Navigáció


RSS: összes ·
Mese: Bátortalan hősök 02./Interaktív "mese" felnőtteknek/

, 500 olvasás, Ravain , 9 hozzászólás

Fantasy- Mire kapná fel az egész világ a fejét? - ismételte Róki csodálkozva. – Nem is tudtam, hogy van feje az Egész Világnak.
- Biztosan, bár még én se láttam, de ez most tök mindegy. - legyintett NyuszToni az egész világra, aztán a számára igazán fontos dologgal folytatta. - Szóval a lényeg, a répára nincs ráírva, hogy rókák nem ehetik meg. Tehát mi következik ebből? - tette fel a tuti, „szájbarágós” kérdést, ám hiába minden, ha el sem jutott a kérdezett tudatáig. Ugyanis Róki leparkolt az írott szavak beszéddé formálásánál.
- Te tudsz olvasni? - érkezett egy újabb csodálkozás a részéről.
- Ja, persze. Szerinted van suli az erdőben? - tett fel a nyuszi költői kérdést, annak ellenére, hogy irodalmi oktatásban nem részesült.
- Mondjuk beszöktél egy embersuliba, amikor az olvasást tanították? - sandított izgatottan a ravaszdi, hátha célba talál kérdése, de mellétrafált.
- Könyörgöm minek, ha az erdőben nincsenek könyvek? - söpörte el simán NyuszToni kérdéssel a kérdést.
- Hát, hogy elolvasd, mi van a répára írva. - vágta rá Róki oly lelkesedéssel, mintha a Gordiuszi csomót vágta volna el egyetlen nyisszantással.
A nyuszi nagy levegőt véve próbálta nyugtatni magát, nehogy valami csúnyát mondjon, mert kezdett agyára menni ez a szeleburdi okostojás. Egy pillanatra felmerült benne, talán jobban jár, ha hagyja magát megenni, de gyorsan elhessegette ezt a nem épp szívmelengető gondolatot.
„Az akadályok azért vannak, hogy átugorjam őket, vagy átslisszanjak alattuk. ” acélozta meg lelkét, s ha nehezen is, de sikerült normális keretek között folytatnia a beszélgetést.
- A répára nincs semmi írva, épp ez a lényeg. - mondta némi csend után kedves, békülékeny hangnemben.
- És ezen agyaltál eddig? - rázta a fejét a róka némi lekezelő grimasz kíséretében. - Én csak megforgatom, és már vágom is, hogy egy fia betű sincs rajta.
- Ó, hát akkor te a répán nem lévő betűk szakértője vagy. - hajolt meg jelképesen NyuszToni, miközben lelkében pacsit adott magának, mert továbbra sem hagyta, hogy kihozza sodrából ez félbolond elmebajnok.
- Nem tudtam róla, hogy az vagyok, de, ha te mondod. Szóval a lényeg, hogy felesleges lett volna megtanulnunk olvasni a nyulak eledele kapcsán. - összegezte a hallottakat Róki, mire a nyuszi elégedetten bólintott magában. De korán örült, mert a vörösbundás még nem fejezte be mondandóját.
- Ám ez esetben az sincs ráírva, hogy rókák ehetnek répát.
A tapsifüles most még nagyobb levegőt vett, hogy türtőztesse magát, és kész csoda, hogy sikerült, bár jó eséllyel egy békítő Nyuszi Tündér hinthetett rá titkon „nyugi port”.
- Ha rá lenne írva megennéd? - kérdezte, miután már minden bizonnyal hatott a por, bár lehet két adagot kellett rászórnia a tündérnek.

/A folytatásban többek között a nyuszi elárulja a rókának, hogy miképp léphetnek az evolúció magasabb szintjére, bár ehhez nem ártana, ha ismerné a somfordi a szó jelentését. /

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Fantasy
· Kategória: Mese
· Írta: Ravain
· Jóváhagyta: marisom

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 12
Regisztrált: 4
Kereső robot: 17
Összes: 33
Jelenlévők:
 · Damien
 · London
 · Öreg
 · PiaNista


Page generated in 0.0337 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz