Navigáció


RSS: összes ·




Bohózat: Jelige: DOKTOR HOUSE TÚL UDVARIAS

, 348 olvasás, quentin , 5 hozzászólás

Abszurd

Tisztelt Bránerlájkovics Afázia!

Ezúton jelentkezem az Intézményük által meghirdetett állásra.  
Nevem Drabál Jenő... most, mert megkaptam a névváltoztatási papírokat, így végül is megfelelek a pályázati kiírásban megjelölt előnyt jelentő név feltételnek.

Az Önök által felvázolt intézményi környezet és kultúra igen testhezálló számomra.
Gyakorlatom az ilyen helyeken kiemelkedőnek mondható. Eleinte, mint alkoholista, később, mint hajléktalan alkoholista vettem részt az egészségügyi ellátórendszer működtetésében, emiatt azt a fajta alkalmazotti hozzáállást, amit Önök megkövetelnek, szinte magamba szívtam a kezdeti időkben. Ekkoriban ismertem meg az egyik kórházban két Anasztáziát is - egyikük takarítónő, másikuk pedig képesítés nélküli segédtakarítónő gyakornok- jelölt volt. Tekintettel arra, hogy gátlástalan vagyok, mindkettőt kefélgettem. Sokáig nem tudtak erről, mert az egyikük éjszakás volt, a másik pedig nem. Nagyon szép idők voltak, akik ismerték életemnek ezen periódusát, el is neveztek anasztáziológusnak. Annyira rajtam maradt ez, hogy egy idő után már altatóorvosként dolgoztam. Az, hogy tökrészegen alszok a műtétek alatt a többi - egészségügyi végzettséggel valóban rendelkező - kollégám részéről szimpatikus tünetnek lett elkönyvelve. Egy ideig igen problémamentesen dolgoztam, mert nem igazán reklamáltak, akik túl sok altatót kaptak, de aztán mégis feltűnt az egyik minisztériumi aktakukacnak, hogy a statisztikánk nem túl jó... Már a halálozást tekintve, mert a műtétek gyakran sikerültek. Elbocsátásom és kiűzettetésem után, lábadozásom ideje alatt rádöbbentem, hogy nagyon megszerettem a kórházi légkört és azt, hogy gyakran hozzá tudok jutni márkás tudatmódosító szerekhez, mert az összes gyógyszerszekrényt ugyanolyan kulcs nyitja. Haverjaim úgy vélték, hogy a legkevesebb kárt a patológián okozhatok, és miután láncdohányos vagyok egyedül a hullákat nem zavarja, hogy tömény nikotinszagom van.

Kevés itthon a jó boncmester, így esett meg, hogy nehézgép-kezelői végzettségemet első körben elfogadták betegszállítóinak, majd pár fénymásolás után már a hullaházban dolgozhattam, arra is tekintettel, hogy kórház dolgozónként átlag négy orvosi műhibáról voltak bizonyítékaim. Sajnos azonban a kezdeti sikerek után egy akut andrenogenitális szindróma lépett fel nálam. Állandóan fáztam, emiatt feltekertem 41 fokra a fűtést a patológián. Utána szabályosan kifolyt a kezem alól a munka, így a feletteseim betörtek kicsiny irodámba, lenyúlták a terhelő bizonyítékokat engem pedig ismét kitettek.

Említi, hogy szükséges feltétel az Önök intézményei által megkövetelt munkakörök betöltéséhez egyfajta közömbösség. Ennek alátámasztására előadom, hogy harmadik – kevésbé sikeres munkahelyemen – nem kaptam elég időt képességeim kibontakoztatásara, mert első napomon délelőtt épp az intenzív osztályon kutattam a betegek holmijai között (mint kutatóorvos), mikor majdnem kimerült a telefonom. Szerencsére nálam volt a töltő, így gyorsan kihúztam az elosztót a konnektorból, és még időben feldugtam a telót. Miután lopott telefonról volt szó – fogalmam sem volt a pinkódról. Nem tudtam volna visszakapcsolni! Én megnyugodtam, de a kórteremben levő páciensek még inkább. Olyannyira, hogy mind a nyolcan meghaltak. Kirúgtak és sajnos a telefon is tönkrement, mert a nagy és értelmetlen rohangálásban ráléptek.

Hobbym a borászat, ezen belül is a borhamisítás. Szeretem én az állatokat, de fontosnak tartom kiemelni, hogy az általam készített tablettás bor töményebb változata kiválóan alkalmas patkányméregnek is.
Itt említeném, hogy miután szegény, ám élelmes családból származom, gyermekkorom óta értek
az áram visszakötéséhez a levágott hálózatról. Tehát, ha Önök nem fizetik az áramszámlákat, az érkezésemet követően ez már nem probléma. Korrupcióra, sikkasztásra fogékony pénzügyi menedzsment esetén tudok hozni számlákat nagy-értékű eszközbeszerzésről is.

Érdekes játéka a sorsnak, hogy Ön említi a mikrobiológiai szempontokat. Bátran állíthatom, hogy a többi szakterület kapcsán bennem felhalmozódott tudás kismiska a mikrobiológia terén létrejött szerteágazó ismerethalmazhoz képest, mert egy alkalommal 30 napra rám zárták az intenzív osztályt, ahová a madárinfluenza és az ebola kereszteződése következtében létrejött vírus okozta tünetekkel kerültem be. (Csak pizzát és palacsintát adtak enni, mert ez fért be a küszöb és az ajtó alja közt.) Miután a szervezetemben már ezt megelőzően dühöngött a hepatitis A, B, C, D és E törzse és a Hív vírus, a támadó vírusok pár óra alatt kicsinálták egymást, én unatkoztam... Tekintettel arra, hogy a pánik miatt űrben való tartózkodásra is alkalmas szkafander nélkül senki a lábát be nem merte tenni az épületbe, teljesen magamra maradtam egy Samsonite típusú CBCT elektronmikroszkópos panoráma röntgen- ultrahangos- lézercété készülék műszaki leírásával és garancialevelével, ami egyedüli olvasmányom volt a karantén teljes ideje alatt, így akár szuahéli akár kazah nyelven is ismertetem Önnek valamennyi paraméterét és funkcióját. Sajnos ebben az időszakban a teljesen steril környezet hatására szinte valamennyi betegségemből sztenderden kigyógyultam, egy masszív tüdőgyulladástól és egy heti két-három alkalommal kifakadó terebélyes nyelvfekélytől eltekintve, de hála a magasságosnak így azért vállalni tudom egyfajta zöldessárga, véres, gennyes köpet napi nyolcvan-száz alkalommal történő produkálását (ha ráharapok a nyelvemre, úgy ez a szám tetszőlegesen emelkedhet, a köpet barnásvöröses állapotra transzformálásával egyidejűleg).

Úgy érzem fenti kis részletei szakmai pályafutásomnak megfelelőek annak alátámasztására hogy az Ön által hirdetett Állás és Én lehetünk egymásnak a Víz és a Part. Remélhetőleg találkozhatom Önnel egy minden igényt kielégítő állásinterjún.
Hódolatteli Üdvözlettel
Drabál Jenő



Megjegyzés: Folytatva Aevie "Állást kínál" című bohózatát...

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Abszurd
· Kategória: Bohózat
· Írta: quentin
· Jóváhagyta: Syringa

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 58
Regisztrált: 0
Kereső robot: 24
Összes: 82

Page generated in 0.076 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz