Navigáció


RSS: összes ·
Prózavers: Felül-alul nézet

, 233 olvasás, Oasev , 2 hozzászólás

Elmélkedés

Mert nem lehet sosem akként, hogy más irányba csoroghatnának a hétköznapok posványos állóvizei! Tiszavirágokon függeszkedő Lét alig tudhat ellenszegülni az alattomos, csapdákat állító balsejtelmeknek! Minden léptünk megtervezett, de ügyetlen karambol! Földön tevékenykedő, fura bábuként berendezkednél, ha túlélhetnéd, ami tán egyedül éppen terád vár! Félelmeink csapda-vásznára felfeszül a szivárvány, s nem lehet pontosan tudni: vajon meddig terjedhet a határ, s a végpont, ameddig embereknek megmaradhatunk?!

Számító, kéjsóvár irigység mar csalán-bőrünk pórusai közé! Szenvedélyek hitvány salakja még görcsösen a tiéd, de már magad is érzed: zaklatott zörejekben csoportosulnak a szívhangok! Minden haszonleső kézfogás. – Igen, mintha szégyenedben is megrendítene már, hogy nem maradhatsz szinte tenmagad! – Vérszomjas zsarnoki karrierek önkényuralmának kényszerűségéből így hódolsz már be! Minden szánalmas próbálkozásod cél nélküli, hitvány baklövés! Egyszer csak, mint Lázár, te is alig várod már, hogy akadályaid tornyai előtt széttörhessenek a kősziklák: s ne bűnösként tekintsenek a boldogtalanokra, a Sebzett-szívűekre, kiket vigasztalni illenék!

Horpadt szájszegletekben kitenyészett pillangók rebbenő mosolyait ritkán, ha meglehet találni: minden áruló tekintet egy újabb Káin-pillantást döf mások őszinte szemeibe! Minden reszkető, csenevész félelem egyben fájdalom is! Aki gyerekként már aránytalanul rettegett semmiségekért az Élők felszínes világában is, rettegni fog hiányos-hiánytalanul! Nem vonhatod ki magad megtaposott múltadból, mely alattomban mindig körbe vesz! Ikrásodott mézgolyókat rejteget a csalfa szem, míg valakiben társra talál…

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Elmélkedés
· Kategória: Prózavers
· Írta: Oasev
· Jóváhagyta: ÉvIda

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 13
Regisztrált: 1
Kereső robot: 17
Összes: 31
Jelenlévők:
 · Sanus


Page generated in 0.0405 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz