Navigáció


RSS: összes ·




Jegyzet: Belső monológok II./2.

, 232 olvasás, Mary_Weawer , 4 hozzászólás

Elmélkedés

Felejtsd el, hogy minden tettedet kontrollálni tudod!

Van, hogy rosszul cselekszel, van hogy rosszat teszel a társadalom és önmagad mércéje

szerint is. Meg fogak szólni, véleményük lesz és lehet elítélnek, lenéznek vagy megvetnek majd. De ezek a hibák szükségesek, hogy megértsd emberi mivoltod lényegét. Hogy utat találj néhol zagyva személyiséged útvesztőjében. Ami csak addig kaotikus, amíg abba nem hagyod a folyamatos önmarcangolást. Amíg ki nem zárod a külvilág elvárásait.

Persze vannak olyan írott és íratlan törvények, amiket ha megszegsz, joggal ítélkeznek feletted. Tekintet nélkül a személyre. Van, hogy alkalmazkodni kell, máskülönben annyira elidegenedsz, hogy abszolút nem tudnak majd bevenni. De ha végig gondolod, belátod ezek szükségesek, hogy ne torkolljon teljes anarchiába a társadalom.

Azokra az elvárásokra és ítéletekre gondolok, amik hatására el akarod nyomni valódi lényed. Legyen az jó vagy rossz. (Bár, hogy valami jó vagy rossz szintén relatív.) Amikor játszmázni kezdesz. Amikor nem vállalod fel, hogy te nem tudsz szeretni, vagy nem tudsz gyűlölni tiszta szívedből. Amikor valamilyennek akarsz látszani, amilyen valójában nem vagy.

Meg kell értened a hiba nem bűn. Senki sem tévedhetetlen. Mindenit képes megvezetni a kedvesség delejes mosolya. Mindenkit képes átverni a pillanatnyi düh indulatos ordítása, ami néha olyan hangos hogy az ember elveszíti a józan eszét. A bűn önmagad megcsalásával kezdődik és személyiséged meggyilkolásával ér véget. Tehát, amikor játszmázol. Ez nem sakk. Ez nem foci. Bár hasznos lehet néha valamilyen stratégia és az sem elhanyagolható ha sportszerű vagy. De ez csak akkor tud jól működni, ha nem csak megjátszod, hanem el is hiszed.

Adj esélyt magadnak! Mutasd meg ki vagy valójában! Lehet ugyanannyian fognak majd utálni vagy még többen is, mint mikor szerepeket játszottál. De fogsz találni bajtársakat, lelki-társakat is akik máskülönben elmaradtak volna.

Ne legyél más mint önmagad! Ez a leghitelesebb szerep!

Aláírás: A folyton némán üvöltő lelkiismereted

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Elmélkedés
· Kategória: Jegyzet
· Írta: Mary_Weawer
· Jóváhagyta: Aevie

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 59
Regisztrált: 0
Kereső robot: 18
Összes: 77

Page generated in 0.1001 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz