Navigáció


RSS: összes ·




Jegyzet: Rejtőzködő Diogenész

, 302 olvasás, Oasev , 1 hozzászólás

Sajgó lélek

Kötéltáncot jár megalkuvó, számító életed. Megszámlálhatod tíz ujjadon, hányféle leselkedő, csábító, veszélyes alakban les rád, hányféle Cassandra-pillantás mondatja ki veled, mit önmagad előtt is titkolni kényszerülsz: „Nagyon Vigyázz!” – Már mindenkitől rettegve menekülsz, s ezt te is nagyon jól tudod! – Életben tartanak a megbocsátó könnyezések, és az önsegélyező simogatások önzetlen diadala, termékeny s büszke öntudatot sarjasztó erő!

Életed megszámlált töredékeiben mindig is hazárdjátékos voltál! Csak kekeckedtél az ősi jogok oltárán, emberi csillagok őszinte érzelmeivel: S ez volt az igazi, talán a legnagyobb bűn, amit Teiresziasz-küldetésedben magad is sejtettél, s tudtál! Sikerorientált élősdiként ritkán élted meg: Szív-mérleged avítt serpenyőiben a valódi, megtöretett könnyek súlya vajon mennyit is ér?

Föld rengett alattad, s felhők büszke nászait szaporította s sodorta az Idő, s hány megszámlálhatatlan nekifutás és pofára esés kell még, hogy valójában megértsd, s fölfogd végre: Már rég leszerepeltél! Ne add meg, amit az önmarcangoló és mohó kétkedés titkos csatornákon át neked parancsol, próbálj önmagad belső terápia hangjaira hagyatkozni, s hallgatni!

Kötélrepülésben talán boldogabb repülni, mint hordóban rejtőzködő Diogenész, átható s termékeny sugárra várakozni! S harminc felett az ember a Szerelem Alzheimerétől fertőzött, s tántorog!

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Sajgó lélek
· Kategória: Jegyzet
· Írta: Oasev
· Jóváhagyta: ÉvIda

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 73
Regisztrált: 1
Kereső robot: 15
Összes: 89
Jelenlévők:
 · czila


Page generated in 0.0704 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz