Navigáció


RSS: összes ·
Próza: Este hét

, 298 olvasás, Aevie , 16 hozzászólás

Halál

Ott kint vagyunk. Egymás nélkül, egymással szemben. Nehéz látnom a szemed és a fonendoszkóp alakú anyajegyet az állkapocs íved fölött. Kapkodom a levegőt, mielőtt megkérdeznélek, szerinted mire hasonlít a felhő, de szerintem úgysem hallanál, és tudom is a válaszod.
„Az ott egy felhő. Felhőre hasonlít, és épp úgy néz ki, mint egy… Mint egy felhő! ”

A világvégén voltunk, miután véget ért a film. Úgy kezdődött, hogy foltokat elemeztünk, aztán felhőket - az égben értünk véget. Csak mozaikodat érzékeltem az apró olvasólámpa alatt, miközben az egészemet kutattad. Nem érdekelt téged, hogy az asztalra még istenért sem feküdtem volna.
Kérdezted, mi a kedvenc színem. Azzal rajzoltad a térképet, a területet, amit vissza akartál foglalni, és én nem hittem, hogy a kék vonaladon kívül nem az űrbe esünk-e le. Csak mosolyogtál – a felső ajkad elakadt a sötétben –, és mással ijesztgettél úgy, mintha a kaszást le tudnánk fizetni… De csak addig, míg észre nem vetted, hogy a vérem kék, és minden vénám lezárt területet szel át. A szemed másnak látszott a kis lámpa gyér fénye alatt, és sírni kezdtem, amikor megláttam benne szabad akaratom elhalt reményét.

Most is ott vagyunk, a világvégén. Most érted. És nem kapom a reményed. A szemed kék, az enyémből már a színek is elszöktek.

„Játékokban haldoklunk! ”
Üvöltöm feléd, de szavaimat hallhatatlanná tépi a vihar szele. A vízfüggöny a pokolból tör, és távolodsz. Köztünk isten, téged akar, de én foglak helyettesíteni. Aztán minden eltűnik. Lassan elengedlek.
De még itt vagy, még sosem voltam hozzád közelebb, és nem mersz mozdulni. A szemed elárul, az enyémre válaszol tagadással. Örök fejrázással vágod fel a mellkasom, és én többé nem akarok gondolkozni. A halál is csak egy kisebb nehézség, ha elmúlik, újra találkozunk.

- Mi van benned?
- Veled akarok lenni.
- Engedj közelebb. Engedd, hogy szabadon eresszem. Tíz órát kérek.
- Tíz óra nélküled… Rád ki vigyáz?
- Az adrenalin.
- És isten – teszed hozzá.
- Neki más dolga lesz. Nekem segít rád vigyázni.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Halál
· Kategória: Próza
· Írta: Aevie
· Jóváhagyta: ÉvIda

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 23
Regisztrált: 3
Kereső robot: 23
Összes: 49
Jelenlévők:
 · Napsugár
 · Nituska
 · Öreg


Page generated in 0.0454 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz