Navigáció


RSS: összes ·
Regény: Az Ördögszekér 07.

, 246 olvasás, Forever , 4 hozzászólás

Gondolat

Másnap azonban ismerősében kellemesen csalódhatott, hála annak, hogy fogékony volt a misztikus dolgok iránt. Ő sem vetette el teljesen annak a nem épp szívderítő lehetőségét, hogy az Ördög fellátogatott hozzánk, és szívesen segített kideríteni a kocsis személyi adatait. Ehhez mindössze beszélnie kellett azon kollégájával, aki kiadta az engedélyt a kocsiztatásra. Mint kiderült, a férfi harminchárom éves, s a városuk közvetlen közelében lakik egy tanyán. Érvényes engedéllyel rendelkezik lovas kocsin személyek fuvarozására turisztikai céllal, mely után adózik is természetesen.
- Tehát ezért választotta őt. - bólintott az Ember.
- Vagyis amikor itt járt nálunk, az Ördög irányította a tetteit, megszállva a lelkét? - kérdezte George, az ismerőse.
- Igen, vagy pedig ő maga jött be, felvéve a férfi alakját. Ez esetben attól tartok, már nincs az élők sorában a valódi kocsis.
- Na és mit akarsz most tenni?
- Ha megpróbálnám első körben a rendőrséget bevonni, kinevetnének. Inkább először ellátogatok én a férfihoz, aztán meglátom, hogyan tovább.
- Hát én ezt nem javasolnám, mert, ha beigazolódik a gyanúd, nagyon komoly veszélybe sodorhatod magad.
- Minden bizonnyal kint van a parkban a látogatónk, nincs mitől tartanom.
- Egyelőre…
- Ha minden jól megy, hamarosan kiderül, hogy kicsoda valójában, és egyelőre ez a legfontosabb. Minden továbbiról ráérek csak aztán dönteni - felelte az Ember elgondolkodva, és fél óra múlva már be is csengetett a városközeli tanya kapuján hevesen dobogó szívvel, miután a parkban leellenőrizte, hogy már „gördül-e az ördögszekér. ” Ha nem jön ki senki, be kell mennie szétnézni, és, ha beigazolódik gyanúja, csak akkor hívja ki a rendőrséget. Ám szerencsére nem lett erre szükség, mert igaz, csak a harmadszori csengetésre, de megjelent a ház ajtajában a keresett férfi. Habár úgy tizenöt méternyire volt tőle, de rögtön felismerte az adatlapján szereplő fénykép alapján.
- Köszönöm, de nem vásárlok semmit - mondta emelt hangon, tapodtat sem mozdulva az ajtóból.
A férfi teljesen egészségesnek tűnt, s mivel lényegében csak erre volt kíváncsi, így már akár tovább is állhatott volna. Ám mégis egy érzés arra ösztökélte, hogy beszéljen vele pár mondatot, és lehetőleg közelebbről.
- Nem vagyok árus, csak szeretnék kérdezni valamit - mondta ő is emelt hangon. - De közelebb jönne, hogy ne kelljen kiabálnom?
A férfi némi hezitálás után lassú, furcsa merev léptekkel megindult felé.
- Hallgatom - állt meg úgy négyméternyire a kaputól.
- Ismer a környéken olyan tanyát, ahol lótenyésztéssel foglalkoznak? - rögtönzött gyorsan egy ide illő kérdést.
- Nem ismerek.
- Hát azért köszönöm, és elnézést, hogy feltartottam, biztos sok dolga van.
- Jól gondolja - érkezett ismét nem túl bőbeszédű válasz.
Az Ember fél perccel később beült a kocsijába, és elégedetten nyugtázta, hogy mindent megtudott, amit szeretett volna. Szerencsére semmilyen testi sérülést nem szenvedett a férfi, így nem igazolódott be félelme, hogy vagy összekötözve, vagy már élettelenül talál rá. Ellenben az Ördög, vagy bárki is a kocsis, a lelkét minden bizonnyal a hatalma alá vonva a bábjává tette. Már csak abban bízhatott, hogy ez visszafordítható, úgy döntött, hogy ennek nyomban végére is jár, és visszaindult a parkhoz.
Hétköznap délelőtt lévén csak egy utast kellett kivárnia, aztán nyugodtan beszélhettek, mert egyelőre nem érkezett senki.
- Valami azt súgja, hogy nem a gördülő szolgáltatásomat szeretné újra igénybe venni - fogadta a kocsis magabiztos mosollyal.
- Jó a megérzése, bőven elég volt az egyszeri utazás.
-… Az Ördöggel - egészítette ki a mondatot a szemben álló, majd közvetlen, társalkodó stílusban folytatta. – Nos, meséljen, mindent rendben talált az önkormányzatnál és a tanyán?

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Gondolat
· Kategória: Regény
· Írta: Forever
· Jóváhagyta: ÉvIda

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 52
Regisztrált: 9
Kereső robot: 42
Összes: 103
Jelenlévők:
 · bbbbb
 · bladeattila
 · Forever
 · nagytamás
 · Pancelostatu
 · PiaNista
 · SunVice
 · Sutyi
 · Tóth János Janus


Page generated in 0.1074 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz