Navigáció


RSS: összes ·
Blog: Egy délutánom a számítógép előtt

, 51 olvasás, AlbaGaby , 0 hozzászólás

Ezek vagyunkDu. 4 óra:
Megint a számítógép előtt ülök. Hallgatom a gép egyhangú és kissé már hangos zúgását, már –már relaxációnak minősülne, ha nem kellene közben a betűket olvasnom.
Kidobok néhány e-mailt, és megnézem a hírleveleimet, amikre feliratkoztam. Valahogy egyre több és több van belőlük! Mostanában ismerőseimben az eszmecsere igénye fel sem merül. Elmerengek, mi is történhetett velük, sok a meló, új szerelem, vagy csak ezerrel chatelnek valaki mással és nem velem.
Mindegy végül is nem maradok itt sokáig!

Du. 5 óra:
Na, nézzük meg a Windguru. cz-t. Das ist super! Ahogy németes kolléganőm mondja! Az egész hét mesés 40 fokos nyárban fog telni, kivéve az időnkénti 20 km/órás szelet, felhő sehol! Jó, megyünk Agárdra, és leússzuk végre a 4200-as távot. A bója 150 m-es, szóval kapaszkodnom kell majd! Oda-vissza 300 m-t kell meg tennem egyedül, nincs hajó vagy kenus, aki segíthet. A Balaton átúszásra gyúrok, meg kell, hogy legyen jövő hétre az 5200 m! A múltkor megvolt a 3600 m, habár szép hullámok voltak és sodort a víz, így megvolt az 3900 m is!
Hamarosan befejezem, mert még le kell szednem a sárgabarackot!
Jaj még a „Youtube”-n azt az új „Shakira” számot csak! „I’m a gipsy”. Jaj meg a „Gramophonedzie”-től a „Why do not you”-t, hoppá, meg a „Killers”-től az „Are we human”-t. Micsoda csodás számok! Fejből tudom a szövegüket. Na, meghallgatom még egyszer, meg még egyszer. Olvassuk csak el a blogokat miről is énekel a srác! „Denser”, vagy „dancer” vagy „dancers”? Nahát ez érdekes: Mire utalhat a „Cut the cord! ” Ez most a „bábunak a „cord”-ja vagy a köldökzsinórt jelentheti? Ez az énekes rébuszokban beszél!
Na mindegy, mert mindjárt megyek, főznöm kéne!
Nocsak nocsak, idei Eurovíziós dalfesztivált „Lena” nyerte a „Satellite” című dalával Németországból. Jó kis zenebona, helyes a kicsi lány, de a kiejtése kissé „myfairlady-s” nemde? Tisztára Liza Dolittle a Cookney-s nyelvjárásával: „The rain in Spain falls mainly in the plain. ” A „day” most „dáj” vagy „déj”?
És ki nyerte a 2009-est? Áhá, a norvég srác, Alexander Rybak! Nem is norvég, eredetileg orosz! Szülők is zenészek. Tökjól hegedül. Édes kicsi gyerek, mindig mosolyog, és milyen jó színész! Jó kis fülbemászó zene ez a „Fairy tales”. A gépzúgást már elnyomja a diszkózene.
Na, mindegy, azonnal megyek, pisilni is kéne!

Du. 6 óra:
Hoppá, megjött mailben a Tombola hírlevelem. Lássuk nyertem-e? Nem, lentebb sem, alul sem. Nincs má’ időm! Gyorsan bejelölöm olvasatlanként majd holnap! Oh, megjött a Horoszkóp hírlevél is, lássuk csak! „Igyekezz rendet tartani magad körül, mert amilyen a rend kívül, olyan belül… ” Puff neki! „Ma remek lesz a kapcsolatteremtő képességed. ” Woow! Haladjunk: mi is az én aszcendensem. Skorpió. És a deszcendensem: Bika. A férjem Bika. Kinek higyjek, a bolygók állásának vagy a tegnapi összezördülésnek? Holnap jobban belemélyedek majd a témába, a nlcafe. hu-t is meg kell néznem, mit is erről a bolygóállásos dologról, meg hogy mi az a „születés pillanatában felkelő jegy, meg „keleti horizonton felkelő jegynek éppen feljövő foka”, meg a „Föld dőlésszöge”. Érdekes ez a téma.
Basszus mindjárt hét óra! Nem bírom abbahagyni! Mennem kellene, vacsit kéne készíteni!


Du. 7 óra:
Fáradtnak érzem magam, görnyedek a gép előtt, fáj a hátam, erőltetem a szemem, nyomja az asztal éle a combom. A férjem baloldalról a fiam jobboldalról rágja a fülem, menjek má’. De én kitartok, visszatartom hősiesen a pisit, és küzdök az oldalakkal, blogokkal.
A „gmail”szektor kivesézve. Na, de a citromail-est 3 napja nem néztem! Juj, gyorsan csak 5 percre! Lássuk! Van néhány Hírlevél. hu-s mailem, meg néhány angolnyelvtanfolyam. hu-s is. Nosza. Angolozzunk! Ma már angoloztam egy kicsit. Cool! Jó kis angol szólások kerültek elő! „Haste makes waste”, azaz hamar munka ritkán jó. Hát akkor má’ nem is főzök vacsit, nem akarnám elsietni! Kivételesen a párom megcsinálja. Vagyis nem, mert tegnap is ő csinálta, miután 2 órát várt, elkezdje-e egyáltalán.
Találtam egy másik jó kis szólást, stílusosan: „Don’t put the cart before the horse”, azaz ne csináld fordítva a dolgot! Puff neki! Ez előjel! Asszem itt a vége!
Befejezem, mert lerohad a sárgabarack a fáról! Meg kell ágyaznom!

Du. 8 óra:
A férjem megjegyzi a maga csendes módján, hogy a PC függőségben levő betegek zárt osztályán ágyat bérel nekem. Rosszul esik! Nem is vagyok szenvedélybeteg csak szenvedélyes, mondom én erre, és ez nem ugyanaz!
A gyerekem húz a gép elől, a fenekem még a forgószéken, a kezem az egéren, a másik a billentyűzeten, fél a szemem a monitoron, fél szemem a gyereken, felső testem 1 méterrel odébb az altestemtől kitekert állapotban. Mondom neki, ha befejezte, azért szóljon ám! De csak a holnapi bioritmusom miatt! Egyet sóhajt csak, és leül a forgószékre, aminek az ülepe má’ kopottas kissé, de még bírja.
Na megyek, mert sok a dolgom!
A sárgabarack elmaradt, nem baj, majd holnap, még egy napot biztos kibírja. A főzés elmaradt, rábíztam a páromra, de hát egy kis tea, meg meleg szendvics nem is olyan nagy dolog, nem? Végül is nem mindig maradok ilyen sokáig a gépnél! A mosogatást majd holnap a reggeli után! Biz’ isten megcsinálom! Jézus, a pisit el is felejtettem! Az ágyazást én csinálom, mert ha én valamit elvállalok azt én meg is csinálom! De jó, már csak fürcsi, meg alvás van vissza. Tökjó nap volt!


/LG/

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Ezek vagyunk
· Kategória: Blog
· Írta: AlbaGaby
· Jóváhagyta: aron

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 13
Regisztrált: 3
Kereső robot: 10
Összes: 26
Jelenlévők:
 · entizenharom
 · ferenczvicus
 · Tiberius


Page generated in 0.0385 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz