Navigáció


RSS: összes ·




Blog: SEGÍTSÉG! ROSSZUL LÁTOK!

, 233 olvasás, AlbaGaby , 2 hozzászólás

Düh



A minap az optikusomnál jártam. Jó okom volt erre: nem láttam. Eddig a rövidlátásom könnyen kezelhető volt egy szimpla mínuszos szemüveggel avagy benyomtam a "második szememet", a kontaktlencsét. Most viszont valami történt. Öregszem?
Amellett hogy betöltöm lassan a 43-at (épp elég baj ez!), lehet, hogy az eddig normálisnak hitt "tisztánlátásom" is sérült? A válasz: sajnos igen. De aki gyerekkorában hajnalig olvasott, az magára vessen! Sőt. továbbmegyek: már tinédzserkoromban hordtam szemüveget, ami hiba volt, nagy hiba. Személyes tapasztalatunk ugyanis az, hogy habár a testvéremnek szintén megromlott a szeme épp egyidőben velem, és neki is felírták a szemüveget, de ő sosem hordta. Tesó tehát lazán megoldotta a kérdést, ahogy a fiúk szokták. Nem is romlott a szeme ellentétben velem! Tesónak maradt fél dioptriás, ezzel szemben én már -2. 5 dioptriás, illetve -1. 5 dioptriásnál járok. Még csak nem is egyformán romlott, nem is egyformán rossz!
Az előjelből látható, hogy távolra nem látok, nem láttam, és nem fogok látni. Most viszont már közelre se! Gyilkos… (mint Dr. Szöszi kutyája).
Optikusom közölte, hogy én most egyszerre vagyok rövid- és távollátó. Ez pedig azt jelenti, ha szemüveget viselek, le kell vennem azt, hogy lássak közelre ugye. Namármost ez bonyolódik, mert ha berakom a kontaktlencsét, azt nem tudom ki-bepakolgatni, így ebben az esetben közelre egyáltalán nem látok. A megoldás az lenne, hogy az olvasáshoz kell csináltatni egy olvasót, amikor a lencséket viselem.
Talán ez senkinek sem tűnik bonyolultnak, de megélni egy kész katarzis, és munka közben nagyon zavaró.
De az élet szép, homályosan látva is!


-LG-

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Düh
· Kategória: Blog
· Írta: AlbaGaby
· Jóváhagyta: aron

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 205
Regisztrált: 2
Kereső robot: 21
Összes: 228
Jelenlévők:
 · Sutyi
 · Tristan Kekovian


Page generated in 0.1584 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz