Navigáció


RSS: összes ·




Próza: Szakadás

, 270 olvasás, Divima , 24 hozzászólás

Abszurd

A történet nem valós, bármi hasonlóság a nevekkel, helyszínekkel, csupán a véletlen műve.

Mosolyka értesítést kapott az általa évente látogatott győrkövicsi Nárdocska Opecska szakszervíztől. Figyelmeztették, hogy propelleres triciklijének hamarosan lejár a műszaki érvényessége. A nő a megbeszélt időpontra ellátogatott a helyre, átadta járművének okmányait és az indítókulcsát. Közel egy órás várakozás után Dümdüm nevű munkafelvevő sietős léptekkel indult az üldögélő nő felé.
Gondterhelt arccal közölte, hogy a tricikli kiváló állapotban van, mégsem lehet vizsgáztatni, mert a jobb oszlopántos adattábla megsérült.
Mosolyka arcán kérdőjelek sorakoztak, szorosan egymást fedve, mert sorban nem fértek el, mivel a nőnek nem volt nagy arca. Dümdüm nem tudott válaszolni a jelekre, sőt, fogni sem volt hajlandó azokat. Elzárta pofazacskójába a választ egy óriási, duplazáras vaslakattal.
Mosolykát gyorsan kitoloncolta az épületből, és a triciklihez vezette.
Megmutatta a hibás oszloprészt. Mosoly szomorúan konstatálta, hogy a négyzetes táblán, átlós irányban, hiányos darab virít. Mintha valaki, vagy valami letépte volna. Tán egy csavarnyúzó táltos pofája harapta ki a hiányzó részt. Elkövette azt a hibát, hogy nem kért fognyom vizsgálatot azon nyomban. Igaz, nem vetheti ezt senki a szemére, hisz sokkot kapott a drága. Mivel egy hete fényeztette a bringát ragyogó pirosra különös figyelmet fordítva az adattábla védelmére, mert tudta fontos szerepét.
Dümdüm sem tudott válaszolni a feltett kérdésre, hogy mi történhetett. Feltételezte, a nő a tricikli mosásakor sértette meg a felületet ily cudar módon. Mosolyka nem volt sem kardszárnyú delfin, sem késélező mályvamadár, hogy ilyen tépett szélű, mégis túl szabályos sérülést ejtsen járgányán. Azonkívül nagyon messzi rokona Mazo Istvánnak, aki számára említésre sem méltó saját sértődése folytán.
Dümdüm fotózott. Majd közölte, hogy a pótlás negyvenezer bengáli ezüstpíz lesz.
Gomoly Mosoly fél aléltan hajtott ki a kapun. Otthonából segítségért távtárcsázott.
Roppant kemény légvonalas utánajárást követően kiderült, hogy egy másik szervíz györkövics járásban csupán húszezer bengáli ezüstpízér meg tudja szerezni az opecska tricikli adattábláját.
Mosolyt nem fenyőfából faragták, ezért ismételten távtárcsázott és beledöngicsélte Dümdüm fülébe, hogy mennyi az annyi máshol. Délután a számítógép hálózaton üzije érkezett. Feladója Dümdüm. A leírtak a tábla árának csökkenéséről tájékoztatták a nőt. Már csak harmincezer bengáliba kerül. Eljátszott a szóval. Bengáliba vagy Benga Liba?! Milyen érdekes ez a nyelv. De térjünk vissza a komolyabb ábrázathoz. Tehát.
Ez a Nárdocska Opecska tricikli szerviz megengedhet magának ilyen fokú árengedményt, hogy egy rántással leakciózza a rendelt alkatrészt, ha túl nagy a pofája a vevőnek? De jó fejek, a saját dugájukban.
Ezt az összeget Mosolyka egyértelműen még mindig soknak találta.
A hogyan történtre sem tudott választ találni, mivel a matrica felülete a tépett résznél makulátlanul tisztán, hófehéren tündökölt. Mellette pedig kicsit porosan a festett, fényezett felület. Merlin nagy varázsló sem találna erre magyarázatot, csak egyet, ami egyértelmű. A történet pikantériája, hogy Mosolyka tudomására jutott, sorstársa is akadt, egy férfi személyében. Az ő triciklijéről teljesen eltűnt az adattábla. Azt meg lerágták a hódok, akik kiszabadultak a szerelőaknából árvíz idején.
Legalábbis ezt a magyarázatot kapta kérdésére a szolgáltatást igénybe vevő férfi.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Abszurd
· Kategória: Próza
· Írta: Divima
· Jóváhagyta: marisom

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 55
Regisztrált: 0
Kereső robot: 28
Összes: 83

Page generated in 0.067 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz