Navigáció


RSS: összes ·
Krimi: Ébredés 03.

, 445 olvasás, Forever , 7 hozzászólás

Gondolat

- Én nem épp játéknak nevezném amikor az életünk a tét - jegyeztem meg a fejem rázva, miközben azon kaptam magam, hogy minden idegszálammal a szemben ülő jobb kezére összpontosítok. Ha cselekvésre szánja el magát, gyorsabbnak kell lennem nála, vagy minden bizonnyal befejezem földi pályafutásom.
- Valami azt súgja maga is lelőne, ha megkaparintaná a pisztolyt - fűzte tovább a gondolatomat Stephen.
Elsőre rá akartam vágni, hogy szó sincs erről, de meggondoltam. Fel kell vennem a kesztyűt, ha túl akarom élni a következő perceket.

Itt egy gondolat erejéig meg kell szakítanom a történet mesélését, mivel látszólag az egyes szám első személy használata garantálja, hogy túléltem azt a napot, sőt a következőket is, melyekről majd írok. Ám lehetséges egy másik magyarázat is, de erre majd később visszatérek, most inkább folytatom, ahol abbahagytam.

- Ha nem lesz más megoldás igen, meghúzom a ravaszt - néztem a szemébe elszántan, de reakciójából ítélve nem sikerült túl meggyőzőre pillantásom.
- Biztos benne? Gondolom thrilleríróként már jó párszor beleélte magát hasonló helyzetbe, de ez itt most a valóság. Hátralevő életének minden percében azzal a tudattal kell élnie, hogy megölt egy embert.
- Teljesen mindegy, hogy író vagyok, vagy bármi más, ha az életemről van szó.
- Ez igaz. Hát akkor készüljön fel lelkileg, mert a kertkapun nem léphet ki addig, amíg nem végzett velem.
- Vagy pedig majd kivisznek hullazsákban - tettem hozzá fanyar mosollyal.
- Helyesbítenem kell, szőnyegbe csavarva. A saját lakásomból külön erre a célra hoztam át a legkopottabbat, már úgyis ideje újat venni helyette. Amennyiben maga végezne velem, a hálószobában találja.
- Enyhén szólva morbid, hogy ilyen készségesen segít a hullája eltüntetésében - ráztam a fejem, s átfutott rajtam a gondolat, hogy ez az egész csak színjáték Stephen részéről, egy kandi kamerás átverés, bár annak nagyon húzós. Ám amint folytatta mondandóját, máris elvetettem ezt a feltevést.
- Az élet is morbid, hiszen mindig halállal végződik - tárta szét a karját. - Mondhatnám egy rossz vicc, én mégis jót nevetek rajta minden nap, újra és újra, mert nem veszem komolyan. Maga is ellazulhatna egy kicsit. Ötven százalék esély a túlélésre cseppet sem rossz. Sőt, ha nincs befeszülve, és gyorsak a reflexei, még jobb eséllyel vághat bele a mi kis modern kori párbajunkba.
- Úgy beszél, mintha nem lenne ellenére, hogy én győznék. De hát ez teljes őrültség! - összegeztem tömören a véleményem. - Elárulná miért akar meghalni?
- Tisztelgés a részemről írói nagysága előtt. Biztosra veszem, hogy az ilyen könyvek szerzői, lelkük mélyén maguk is sorozatgyilkosok. Ám ezt a magasztos vágyat a valóságban általában nem lesz alkalmuk átélni, mert gyávák valóra váltani az álmukat. Én most megadom az esélyt rá, és egyben elindítom egy hasonló úton, mint amit bejárt a regénye főhőse.
- Köszönöm, de nem élnék önzetlen ajánlatával, és ki kell ábrándítsam, nincsenek gyilkos vágyaim - tértem át diplomatikus hangvételre, mintha csak üzleti ajánlatot utasítanék el. Világért sem akartam magamra haragítani, hisz eddig hol kedves volt velem, hol „jó fej”, miközben egyikünk élete volt tét. Nem szerettem volna megtudni, milyen, amikor haragos. - Az persze igaz, hogy a thriller írása alatt bele kellett bújom a főszeplő bőrébe, de mindig csak addig, amíg az adott rész készült - tettem hozzá, hogy adjak némi igazat is szavainak, de nem értékelte jó szándékomat.
- Na persze, áltassa csak magát. Bármibe lefogadom, hogy már elkezdte a történet folytatását, hiszen a főhős nem halt meg a végén.
- Igen, de még nagyon az elején tartok.
- Amennyiben élve hagyja el ezt a házat, olyan élménnyel gyarapodik a lelke, amelynek hála írhat egy világsikerű thillert.
- Egy emberi élet árán? Eszem ágában sincs ilyesmiben részt venni.
- Késő bánat, már nyakig benne van és nincs visszaút. Vagy végez velem, vagy én magával. Ennyire egyszerű.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Gondolat
· Kategória: Krimi
· Írta: Forever
· Jóváhagyta: ÉvIda

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 33
Regisztrált: 1
Kereső robot: 45
Összes: 79
Jelenlévők:
 · SunVice


Page generated in 0.0413 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz