Navigáció


RSS: összes ·
Prózavers: Megjósolt paktum

, 272 olvasás, Oasev , 4 hozzászólás

Sors

Késdobó kézből visszafelé egyre ritkábban származik segítség. Leszámol magával tettes, áldozat is. Kiszállásokkal hitegetik az ingyenélőt. Hetvenkedő ruhadarabok törésében már nem összerendezett formák, de szándékolt, buja kacérkodások érvényesülnek, gyilkos konokságukban az alpári viccek is megmártóznak, majd szándékosan elmerülnek. Kápráztatott szenzációhajhász-szemeken át az egyszerűsített Ember is megszerezhető álmokat kutat, s les. Létezésében fáradt s törődött. Gubbadó szerelmek Mindenség-stációin nyomatékká válik a gyengéd csók, kedveskedő érzelem.

Hazugságaink közt furdaló holdsütésekben önmagunkra vagyunk utalva, szándék-összeborulásoknak ritkán romantikus a vége! Elviselhetetlen már minden vákuum; ha a kincses Kedves lángoló mosolya nem üdvözölheti a lángoló pirkadatot. A beosztott Sorsok szétrebbennek, s elpárolognak. Utazó szomorúságok tükröződnek tanúskodó szemekben; rohasztó lötyögések színpadán még most is túldramatizált, agyongesztikulált gesztusok érvényesülnek. Ártatlannak bélyegzett gyermekkorok játszás-szaga hová tűnhetett?!

Miért létezik, hogy manapság már a felelősségről is szándékosan megfeledkeznek? Szemrehányó, gyilkos tekintetekben alattomos cinkosság lapít s várakozik csöndesen: trófea-lehetőségek hasznát méltón meglesik. Szirmok útján kellene csókot nyerni s nem szándék-céllal. Belátott vég-várások időszakában jól esne a tudatos, könyörületes vigasztalás: mint édesanyák válasza gyermekhangok szív-echóira.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Sors
· Kategória: Prózavers
· Írta: Oasev
· Jóváhagyta: Syringa

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 15
Regisztrált: 1
Kereső robot: 27
Összes: 43
Jelenlévők:
 · Raven


Page generated in 0.0275 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz