Navigáció


RSS: összes ·
Blog: Tapasztalatok köre

, 151 olvasás, Oasev , 0 hozzászólás

SzerelemTAPASZTALATOK KÖRE

Ha maradhatna még kapaszkodó, tág, bizakodó reményem; mikor otthonom cella-mélyében Kedvesem balzsamos, ringató ölébe hajthatnám elcsüggedt, hajótörött fejem; mikor dobbanó szívütemeink a banonázó Mindenségben lángolnának miközben közösen kibékülnének és könnyű, hasznosuló trófea, vagy zsákmány-titkokat tartogatna a Múlt! Mégha a Lét szereplői cserélődnének is sakktábla rendben összetett, kis életünk síkján a szerelem, mint biztos pont kikőtőt jelenthetne nyughatatlan szíveinknek!

Ha kényelmes, párnázott hintaszékem lehetne; elringatna angyalom gyöngyházfényű, igazmondó hangja, mint mikor egy tágas hangversenyteremben cellózik estélyi ruhakölteményben védelmezőn! Lelkem cudar-grimasz sebhelyeit kinyitnám, s hagynám dédelgető, szende-becéző csókjai begyógíthassák méltatlan rabság-éveim okozott kár-vétkeit! Átölelhető, romantikus egymásra találásban tettenérhető volna a Halhatatlanság szent születés-pillanata!

Szorongató időben éreznénk, hogy együtt lüktet csilingelve zenélő szív-kelyhünk! Zizzenő hullámaival dalolnának apró, titkos echó-sóhajokat az ősz Theirésziász-falevelei felettünk: meredek Sziszifusz-ösvényeken sem adnánk meg a jogos sanszot a Sorsnak, hogy feladjuk a célt, s kisebbnek érezhessünk önmagunkat! Belátható nagyvilágban sem kellene immár szükségképpen szoronganunk, mint két árváságra jutott gyermeknek!

Mesés, álomszép vigasz volna, igaz, felbecsülhetetlen kincs-ajándék, ha dédelgető glória-szemek szent szikráiban együtt láthatnánk néhai gyermekkorunk boldog-szomorúságát s megszűnhetne már minden kicsinyeskedő szorongás a settenkedő Jővő baljóslataitól!

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Szerelem
· Kategória: Blog
· Írta: Oasev
· Jóváhagyta: Aevie

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 7
Regisztrált: 0
Kereső robot: 15
Összes: 22

Page generated in 0.0395 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz