOGOL ELBESZÉLÉSBEN VAGY?
Hősünk megmerevedett, az a bizonyos is megfagyott benne. Érezte, hogy most vagy jót mond, vagy pedig soha többé nem létezhet.
- M-m-mit szólnál, ahhoz az életképtelen, magát írónak valló lányhoz...? Azt mondtad, minél szerethetőbbhöz menjek. Ő elég fontos ahhoz, hogy a családja milliókat költsön rá, de éppen annyira gyűlöli magát, hogy reménytelen legyen a gyógyulása.
- Egy órád van - nyávogta a bajszos csótány, és eltűnt, mintha soha nem is lett volna.

A zöld gumó már csak túlélte magát. Beszállt az ihlet-vesztett, kibírhatatlan perszónához. A legjobban ettől az embertípustól hányta el magát: tehetséges és szerény.

Másnap reggel a lány érezte az ihletet, amire hónapok óta várt. Ezzel együtt pedig megérkezett valami más is… Ahogy a jobb állkapcsához nyúlt, megtapintott egy már jól ismert csomót. A csomó sokkalta fájdalmasabb volt, mint valaha.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Abszurd
· Kategória: Ez+az
· Írta: hegeanna
· Jóváhagyta: Syringa

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 9
Regisztrált: 0
Kereső robot: 9
Összes: 18

Page generated in 0.0379 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz